E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στο Αννόβερο: Βρήκαν ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά!

Μετά τη Γαλλία, στόχος η Γερμανία;

Δημοσίευση 17/11/2015 | 22:00

Συναγερμός στο Αννόβερο: Βρήκαν ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά!

Ενώ η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, το βράδυ της Τρίτης σήμανε συναγερμός στο Αννόβερο της Γερμανίας, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά σε κοντινή απόσταση από το στάδιο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας.

Ο αγώνας, που θα πραγματοποιούνταν παρουσία της καγκελαρίου ¶νγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης, ματαιώθηκε, ενώ αρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το στάδιο έπρεπε να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο. Μάλιστα, το πρακτορείο dpa, επικαλούμενο γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, μετέδωσε πως υπήρχαν ενδείξεις για απειλή επίθεσης, οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ακόμη πως η γερμανική εθνική ομάδα μεταφέρθηκε σε μια ασφαλή, αλλά άγνωστη τοποθεσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα Söhne Mannheims.

Τελικά, διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι κοντά στο γήπεδο βρέθηκε ένα ημιφορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο –προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες– και το οποίο ήταν γεμάτο με εκρηκτικά.

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Volker Kluwe, και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Αννόβερο», ενώ από την ηλεκτρονική τοπική εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν ύποπτα άτομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Ο κ. Ντε Μεζιέρ είχε ήδη φτάσει στην πόλη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την κυρία Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα.

Έχουν αποτραπεί 11 επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στη Γερμανία

Όλα αυτά, λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ αποκάλυψε ότι κατά το παρελθόν η Γερμανία απέτρεψε την εκδήλωση τουλάχιστον έντεκα επιθέσεων φανατικών ισλαμιστών.

«Στη Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι, κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα «Die Welt» και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ είπε ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. «Υπάρχει μία απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έφυγε στα 75 της χρόνια

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί

Πέθανε η Πάολα Ρεβενιώτη σε ηλικία 68 ετών

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ποια ήταν η Πάολα Ρεβενιώτη

Ιός Δυτικού Νείλου: Πού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του 2026 και τι προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της φετινής περιόδου και καλεί τους πολίτες να τηρούν άμεσα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Τόκιο: Συνελήφθη γυναίκα που έραψε τα χείλια της συγκατοίκου της

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το θύμα ζήτησε βοήθεια με σημείωμα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη που κρατούσε δύο ανήλικα παιδιά σε «τρώγλη» με ακαθαρσίες ζώων

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το περιστατικό ήρθε στο φως το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από επώνυμες καταγγελίες που κινητοποίησαν τις αρχές

11 τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, οι 3 διασωληνωμένοι

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ανησυχία για φορτηγό με δεξαμενή προπανίου που είναι μέσα στην επιχείρηση

Διασωληνωμένος νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από βουτιά στη Σκάλα Περαίας

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Στο σημείο που βούτηξε τα νερά είναι αρκετά ρηχά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι

Η Γερουσιαστής από την Παραγουάη έβρισε τον Εμπαπέ: «Ο πουτ...ς γιος δεν έδωσε το χέρι στον τερματοφύλακά μας»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Ένας Γάλλος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Η Γαλλία είναι ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο Ρενέ Ντεκάρτ, ο Μοντεσκιέ, ο Βίκτορ Ουγκό, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ» είπε στη Γερουσία η Σελέστε Αμαρίγια

15χρονος μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια στην Ουαλία ‑ Η παιδική εγκληματικότητα έχει ξεφύγει

Κόσμος 09.07.2026
Καθηγήτρια στην Ουαλία κατέθεσε ότι μαθητής τη μαχαίρωσε στο κεφάλι μέσα σε τάξη. Ο 16χρονος αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας