E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στο Αννόβερο: Βρήκαν ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά!

Μετά τη Γαλλία, στόχος η Γερμανία;

Δημοσίευση 17/11/2015 | 22:00

Συναγερμός στο Αννόβερο: Βρήκαν ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά!

Ενώ η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, το βράδυ της Τρίτης σήμανε συναγερμός στο Αννόβερο της Γερμανίας, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά σε κοντινή απόσταση από το στάδιο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας.

Ο αγώνας, που θα πραγματοποιούνταν παρουσία της καγκελαρίου ¶νγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης, ματαιώθηκε, ενώ αρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το στάδιο έπρεπε να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο. Μάλιστα, το πρακτορείο dpa, επικαλούμενο γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, μετέδωσε πως υπήρχαν ενδείξεις για απειλή επίθεσης, οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ακόμη πως η γερμανική εθνική ομάδα μεταφέρθηκε σε μια ασφαλή, αλλά άγνωστη τοποθεσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα Söhne Mannheims.

Τελικά, διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι κοντά στο γήπεδο βρέθηκε ένα ημιφορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο –προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες– και το οποίο ήταν γεμάτο με εκρηκτικά.

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Volker Kluwe, και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Αννόβερο», ενώ από την ηλεκτρονική τοπική εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν ύποπτα άτομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Ο κ. Ντε Μεζιέρ είχε ήδη φτάσει στην πόλη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την κυρία Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα.

Έχουν αποτραπεί 11 επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στη Γερμανία

Όλα αυτά, λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ αποκάλυψε ότι κατά το παρελθόν η Γερμανία απέτρεψε την εκδήλωση τουλάχιστον έντεκα επιθέσεων φανατικών ισλαμιστών.

«Στη Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι, κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα «Die Welt» και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ είπε ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. «Υπάρχει μία απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγγλία – Αργεντινή 1‑2: Ανατροπή‑έπος στο 90’+2’ και τελικός για το back‑to‑back!

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η Αλμπισελέστε ανέτρεψε το 0-1 με δύο γκολ στο 85` και στο 90`+2` και κλείνει ραντεβού στον τελικό με την Ισπανία για το back-to-back.

Πέθανε ο Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κως: Ανήλικη νεκρή έπειτα από ανατροπή τζετ σκι κοντά στο Μποντρούμ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε η ανήλικη ανετράπη κοντά στο Μποντρούμ της Τουρκίας - το κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό

Τρεις νεκροί από το σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική: Έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη σύζυγο και το βρέφος τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το όχημα με πινακίδες Μολδαβίας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Αγίου Νικολάου

Μάρω Κοντού: Την Παρασκευή στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της, η τελευταία της επιθυμία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κινηματογράφο και το θέατρο

Διχάζει τη Βρετανία νέα κούκλα εγκυμοσύνης με αφαιρούμενη κοιλιά: «Το σχεδίασε άνδρας;», δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Φορώντας ένα ροζ με λευκό ριγέ φόρεμα και ένα τζιν μπουφάν, η κούκλα συναγωνίζεται την Μπάρμπι με τα μακριά ξανθά μαλλιά και το ροζ κραγιόν της - Μέσα στην κοιλιά της έχει αμνιακό σάκο με μωρό

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 37χρονος Βρετανός που κουνούσε το παιδί του δεξιά κι αριστερά ενώ περίμεναν το ασανσέρ συνελήφθη και κρατείται υπό κράτηση

Βαλένθια: Πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος – Η συγκλονιστική στιγμή σε βίντεο

Κόσμος Χτες
Λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση, οι ένοικοι είχαν προλάβει να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους

Χαλκιδική: Γυναίκα και βρέφος νεκρά σε τροχαίο – Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγωδία χωρίς τέλος στην άσφαλτο της Χαλκιδικής

Παραιτήθηκε μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αργους‑Μυκηνών μετά τη στήριξη του δημάρχου στους αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο ‑ The Press Project

Πολιτική Χτες
Την παραίτησή της από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργους-Μυκηνών υπέβαλε η γιατρός Αναστασία (Σάσα) Αργυροπούλου, μετά την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση υποστήριξης του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου προς του αστυνομικούς που…

Ποιος είναι ο «υπάλληλος του μήνα» που έκανε viral ένα γερμανικό τρένο με μια απίθανη κίνηση

E-Daily 3.Left Χτες
Γερμανική υπερταχεία έκανε έκτακτη στάση στο Αμβούργο γιατί τελείωσε το χαρτί υγείας - ο προϊστάμενος έτρεξε στο σούπερ μάρκετ και το βίντεο έγινε viral με 700.000 προβολές.

Ο κολοσσός Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέμει μήπως φέρει το τέλος του κόσμου

Tech + Science Χτες
Η startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic προσλαμβάνει ειδικούς ασφαλείας με αμοιβές άνω των 200.000 δολαρίων για να εμποδίσει τη χρήση των μοντέλων της στην κατασκευή πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων