E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι»

«Παρακολουθούμε και τους ακροδεξιούς»

Δημοσίευση 17/11/2015 | 18:16

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι»

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό, προέβη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρομπέρτο Φίκο, καθώς είπε πως όλοι οι μουσουλμάνοι της χώρας παρακολουθούνται, χρησιμοποιώντας ως αφορμή, το μακελειό του Παρισιού την περασμένη Παρασκευή.

Ο 51χρονος πολιτικός, που στοχεύει στην επανεκλογή του τον ερχόμενο Μάρτιο είπε πως τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι, ενισχύουν τους φόβους για την εισροή προσφύγων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο στη περιοχή μας. Έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, σε στρατόπεδα κράτησης αλλά παρακολουθούμε και τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές» είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός λίγες στιγμές μετά από την ενός λεπτού σιγή, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, έξω από τη γαλλική πρεσβεία της χώρας.

Εν συνεχεία επεξέτεινε τα λεγόμενά του, ισχυριζόμενος πως «κάθε φορά που σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη, εκπρόσωποι των μουσουλμάνων ήταν υπεύθυνοι».

«Γι' αυτό το λόγο, αν θέλουν να μείνουν νόμιμα σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να εξακριβώσουμε, αν έχουν επαφές με κάποιο προβληματικό άτομο», είπε ο Φίκο.

Η Σλοβακία έχει ανοιχτά εναντιωθεί στην αποδοχή προσφύγων σύμφωνα με τις παροτρύνσεις της ΕΕ με τους βουλευτές της χώρας να επιμένουν πως θα δέχονται μόνο χριστιανούς πρόσφυγες. «Δεν έχουμε τεμένη εδώ, συνεπώς, πώς θα μπορέσει να ενσωματωθεί ένας μουσουλμάνος στη Σλοβακία, αν δεν του αρέσει εδώ;» είχε πει ο Φίκο τον Οκτώβρη.

«Οι μουσουλμάνοι δεν θα γίνονται δεκτοί γιατί δεν θα νιώθουν οικεία» είχε πει σε άλλη δήλωσή του στο BBC.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοδο στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική ‑ Για πρώτη φορά καταγράφεται κεταμίνη

Ελλάδα 19.03.2026
Τις τάσεις στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών για το 2025 αποκαλύπτει η ανάλυση των λυμάτων

Βενζινάδικα: Πού έχουν ξεκινήσει απεργίες διαρκείας ‑ Τα δεδομένα για τους πρατηριούχους της Αττικής

Ελλάδα 19.03.2026
Σήμερα, επίκειται η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα»: Στόχος η μείωση μετακινήσεων κατά 25%

Ελλάδα 19.03.2026
Την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το νέο σχέδιο της αστυνομίας. Τι προβλέπει και πότε τίθεται σε εφαρμογή.

Πέθανε η διάσημη γάτα της Ακρόπολης, Λουκία, σε ηλικία 17 ετών

Ελλάδα 19.03.2026
Η γνωστή και αγαπητή σε όσους βρίσκονταν πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου, γάτα Λουκία, πέθανε σε ηλικία 17 ετών.

Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ μετά από καταδίωξη

Ελλάδα 19.03.2026
Eχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

Ο Τραμπ απειλεί να ανατινάξει πελώριο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν

Κόσμος 19.03.2026
Επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, σκόνη και κρύο

Καιρός 19.03.2026
Χιόνια σε ορεινά

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους του ιρανικού ναυτικού στη Κασπία Θάλασσα

Κόσμος Χτες
Το Ιράν μπορεί να εισάγει εμπορεύματα μέσω βόρειων λιμανιών όπως το Μπαντάρ Ανζάλι

Αίγινα: Το μαρτύριο της σταγόνας περνούν οι κάτοικοι‑ Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο νησί

Κόσμος Χτες
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά

Οι βενζινοπώλες απειλούν με λουκέτο στα πρατήρια εξαιτίας του πλαφόν

Ελλάδα Χτες
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την προετοιμασία κινητοποιήσεων