E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι»

«Παρακολουθούμε και τους ακροδεξιούς»

Δημοσίευση 17/11/2015 | 18:16

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι»

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό, προέβη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρομπέρτο Φίκο, καθώς είπε πως όλοι οι μουσουλμάνοι της χώρας παρακολουθούνται, χρησιμοποιώντας ως αφορμή, το μακελειό του Παρισιού την περασμένη Παρασκευή.

Ο 51χρονος πολιτικός, που στοχεύει στην επανεκλογή του τον ερχόμενο Μάρτιο είπε πως τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι, ενισχύουν τους φόβους για την εισροή προσφύγων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο στη περιοχή μας. Έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, σε στρατόπεδα κράτησης αλλά παρακολουθούμε και τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές» είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός λίγες στιγμές μετά από την ενός λεπτού σιγή, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, έξω από τη γαλλική πρεσβεία της χώρας.

Εν συνεχεία επεξέτεινε τα λεγόμενά του, ισχυριζόμενος πως «κάθε φορά που σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη, εκπρόσωποι των μουσουλμάνων ήταν υπεύθυνοι».

«Γι' αυτό το λόγο, αν θέλουν να μείνουν νόμιμα σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να εξακριβώσουμε, αν έχουν επαφές με κάποιο προβληματικό άτομο», είπε ο Φίκο.

Η Σλοβακία έχει ανοιχτά εναντιωθεί στην αποδοχή προσφύγων σύμφωνα με τις παροτρύνσεις της ΕΕ με τους βουλευτές της χώρας να επιμένουν πως θα δέχονται μόνο χριστιανούς πρόσφυγες. «Δεν έχουμε τεμένη εδώ, συνεπώς, πώς θα μπορέσει να ενσωματωθεί ένας μουσουλμάνος στη Σλοβακία, αν δεν του αρέσει εδώ;» είχε πει ο Φίκο τον Οκτώβρη.

«Οι μουσουλμάνοι δεν θα γίνονται δεκτοί γιατί δεν θα νιώθουν οικεία» είχε πει σε άλλη δήλωσή του στο BBC.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.