E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι»

«Παρακολουθούμε και τους ακροδεξιούς»

Δημοσίευση 17/11/2015 | 18:16

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι»

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό, προέβη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρομπέρτο Φίκο, καθώς είπε πως όλοι οι μουσουλμάνοι της χώρας παρακολουθούνται, χρησιμοποιώντας ως αφορμή, το μακελειό του Παρισιού την περασμένη Παρασκευή.

Ο 51χρονος πολιτικός, που στοχεύει στην επανεκλογή του τον ερχόμενο Μάρτιο είπε πως τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι, ενισχύουν τους φόβους για την εισροή προσφύγων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο στη περιοχή μας. Έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, σε στρατόπεδα κράτησης αλλά παρακολουθούμε και τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές» είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός λίγες στιγμές μετά από την ενός λεπτού σιγή, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, έξω από τη γαλλική πρεσβεία της χώρας.

Εν συνεχεία επεξέτεινε τα λεγόμενά του, ισχυριζόμενος πως «κάθε φορά που σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη, εκπρόσωποι των μουσουλμάνων ήταν υπεύθυνοι».

«Γι' αυτό το λόγο, αν θέλουν να μείνουν νόμιμα σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να εξακριβώσουμε, αν έχουν επαφές με κάποιο προβληματικό άτομο», είπε ο Φίκο.

Η Σλοβακία έχει ανοιχτά εναντιωθεί στην αποδοχή προσφύγων σύμφωνα με τις παροτρύνσεις της ΕΕ με τους βουλευτές της χώρας να επιμένουν πως θα δέχονται μόνο χριστιανούς πρόσφυγες. «Δεν έχουμε τεμένη εδώ, συνεπώς, πώς θα μπορέσει να ενσωματωθεί ένας μουσουλμάνος στη Σλοβακία, αν δεν του αρέσει εδώ;» είχε πει ο Φίκο τον Οκτώβρη.

«Οι μουσουλμάνοι δεν θα γίνονται δεκτοί γιατί δεν θα νιώθουν οικεία» είχε πει σε άλλη δήλωσή του στο BBC.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δίκη Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα η επόμενη συνεδρίαση ‑ Δεκτή η μαγνητοφώνηση για τα πρακτικά

Ελλάδα 01.04.2026
Οι εντάσεις δεν αποφεύχθηκαν αλλά η δίκη συνεχίστηκε παρά τις διαμαρτυρίες

Ένοχοι για το revenge ρorn στην Ιωάννα Τούνη οι δύο κατηγορούμενοι ‑ Οι ποινές

Ελλάδα 01.04.2026
Στον τότε σύντροφό της δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ, σε αυτόν που τραβούσε το βίντεο του αναγνωρίστηκε αυτό του πρότερου σύννομου βίου

Τούνη: Χαμός στη δίκη – Η μητέρα κατηγορουμένου επιτέθηκε στον Δημητρακόπουλο

Ελλάδα 01.04.2026
Η μητέρα ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ξέσπασε κατά του δικηγόρου της Τούνη

CEO εταιρείας και αρχιτέκτονας ο 55χρονος... κτηνοτρόφος των Αμπελοκήπων!

Ελλάδα 01.04.2026
Ύστερα από έλεγχο που πυροδότησε μια καταγγελία στις Αρχές, αποκαλύφθηκε ένα αυτοσχέδιο... μαντρί

Τραμπ: Ο ηγέτης του Ιράν ζήτησε εκεχειρία

Κόσμος 01.04.2026
Θα τους στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή, μέχρι να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στην Κριμαία: Στους 29 οι νεκροί

Κόσμος 01.04.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα για παραβίαση των κανόνων πτήσης

Δίκη για τα Τέμπη: Απομακρύνθηκε ο Ρούτσι μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ελλάδα 01.04.2026
«Του ασκήθηκε βία από έξι αστυνομικούς», καταγγέλλει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου