E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εφορία χτυπάει την πόρτα σε 30.000 επιχειρήσεις

Η ώρα του λογαριασμού για την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου

Δημοσίευση 17/11/2015 | 11:11

Η εφορία χτυπάει την πόρτα σε 30.000 επιχειρήσεις

Ραβασάκια της εφορίας έρχονται σε 30.000 επιχειρήσεις λόγω της αύξησης των προκαταβολών φόρου στο 100%, η οποία ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΓΓΔΕ αναμένεται να αναρτήσει έως το τέλος της εβδομάδας 30.000 νέα εκκαθαριστικά, με τα οποία τα νομικά πρόσωπα θα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο φόρος αυτός θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου και η επόμενη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Με προκαταβολή φόρου 100% επιβαρύνονται πλέον και προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών. Οι υπόχρεοι σε αυξημένη προκαταβολή θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το 2016 έρχεται νέος κύκλος επιβαρύνσεων, οι οποίες θα αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ήδη έχουν ψηφιστεί διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ότι η προκαταβολή φόρου από το 55% αυξάνεται σε 75% για κέρδη που προκύπτουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους, ενώ για κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής, η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το διαζύγιο του αιώνα στη Νότια Κορέα: Το ποσό που θα καταβάλλει ο σύζυγος

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Νοτιοκορεατικό δικαστήριο διέταξε τον επικεφαλής του ομίλου SK Group, Τσέι Τάε Γουόν, να αποζημιώσει με 640 εκατομμύρια δολάρια την πρώην σύζυγό του. Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη ανέδειξε τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο της χώρας και τα κέρδη από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Αδριατική: Μυστήριο με μαύρους πλαστικούς δίσκους που ξεβράζει η θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η προέλευση της διαρροής παραμένει αδιευκρίνιστη

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών τις επόμενες ώρες

ΗΠΑ: Πανικός για την Τεχνητή Νοημοσύνη ‑ Ζητούν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η διακομματική πρόταση νόμου «AI Kill Switch Act» κατατέθηκε έπειτα από το σοβαρό περιστατικό στο οποίο αυτόνομος AI agent διέφυγε από ελεγχόμενο περιβάλλον δοκιμών και εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

Ελλάδα 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί