E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ψάχνουν στην Αθήνα τον συνοδό ασφαλείας του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο

Εξετάζεται το γεγονός να πέρασε μαζί του από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 17/11/2015 | 09:59

Ψάχνουν στην Αθήνα τον συνοδό ασφαλείας του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο

Τον συνοδό ασφαλείας του Ahmad Almohammad, τον άνθρωπο που ήταν μαζί με τον καμικάζι-βομβιστή του Παρισιού στο ταξίδι του από τη Λέρο στην Αθήνα και στη συνέχεια έως τη Γαλλία αναζητούν τα στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών, μετά από πληροφορίες που έχουν δώσει οι γαλλικές αρχές για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από την πρώτη στιγμή οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν στείλει αιτήματα εντοπισμού πληροφοριών για πέντε άτομα. Ο ένας ήταν ο νεαρός με τα στοιχεία «Ahmad Almohammad», που πέρασε στις 3 Οκτωβρίου από τη Λέρο, και όπως διαπιστώνεται ήταν σοβαρός πρωταγωνιστής του πυρήνα του ISIS που έδρασε στο Παρίσι, και συγκεκριμένα έξω από το Stade de France. Το διαβατήριό του ήταν πλαστό, δείγμα, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, ότι ήθελε να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα, ίσως και το αιματηρό παρελθόν του.

Τα υπόλοιπα τέσσερα αιτήματα αφορούσαν άλλους υπόπτους για την επίθεση στο Παρίσι. Οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει προς το παρόν διέλευση ή παραμονή των συγκεκριμένων υπόπτων στη χώρα μας. Οι Γάλλοι έχουν στείλει και κάποια στοιχεία ταυτότητας για άτομο που φέρεται να συνόδευσε τον Ahmad Almohammad από τη Λέρο στην Αθήνα και από εκεί μέσω άλλων ευρωπαϊκών κρατών στη Γαλλία. Από τον πρώτο έλεγχο αυτών των στοιχείων και πληροφοριών δεν έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», σε συνεργασία με κλιμάκιο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών η Ελληνική Αστυνομία ερευνά τις διασυνδέσεις και τις κινήσεις στην Ελλάδα δύο ύποπτων ατόμων, καθώς και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Παρισιού τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής.

Πληροφορίες σχετικά με δύο άτομα, το στίγμα των οποίων έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, φέρονται να έχουν ζητήσει από την ΕΛΑΣ οι γαλλικές αρχές.

Πρόκειται για δύο υπόπτους, για τους οποίους οι Γάλλοι εμφανίζονται να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς ερευνούν ενδεχόμενο ρόλο τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο του Παρισιού.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν τα ονόματα που δόθηκαν στις ελληνικές αρχές αφορούν άτομα που εισήλθαν στη χώρα μας με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και κατ' επέκταση έχει γίνει ταυτοποίηση και δακτυλόσκοπηση στο ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής αιτούντων άσυλο Eurodac.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά: «Γλυκιά» ήττα με 89‑85 από τη Μούρθια

Αθλητικά Νέα Χτες
Κράτησαν το +6 του πρώτου αγώνα οι «ασπρόμαυροι»

«Θα καταστρέψουμε όποιο πλοίο περάσει χωρίς άδεια»: Το μήνυμα του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και πλοιοκτήτες, στους οποίους επισημάνθηκε ότι η διέλευση παραμένει κλειστή χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις ιρανικές δυνάμεις

Πρωτοπορεί η Ελλάδα: Εκτενής προβολή από διεθνή ΜΜΕ για την απόφαση να απαγορευτούν τα social media σε ανήλικους κάτω των 15 ετών

Κόσμος Χτες
Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την απόφαση αυτή, μιας και συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που νομοθετούν μέτρα για την προστασία παιδιών κι εφήβων

Apple: Πότε έρχεται το πρώτο foldable iPhone

Tech + Science Χτες
Πάνω από 2.000€ η τιμή

Το Ιράν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

Κόσμος Χτες
Σταμάτησε η διέλευση δεξαμενόπλοιων από τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο

Το Ιράν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία εκεχειρίας εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

Ελλάδα Χτες
Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να ισχύει για όλα τα μέτωπα όπως προβλέπει η συμφωνία μας με την Ουάσινγκτον, τονίζει το Ιράν

Νέα απάτη σε εξέλιξη με παραπλανητικά SMS για το Fuel Pass, τι πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα Χτες
Το επίσημο Fuel Pass δεν ζητά προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμων - Αγνοήστε ύποπτα links που υποδύονται δημόσιες υπηρεσίες

Μεγάλη κατολίσθηση με μέτωπο 4 χιλιομέτρων έκοψε στα δύο την Ιταλία

Κόσμος Χτες
Ο Ιταλικός Τύπος μιλά για μια από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις της Ευρώπης

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα βρεφικού γάλακτος λόγω υπέρβασης του ορίου της τοξίνης cereulide

Ελλάδα Χτες
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν ALMIRON PROFUTURA 1, παρτίδα 111572333, με ημερομηνία λήξης 5 Νοεμβρίου 2027, καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Η κυκλοφορία έχει μάλιστα διακοπεί στο ύψος της οδού Αλκμήνης