E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ψάχνουν στην Αθήνα τον συνοδό ασφαλείας του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο

Εξετάζεται το γεγονός να πέρασε μαζί του από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 17/11/2015 | 09:59

Ψάχνουν στην Αθήνα τον συνοδό ασφαλείας του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο

Τον συνοδό ασφαλείας του Ahmad Almohammad, τον άνθρωπο που ήταν μαζί με τον καμικάζι-βομβιστή του Παρισιού στο ταξίδι του από τη Λέρο στην Αθήνα και στη συνέχεια έως τη Γαλλία αναζητούν τα στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών, μετά από πληροφορίες που έχουν δώσει οι γαλλικές αρχές για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από την πρώτη στιγμή οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν στείλει αιτήματα εντοπισμού πληροφοριών για πέντε άτομα. Ο ένας ήταν ο νεαρός με τα στοιχεία «Ahmad Almohammad», που πέρασε στις 3 Οκτωβρίου από τη Λέρο, και όπως διαπιστώνεται ήταν σοβαρός πρωταγωνιστής του πυρήνα του ISIS που έδρασε στο Παρίσι, και συγκεκριμένα έξω από το Stade de France. Το διαβατήριό του ήταν πλαστό, δείγμα, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, ότι ήθελε να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα, ίσως και το αιματηρό παρελθόν του.

Τα υπόλοιπα τέσσερα αιτήματα αφορούσαν άλλους υπόπτους για την επίθεση στο Παρίσι. Οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει προς το παρόν διέλευση ή παραμονή των συγκεκριμένων υπόπτων στη χώρα μας. Οι Γάλλοι έχουν στείλει και κάποια στοιχεία ταυτότητας για άτομο που φέρεται να συνόδευσε τον Ahmad Almohammad από τη Λέρο στην Αθήνα και από εκεί μέσω άλλων ευρωπαϊκών κρατών στη Γαλλία. Από τον πρώτο έλεγχο αυτών των στοιχείων και πληροφοριών δεν έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», σε συνεργασία με κλιμάκιο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών η Ελληνική Αστυνομία ερευνά τις διασυνδέσεις και τις κινήσεις στην Ελλάδα δύο ύποπτων ατόμων, καθώς και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Παρισιού τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής.

Πληροφορίες σχετικά με δύο άτομα, το στίγμα των οποίων έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, φέρονται να έχουν ζητήσει από την ΕΛΑΣ οι γαλλικές αρχές.

Πρόκειται για δύο υπόπτους, για τους οποίους οι Γάλλοι εμφανίζονται να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς ερευνούν ενδεχόμενο ρόλο τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο του Παρισιού.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν τα ονόματα που δόθηκαν στις ελληνικές αρχές αφορούν άτομα που εισήλθαν στη χώρα μας με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και κατ' επέκταση έχει γίνει ταυτοποίηση και δακτυλόσκοπηση στο ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής αιτούντων άσυλο Eurodac.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: «Δεν ήθελα να το κάνω, μετάνιωσα ήδη» υποστηρίζει η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη μέσα σε σχολείο

Ελλάδα 15.12.2025
«Την έλεγαν πρεζάκι και τι κάνει εδώ η βρωμιάρα», υποστηρίζει η αδερφή της 16χρονης

Κομοτηνή: Τρόμος στο παζάρι μετά από επίθεση 5 ατόμων σε γυναίκα – Έριξαν υγρό σε έναν άντρα

Ελλάδα 15.12.2025
Ο άνδρας που μαχαίρωσε τη γυναίκα, συνελήφθη ενώ οι υπόλοιποι αναζητώνται

Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ελλάδα 15.12.2025
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για τον θάνατο του Αλμπέροτ Εσκενάζυ

Ένα κορίτσι 2 ετών περιπλανιόταν ξυπόλητο στο δάσος στις 3 τα ξημερώματα ‑ Η αλήθεια αποκαλύφθηκε

Κόσμος 15.12.2025
Το παιδί εντόπισε ιδιοκτήτης σπιτιού που είδε τα «στοιχειωμένα πλάνα στην κάμερα που κατέγραφε την άγρια ζωή

Κυψέλη: Μαχαιρώθηκαν μαθήτριες μέσα σε σχολείο

Ελλάδα 15.12.2025
Σοβαρό περιστατικό στο 60ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Αμυνας: Δείτε τις αλλαγές σε μισθούς και βαθμολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ελλάδα 15.12.2025
Ρυθμίσεις για τη σταδιοδρομία και την εξέλιξη Αξιωματικών, μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών

Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ΙSΙS ‑ Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Κόσμος 15.12.2025
Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και ποιο το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής

Ελλάδα 15.12.2025
Η ΑΑΔΕ μέσα από 11 ερωταπαντήσεις δίνει διευκρινίσεις σε βασικά ερωτήματα των πολιτών

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές ‑ Η θέση της Ελλάδας

Οικονομία 15.12.2025
Τα νοικοκυριά σε αυτές τις χώρες συχνά δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους σε τρόφιμα.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 33χρονο γιατρό στα Χανιά ‑ Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Ελλάδα 15.12.2025
Μια εβδομάδα έχει πλέον συμπληρωθεί από την ημέρα που τα ίχνη του χάθηκαν

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ για «ύποπτες» επιστροφές ΦΠΑ

Οικονομία 15.12.2025
Ποιες υποθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο