E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ψάχνουν στην Αθήνα τον συνοδό ασφαλείας του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο

Εξετάζεται το γεγονός να πέρασε μαζί του από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 17/11/2015 | 09:59

Ψάχνουν στην Αθήνα τον συνοδό ασφαλείας του τζιχαντιστή που πέρασε από τη Λέρο

Τον συνοδό ασφαλείας του Ahmad Almohammad, τον άνθρωπο που ήταν μαζί με τον καμικάζι-βομβιστή του Παρισιού στο ταξίδι του από τη Λέρο στην Αθήνα και στη συνέχεια έως τη Γαλλία αναζητούν τα στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών, μετά από πληροφορίες που έχουν δώσει οι γαλλικές αρχές για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από την πρώτη στιγμή οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν στείλει αιτήματα εντοπισμού πληροφοριών για πέντε άτομα. Ο ένας ήταν ο νεαρός με τα στοιχεία «Ahmad Almohammad», που πέρασε στις 3 Οκτωβρίου από τη Λέρο, και όπως διαπιστώνεται ήταν σοβαρός πρωταγωνιστής του πυρήνα του ISIS που έδρασε στο Παρίσι, και συγκεκριμένα έξω από το Stade de France. Το διαβατήριό του ήταν πλαστό, δείγμα, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, ότι ήθελε να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα, ίσως και το αιματηρό παρελθόν του.

Τα υπόλοιπα τέσσερα αιτήματα αφορούσαν άλλους υπόπτους για την επίθεση στο Παρίσι. Οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει προς το παρόν διέλευση ή παραμονή των συγκεκριμένων υπόπτων στη χώρα μας. Οι Γάλλοι έχουν στείλει και κάποια στοιχεία ταυτότητας για άτομο που φέρεται να συνόδευσε τον Ahmad Almohammad από τη Λέρο στην Αθήνα και από εκεί μέσω άλλων ευρωπαϊκών κρατών στη Γαλλία. Από τον πρώτο έλεγχο αυτών των στοιχείων και πληροφοριών δεν έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», σε συνεργασία με κλιμάκιο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών η Ελληνική Αστυνομία ερευνά τις διασυνδέσεις και τις κινήσεις στην Ελλάδα δύο ύποπτων ατόμων, καθώς και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Παρισιού τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής.

Πληροφορίες σχετικά με δύο άτομα, το στίγμα των οποίων έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, φέρονται να έχουν ζητήσει από την ΕΛΑΣ οι γαλλικές αρχές.

Πρόκειται για δύο υπόπτους, για τους οποίους οι Γάλλοι εμφανίζονται να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς ερευνούν ενδεχόμενο ρόλο τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο του Παρισιού.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν τα ονόματα που δόθηκαν στις ελληνικές αρχές αφορούν άτομα που εισήλθαν στη χώρα μας με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και κατ' επέκταση έχει γίνει ταυτοποίηση και δακτυλόσκοπηση στο ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής αιτούντων άσυλο Eurodac.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Ανδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στις ράγες στον σταθμό «Αμπελόκηποι»

Ελλάδα 10.02.2026
Ο άνδρας στεκόταν στη στάση περιμένοντας το μετρό, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στις ράγες

Πλεύση Ελευθερίας: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου ‑ Με 5 βουλευτές πλέον το κόμμα

Πολιτική 10.02.2026
Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου διατηρεί πλέον οριακή

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η αιτία θανάτου της ηθοποιού Κάθριν Ο’ Χάρα

Κόσμος 10.02.2026
Η πολυβραβευμένη Καναδή ηθοποιός, γνωστή και ως η μαμά του «Μόνος στο Σπίτι», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών

Ο Έλληνας που επιτέθηκε και σκότωσε τον Τούρκο ελεγκτή στη Γερμανία, είχε προκαλέσει κι άλλο επεισόδιο την ίδια ημέρα

Ελλάδα 10.02.2026
Σύμφωνα με το Spiegel, πέντε ώρες πριν τη μοιραία επίθεση ο 26χρονος είχε κλωτσήσει μια πόρτα τρένου αλλά οι αστυνομικοί τον άφησαν ελεύθερο επειδή δεν προκάλεσε φθορές

Βαρύ πένθος για τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 10.02.2026
Βαρύ πένθος για τον προπονητή του Παναθηναϊκού ο οποίος «έχασε» τη μητέρα του, Γκιουλτέν

Παγώνη: «Περιμένουμε νέο κύμα γρίπης μέσα στις απόκριες ‑ Περισσότεροι θάνατοι φέτος από γρίπη»

Ελλάδα 10.02.2026
Η Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αναμένεται νέο κύμα γρίπης ειδικά μέσα στην περίοδο των αποκριών

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για όσους νόσησαν ‑ Τα κύτταρα «ζόμπι» παραμένουν χρόνια μετά την ασθένεια

Tech + Science 10.02.2026
Ο βιομηχανικός μηχανικός Τζέραρντ Γουόνγκ εξήγησε πως τα θραύσματα αυτά στοχεύουν συγκεκριμένα είδη καμπυλότητας στις κυτταρικές μεμβράνες

«Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας στο ΑΠΘ ‑ Εκτός campus τα επεισόδια»: Η έκθεση της Πρυτανείας

Ελλάδα 10.02.2026
Νέα ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07/02)

Πώς έγινε η τραγωδία στην Ελευσίνα: Πάτησε κατά λάθος το γκάζι και σκότωσε την 71χρονη μητέρα της

Ελλάδα 10.02.2026
Μπροστά στα μάτια των εγγονών της έγινε το τραγικό συμβάν

«Τσουχτερά» τα σαρακοστιανά: Έως και 30% ακριβότερα από πέρυσι

Οικονομία 10.02.2026
Ακριβότερα πωλούνται τόσο τα θαλασσινά και τα σαρακοστιανά, όσο και η παραδοσιακή λαγάνα

Κατασκοπεία: Με κωδικό όνομα «Στίβεν» ο Κινέζος σύνδεσμος του σμήναρχου

Ελλάδα 10.02.2026
Η συνεργασία των δύο φέρεται να ξεκίνησε το 2025

Χίος: Αγρότης πυροβόλησε κατά πέντε αλλοδαπών που μπήκαν στο χωράφι του

Ελλάδα 10.02.2026
Oλοι οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν