E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα συνελήφθη για ποστ κατά των μουσουλμάνων στο Facebook

Ανακοίνωσε ότι απαγορεύει να πηγαίνουν στο κατάστημά της

Δημοσίευση 17/11/2015 | 00:55

Γυναίκα συνελήφθη για ποστ κατά των μουσουλμάνων στο Facebook

Μια ιδιοκτήτρια σαλονιού ομορφιάς στη Βρετανία συνελήφθη λόγω δημοσιεύσεών της στο Facebook κατά των μουσουλμάνων. Η γυναίκα ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον κρατήσεις και ραντεβού από μουσουλμάνους πελάτες, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, η 43χρονη γυναίκα συνελήφθη βάσει του άρθρου 19 του νόμου περί Δημόσιας Τάξης. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε «εικόνα γραπτού υλικού το οποίο είναι απειλητικό, υβριστικό ή με προσβλητικό χαρακτήρα, με σκοπό την αναμόχλευση ρατσιστικού μίσους, καθώς και για την παραγωγή κακόβουλων επικοινωνιών». Αν και συνελήφθη, δεν υπάρχει ακόμα κατηγορία εναντίον της για τα παραπάνω.

Το κείμενο της γυναίκας στο Facebook, το οποίο κατακρίθηκε έντονα, ανέφερε: «Ώρα να βάλω τη χώρα μου πιο πάνω. Το κατάστημα (Blinks of Bicester) δεν θα δέχεται πλέον κρατήσεις από κανέναν που ασπάζεται την ισλαμική πίστη, ακόμη και εάν έχουν βρετανικό διαβατήριο». Στη συνέχεια και μετά από μηνύματα που έλαβε, σχολίασε: «Έχω κατακλυστεί από μηνύματα απόψε, επειδή είπα ότι δεν θα εξυπηρετώ πελάτες που ασπάζονται το Ισλάμ. Επιμένω ακόμη σε αυτό, ως πολίτης της Βρετανίας».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού συνέχισε τις δημοσιεύσεις (πιθανόν εκαιτίας των μηνυμάτων τα οποία λάμβανε) και έγραψε: «Ελπίζω οι οικογένειές σας να αντιναχθούν από το ISIS». Όλες οι δημοσιεύσεις αργότερα διαγράφηκαν, ενώ σε ανακοίνωσή της η αστυνομία είπε ότι έλαβε σοβαρά παράπονα και θα τα διερευνήσει. Σίγουρα πάντως η γυναίκα θα ξανασκεφτεί να κάνει παρόμοια δημοσίευση στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλληνες χόρεψαν χασάπικο κάτω από την Αγία Σοφία – Έντονη αντίδραση από τους Τούρκους

Ελλάδα 02.12.2025
«Το ζητούμενό μας δεν ήταν να κάνουμε κάποια προβοκάτσια, όπως είπαν κάποιοι»

Ανατροπή στη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη: «Εγώ τον δολοφόνησα, ο γιος του είναι άδικα στη φυλακή»

Ελλάδα 02.12.2025
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της δολοφονίας του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη τον Ιούνιο του 2022

Κριστιάνο εναντίον μηχανής: Πώς ο Ρονάλντο νίκησε το ανίκητο ρομπότ‑τερματοφύλακα

Αθλητικά Νέα 02.12.2025
Γνωστός Αμερικανός YouTuber – εφευρέτης προκάλεσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τεθεί αντιμέτωπος με τον ανίκητο ρομποτικό τερματοφύλακά του και η «απάντηση» του Πορτογάλου θύμισε ότι το ρομπότ της μπάλας είναι... ο ίδιος!

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Τι θα πληρώσουμε φέτος για μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Ελλάδα 02.12.2025
Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία ενόψει Χριστουγέννων

Τρόμος με γuμνό άνδρα έξω από δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω

Ελλάδα 02.12.2025
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Κόσμος 02.12.2025
Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια της Χαμάς

Δημογλίδου για το τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος δεν εξήγησε γιατί έχασε τον έλεγχο του οχήματος

Ελλάδα 02.12.2025
Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Αύριο στον ανακριτή ο 29χρονος

Αγρότες «σφραγίζουν» την Αθηνών–Θεσσαλονίκης: Νέα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας

Ελλάδα 02.12.2025
Η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Νίκαια παραμένει κλειστή λόγω του αγροτικού μπλόκου, το οποίο ενισχύεται συνεχώς.

Σε ελεύθερη πτώση οι Μπακς παρά την επιστροφή του Αντετοκούνμπο: Ηττα 129‑126 από τους τελευταίους της Ανατολής, Γουίζαρντς

Αθλητικά Νέα 02.12.2025
Πλεον η ομάδα του Greek Freak είχε το ρεκόρ της να πέφτει στο 9-13 και να παραμείνει εκτός πρώτης 10άδας στην Ανατολή

Ρόδος: Ανατροπή στη δολοφονία του 75χρονου ‑ «Αθωώνει» τον γιο ο συνεργός

Ελλάδα 02.12.2025
Η δίκη του γιου του 75χρονου σε δεύτερο βαθμό αναβλήθηκε αορίστως μετά τη δήλωση του συνεργού ότι τέλεσε τον φόνο μόνος του