E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον δρόμο 7.000 αστυνομικοί για το Πολυτεχνείο ‑ Όλα τα μέτρα

Αυξημένη επιφυλακή μέχρι την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δημοσίευση 17/11/2015 | 00:19

Στον δρόμο 7.000 αστυνομικοί για το Πολυτεχνείο ‑ Όλα τα μέτρα

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ από χθες, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, έως και τις 6 Δεκεμβρίου, καθώς σήμερα γίνεται η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ στις 6/12 είναι η επέτειος δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο φόβος επεισοδίων, αλλά και οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛΑΣ.

Αυξημένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία σε πρεσβείες όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας κ.ά., κτίρια όπου στεγάζονται επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, δημόσια κτίρια και άλλοι χώροι που μπορεί να αποτελέσουν στόχους.

Σύμφωνα με το policenet.gr, ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, καθώς θα γίνει η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, την επομένη ημέρα στις 18/11 έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση οι αγρότες, το προσεχές Σάββατο ακολουθεί το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και δυο ημέρες μετά είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μέτρα για το Πολυτεχνείο

Με στόχο η πορεία να διεξαχθεί απρόσκοπτα και να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Περίπου 6-7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί της Τρίτης και σε κατάσταση επιφυλακής σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ αυξημένη παρουσία θα είναι και περιμετρικά Πολυτεχνείου, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Παντείου κ.α. Τα μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου θεωρούνταν αναμενόμενα από στελέχη της ΕΛΑΣ, καθώς όπως έλεγαν οι πρωταγωνιστές αυτών, ήθελαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις των αστυνομικών.

Τι είχε ζητήσει ο Ν. Τόσκας από τα ΜΑΤ

Πριν μερικές ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε στελέχη των ΜΑΤ είχε προαναγγείλει την τακτική της ΕΛΑΣ: «Οι ενέργειες που θα γίνουν και στην επόμενη κρίσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας: όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους –που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς– να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας: που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων, γιατί το μνημείο του ¶γνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

Ελλάδα Χτες
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος Χτες
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ελλάδα Χτες
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη