E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εξαλείψτε το ISIS!» ‑ Εκπλήσσει ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ

Κάλεσε τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να υψώσουν τη φωνή τους

Δημοσίευση 16/11/2015 | 19:09

«Εξαλείψτε το ISIS!» ‑ Εκπλήσσει ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ

Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ Αχμέντ Αμπουταλέμπ, γνωστός για την ευθύτητα του λόγου του, ζήτησε σήμερα την «πλήρη εξάλειψη» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

«Πρέπει το ΙSIS να εξαλειφθεί εντελώς. Οι βάρβαρες αυτές ενέργειες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες. Είναι φανερό ότι το ISIS δεν θα διαπραγματευτεί», δήλωσε ο δήμαρχος στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Γνωστός πολιτικός στην ολλανδική πολιτική σκηνή, ο 54χρονος Αμπουταλέμπ έγινε διάσημος μετά την επίθεση των τζιχαντιστών εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο. Απευθυνόμενος τότε, με το σύνηθες ύφος του, στους μουσουλμάνους που δεν θέλουν να «ζουν με την ελευθερία», τους είπε: «Αν αυτός ο τόπος δεν σας ταιριάζει, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και φύγετε από δω!».

Πρώτος μουσουλμάνος μετανάστης που γίνεται δήμαρχος ολλανδικής πόλης, ο μαροκινής καταγωγής Αμπουταλέμπ κάλεσε τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να υψώσουν τη φωνή τους και να απορρίψουν κάθε μορφή βίας. Ωστόσο υπογράμμισε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξεύρεση λύσης και όχι μόνοι τους οι μουσουλμάνοι. «Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να γίνει τώρα θα ήταν να αποξενωθούν οι μουσουλμάνοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι θέσεις του δημάρχου του πρώτου λιμανιού στην Ευρώπη ήταν αιτία για να προσκληθεί στον Λευκό Οίκο και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να μιλήσει για την αύξηση της δύναμης του ISIS.

Ο Αχμέντ Αμπουταλέμπ γεννήθηκε στο Μαρόκο και έφθασε στην Ολλανδία σε ηλικία 15 ετών. Εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα και έγινε δήμαρχος του Ρότερνταμ το 2009.

Πηγή: «Εξαλείψτε το ISIS!» -Εκπλήσσει ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/235966/exaleipste-isis-ekplissei-o-moysoylmanos-dimarhos-toy-roterntam#ixzz3rfvEM7Dd

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.