E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σκέφτονται να φτιάξουν οι Σκοπιανοί

Αρχίζει προετοιμασίες ο στρατός

Δημοσίευση 15/11/2015 | 21:03

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σκέφτονται να φτιάξουν οι Σκοπιανοί

Σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται, τότε η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη σε σημεία των συνόρων της με την Ελλάδα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ το οποίο συνεδρίασε τη νύχτα του Σαββάτου για να εξετάσει την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις προσφυγικές ροές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ μάλιστα ανέθεσε στο στρατό της χώρας να αρχίσει αμέσως όλες τις προετοιμασίες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους στα σύνορα για το ενδεχόμενο κατασκευής φράχτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων, παρά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ένα τέτοιο βήμα (κατασκευή φράχτη) θα αποτελέσει έσχατη λύση και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες περιορίσουν τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που δέχονται.

Οι περιορισμοί στις προσφυγικές ροές από ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσε να φέρει την ΠΓΔΜ αντιμέτωπη με το σοβαρό πρόβλημα της μακρύτερης διαμονής ανεξέλεγκτου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της, κάτι που θα ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και στη συνεδρίαση μετείχαν ακόμη, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί 'Αμυνας και Εσωτερικών και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην ΠΓΔΜ κυρίως από την ουδέτερη ζώνη στο ύψος Ειδομένης-Γευγελής και σχεδόν όλοι κατευθύνονται αμέσως προς τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Κόσμος 11.03.2026
Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Ελλάδα 11.03.2026
Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες

Ελλάδα 11.03.2026
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα 11.03.2026
Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης

Κόσμος 11.03.2026
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα 11.03.2026
Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ

Κόσμος 11.03.2026
Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων cruise από αντιτορπιλικό ‑ Βίντεο

Κόσμος 11.03.2026
Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια δοκιμή που παρακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν την τελευταία εβδομάδα

Βενζίνη με 0,01 ευρώ το λίτρο: Πανικός σε πρατήριο, οδηγοί έτρεχαν με μπιτόνια

Κόσμος 11.03.2026
Η στιγμή που η βενζίνη κόστιζε 1 λεπτό το λίτρο

Η λίστα με τα 61 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Οικονομία 11.03.2026
Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση