E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σκέφτονται να φτιάξουν οι Σκοπιανοί

Αρχίζει προετοιμασίες ο στρατός

Δημοσίευση 15/11/2015 | 21:03

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σκέφτονται να φτιάξουν οι Σκοπιανοί

Σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται, τότε η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη σε σημεία των συνόρων της με την Ελλάδα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ το οποίο συνεδρίασε τη νύχτα του Σαββάτου για να εξετάσει την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις προσφυγικές ροές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ μάλιστα ανέθεσε στο στρατό της χώρας να αρχίσει αμέσως όλες τις προετοιμασίες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους στα σύνορα για το ενδεχόμενο κατασκευής φράχτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων, παρά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ένα τέτοιο βήμα (κατασκευή φράχτη) θα αποτελέσει έσχατη λύση και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες περιορίσουν τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που δέχονται.

Οι περιορισμοί στις προσφυγικές ροές από ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσε να φέρει την ΠΓΔΜ αντιμέτωπη με το σοβαρό πρόβλημα της μακρύτερης διαμονής ανεξέλεγκτου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της, κάτι που θα ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και στη συνεδρίαση μετείχαν ακόμη, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί 'Αμυνας και Εσωτερικών και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην ΠΓΔΜ κυρίως από την ουδέτερη ζώνη στο ύψος Ειδομένης-Γευγελής και σχεδόν όλοι κατευθύνονται αμέσως προς τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκος Πλακιάς: Κανένας συγγενής θύματος των Τεμπών δεν πήγε στην εκδήλωση για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Νίκος Πλακιάς είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην επιλογή της Μαρίας Καρυστιανού να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος

Λιποθύμησε η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής

Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: «Μου προκαλεί οίκτο, λυπάμαι βαθιά»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε με λιτό τρόπο την στάση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή

Μάντσεστερ Σίτι ‑ Τέλος εποχής

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τι υπέροχες στιγμές περάσαμε μαζί!»

Θρίλερ σε παραλία: Εντοπίστηκαν νεκρές τρείς αδελφές

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σε συνέντευξή τους στους Times, συγγενείς δήλωσαν ότι ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν γιατί οι αδελφές ταξίδεψαν εκείνο το πρωινό στο Μπράιτον

Ένταση στη Βουλή για τις υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής ‑ Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Πολιτική 22.05.2026
Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Νέες ταυτότητες: Μπλόκο λόγω ελλιπών στοιχείων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Ελλάδα 22.05.2026
Τι πρότεινε ο Συνήγορος του Πολίτη

Καραγκιούλ: «Τα νησιά θα αλλάξουν χέρια σε μία εβδομάδα»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα του συνεργάτη του Ερντογάν με αφορμή την άσκηση EFES-2026

Τρόμος για 22χρονη στο Ηράκλειο: Την απειλούσε ο πρώην σύντροφός της, συνελήφθη έξω από το σπίτι της με μαχαίρια

Ελλάδα 22.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η νεαρή, ο 26χρονος δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι του ζήτησε να χωρίσουν