E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σκέφτονται να φτιάξουν οι Σκοπιανοί

Αρχίζει προετοιμασίες ο στρατός

Δημοσίευση 15/11/2015 | 21:03

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σκέφτονται να φτιάξουν οι Σκοπιανοί

Σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται, τότε η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη σε σημεία των συνόρων της με την Ελλάδα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ το οποίο συνεδρίασε τη νύχτα του Σαββάτου για να εξετάσει την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις προσφυγικές ροές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ μάλιστα ανέθεσε στο στρατό της χώρας να αρχίσει αμέσως όλες τις προετοιμασίες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους στα σύνορα για το ενδεχόμενο κατασκευής φράχτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων, παρά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ένα τέτοιο βήμα (κατασκευή φράχτη) θα αποτελέσει έσχατη λύση και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες περιορίσουν τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που δέχονται.

Οι περιορισμοί στις προσφυγικές ροές από ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσε να φέρει την ΠΓΔΜ αντιμέτωπη με το σοβαρό πρόβλημα της μακρύτερης διαμονής ανεξέλεγκτου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της, κάτι που θα ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και στη συνεδρίαση μετείχαν ακόμη, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί 'Αμυνας και Εσωτερικών και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην ΠΓΔΜ κυρίως από την ουδέτερη ζώνη στο ύψος Ειδομένης-Γευγελής και σχεδόν όλοι κατευθύνονται αμέσως προς τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έξι παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες στο Περιστέρι – Συνελήφθησαν οι γονείς

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από ανώνυμη καταγγελία

Τέλος στα σχέδια κατασκευής του Trump Tower στην Χρυσή Ακτή, καθώς η επωνυμία θεωρείται «τοξική για τους Αυστραλούς»

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Τι αναφέρει η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο

Ατομο έπεσε στις ράγες του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Το συμβάν δημιούργησε προβλήματα στην λειτουργία της Γραμμής 1

Αγρια επεισόδια στα VIP του Αλ Νασρ‑Αλ Χιλάλ: Ξύλο με κοντάρια και εκτοξευόμενα ποτήρια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται φίλοι της Αλ Νασρ που βρίσκονται σε σουίτα να δέχονται επίθεση όταν τους... περικύκλωσαν οπαδοί της Αλ Χιλάλ

Ο «Χρυσός Θόλος» του Τραμπ μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Ο Τραμπ είχε παρουσιάσει το σχέδιο κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του

Ξαφνικό «λουκέτο» σε σχολεία στην Αττική

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Οι γονείς είχαν ήδη ενημερωθεί από τις σχολικές μονάδες

Νέες ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ και τράπεζες: Οι ημερομηνίες κλειδιά

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία κατοικίας

Καιρός: Υποτροπικός αντικυκλώνας πάνω από την Ελλάδα ‑ Πότε έρχεται και τι θα φέρει

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων για την χώρα μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου

Συνέλαβαν δασκάλα που έκανε σeξ με 16χρονο μαθητή ‑ ποιος την κατέδωσε

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Η οικογένεια του 16χρονου ήταν φίλη με αυτή της 25χρονης Μακενζί Νοτ, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν σήμερα ‑ Τι ισχύει τελικά για τα ΜΜΜ και τα σχολεία

E-Daily 2.TopNews 13.05.2026
Τι ώρα θα γίνει η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας