E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτόπτες μάρτυρες: Πυροβολούσαν τον κόσμο στα τυφλά, υπήρχε αίμα παντού

Φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Δημοσίευση 14/11/2015 | 03:21

Αυτόπτες μάρτυρες: Πυροβολούσαν τον κόσμο στα τυφλά, υπήρχε αίμα παντού

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, όπου έλαβαν χώρα πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, κοστίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Πυροβολούσαν το πλήθος με ημιαυτόματα όπλα. Καταφέραμε να ξεφύγουμε . Υπήρχε αίμα παντού», είπε ένας άνδρας βγαίνοντας από το συνεδριακό κέντρο Bataclan, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρεία, μεταδίδει το France info.

Ο Ben Grant βρισκόταν σε ένα μπαρ μαζί με τη γυναίκα του όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ένοπλοι πυροβολούσαν μέσα από αυτοκίνητα.

«Ήταν φρικτό. Μείναμε για ώρα μέσα στο μπαρ, διότι υπήρχε μια στοίβα από πτώματα μπροστά μας», δήλωσε ο Grant, σύμφωνα με το BBC.

Η γαλλική εφημερίδα Libération μεταδίδει τη μαρτυρία του Vincent, ενός δημοσιογράφου που βρισκόταν μέσα στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας Γαλλία-Γερμανία.

«Ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά, σαν να μη είχε συμβεί τίποτα, όμως παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στο Twitter κι έτσι μάθαμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ έφυγε από το στάδιο».

Ο Julien Pearce, ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα στο Bataclan όταν έγινε η επίθεση, περιέγραψε όσα έζησε ως εξής: «Πολλοί ένοπλοι μπήκαν στον συναυλιακό χώρο. Δυο ή τρεις άνδρες με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους άρχισαν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος, τα όπλα έμοιαζαν με Καλάσνικοφ. Η επίθεση κράτησε 10 με 15 λεπτά, ήταν εξαιρετικά βίαιη, επικρατούσε πανικός. Οι δράστες ήταν πολύ ήρεμοι, πολύ αποφασισμένοι, όπλισαν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές και δεν φώναξαν τίποτε. Δεν είπαν τίποτε». Συνέχισε λέγοντας πως οι θύτες φορούσαν μαύρα, αλλά όχι μάσκες. Έχοντας δει το πρόσωπο ενός από αυτούς, εχολίασε ότι ήταν νέος, το πολύ 25 ετών κατά την εκτίμησή του.

Ο Jonathon Hill περιέγραψε έναν δράστη που είδε έξω από το Bataclan: «Ήταν πολύ γεροδεμένος, έμοιαζε καυκάσιος, στεκόταν στη μέση του δρόμου και φώναζε στους ανθρώπους να βγουν από τα καφέ. Μετά άκουσα έναν πυροβολισμό και είδα έναν άνδρα να καταρρέει στο έδαφος.

Ο φοιτητής Fabien Baron είχε την ατυχία να διασχίζει εκείνη την ώρα το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. «Είδα τρεις ανθρώπους να κείτονται νεκροί στο έδαφος. Ξέρω ότι ήταν νεκροί, γιατί ήταν τυλιγμένοι σε πλαστικές σακούλες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Τι κρύβουν οι κόκκινοι φάκελοι του Πούτιν για το Καλίνινγκραντ ‑ ποιο είναι το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, με παρόντες τους επικεφαλής FSB, Αμυνας και Εσωτερικών.

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις ‑ Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Υπό έρευνα ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικης

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Yπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων που συνδέεται με εταιρεία εκδηλώσεων στο Μιλάνο

Αεροπλάνο σε ουρανοξύστη του Πεκίνου: Τι αποκρύπτει η Κίνα για το σοκαριστικό περιστατικό

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή στον ψηλότερο πύργο της κινεζικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ενώ εικόνες και αναρτήσεις εξαφανίζονται από το διαδίκτυο.

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία, 46.000 δικαιούχοι θα τα πληρώνουν πλέον από τη τσέπη τους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το Υπουργείο Υγείας έχει καταθέσει αίτημα να δοθεί δίμηνη παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω της σημασίας του και της βοήθειας που έχει προσφέρει σε άτομα με παχυσαρκία

Σφοδρή επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Κάγια Κάλλας για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Κόσμος 01.07.2026
Ο Γεδεών Σάαρ κατηγόρησε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για «αριστούργημα υποκρισίας» μετά τις δηλώσεις της στην Αγκυρα στις 30 Ιουνίου, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Εμμονικός γαμπρός με την κουνιάδα για 10 χρόνια: Τη στραγγάλισε και τη βίασε ενώ έλειπε η αδελφή της

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Εκμεταλλεύτηκε την απουσία της συζύγου του και παρέσυρε σε θανάσιμη παγίδα την κουνιάδα του

Μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας: 112 για εκκένωση του οικισμού Σφάκα, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

Ελλάδα 01.07.2026
Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή - Κινητοποιήθηκαν 110 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους