E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτόπτες μάρτυρες: Πυροβολούσαν τον κόσμο στα τυφλά, υπήρχε αίμα παντού

Φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Δημοσίευση 14/11/2015 | 03:21

Αυτόπτες μάρτυρες: Πυροβολούσαν τον κόσμο στα τυφλά, υπήρχε αίμα παντού

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, όπου έλαβαν χώρα πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, κοστίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Πυροβολούσαν το πλήθος με ημιαυτόματα όπλα. Καταφέραμε να ξεφύγουμε . Υπήρχε αίμα παντού», είπε ένας άνδρας βγαίνοντας από το συνεδριακό κέντρο Bataclan, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρεία, μεταδίδει το France info.

Ο Ben Grant βρισκόταν σε ένα μπαρ μαζί με τη γυναίκα του όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ένοπλοι πυροβολούσαν μέσα από αυτοκίνητα.

«Ήταν φρικτό. Μείναμε για ώρα μέσα στο μπαρ, διότι υπήρχε μια στοίβα από πτώματα μπροστά μας», δήλωσε ο Grant, σύμφωνα με το BBC.

Η γαλλική εφημερίδα Libération μεταδίδει τη μαρτυρία του Vincent, ενός δημοσιογράφου που βρισκόταν μέσα στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας Γαλλία-Γερμανία.

«Ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά, σαν να μη είχε συμβεί τίποτα, όμως παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στο Twitter κι έτσι μάθαμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ έφυγε από το στάδιο».

Ο Julien Pearce, ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα στο Bataclan όταν έγινε η επίθεση, περιέγραψε όσα έζησε ως εξής: «Πολλοί ένοπλοι μπήκαν στον συναυλιακό χώρο. Δυο ή τρεις άνδρες με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους άρχισαν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος, τα όπλα έμοιαζαν με Καλάσνικοφ. Η επίθεση κράτησε 10 με 15 λεπτά, ήταν εξαιρετικά βίαιη, επικρατούσε πανικός. Οι δράστες ήταν πολύ ήρεμοι, πολύ αποφασισμένοι, όπλισαν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές και δεν φώναξαν τίποτε. Δεν είπαν τίποτε». Συνέχισε λέγοντας πως οι θύτες φορούσαν μαύρα, αλλά όχι μάσκες. Έχοντας δει το πρόσωπο ενός από αυτούς, εχολίασε ότι ήταν νέος, το πολύ 25 ετών κατά την εκτίμησή του.

Ο Jonathon Hill περιέγραψε έναν δράστη που είδε έξω από το Bataclan: «Ήταν πολύ γεροδεμένος, έμοιαζε καυκάσιος, στεκόταν στη μέση του δρόμου και φώναζε στους ανθρώπους να βγουν από τα καφέ. Μετά άκουσα έναν πυροβολισμό και είδα έναν άνδρα να καταρρέει στο έδαφος.

Ο φοιτητής Fabien Baron είχε την ατυχία να διασχίζει εκείνη την ώρα το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. «Είδα τρεις ανθρώπους να κείτονται νεκροί στο έδαφος. Ξέρω ότι ήταν νεκροί, γιατί ήταν τυλιγμένοι σε πλαστικές σακούλες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Δασκαλάκη: Γιατί συνελήφθησαν πατέρας, γιος και εργάτης – Τον σκότωσαν με γκλίτσα;

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Ένας εκ των συλληφθέντων είχε απασχολήσει και στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις σήμερα και αύριο στις πτήσεις ‑ Ο λόγος

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Μέχρι πότε θα υπάρχουν καθυστερήσεις για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς το αεροδρόμιο

Τραμπ κατά Ιράν: Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός, χρειάστηκαν πολύ χρόνο να διαπραγματευτούν και θα πληρώσουν το τίμημα

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
«Ο στρατός τους είναι ένα απόλυτο χάος. Το Ιράν είναι μόνο λόγια και καθόλου πράξεις» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social - Παράλληλα, μίλησε για τον «αποτελεσματικό ναυτικό αποκλεισμό» των ΗΠΑ που έχει φέρει το Ιράν στα όρια της κατάρρευσης

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος Σουδανός για τη φρικτή επίθεση σε άνδρα στο Μπέλφαστ – Το θύμα έχασε το αριστερό του μάτι

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του με εγγύηση - Δράστης και θύμα έμεναν στην ίδια πολυκατοικία

Έρχεται η «Ανακαίνιση Κατοικίας» στις 15 Ιουνίου ‑ Χρηματοδότηση έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση σε πέντε ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την «Ανακαίνιση κατοικίας» και όπως υπολογίζεται, θα ανακαινιστούν περίπου 25.000 σπίτια

Συνταγματική Αναθεώρηση: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή ‑ Γιατί δόθηκε προθεσμία δύο μηνών

Πολιτική 10.06.2026
Αρχίζει η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Πληθωρισμός Μαΐου στο 5,2% – Έντονες ανατιμήσεις σε καύσιμα, κρέας και ενοίκια

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο δείκτης πληθωρισμού στην Ελλάδα

Συνελήφθη για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Ιταλός στο Αίγιο

E-Daily 2.TopNews 10.06.2026
Από την πρώτη στιγμή ο 65χρονος είχε υποπέσει σε αντιφάσεις κατά την εξέτασή του

Εκρήξεις στη νήσο Κεσμ: Τι λέει το Ιράν για τα αμερικανικά πλήγματα και πώς αντέδρασε

Κόσμος 10.06.2026
Το ιρανικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την κατάρριψη Apache για να πλήξουν στόχους στο νότιο Ιράν, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν αντίποινα κατά αμερικανικών βάσεων στην περιοχή.

Αρκάνσας: Μετεωρολόγος συνέχισε να μεταδίδει έκτακτο δελτίο καιρού, ενώ είχε ξεσπάσει πυρκαγιά

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι δεν επικρατούσαν ιδανικές συνθήκες για ζωντανή μετάδοση, αλλά έπρεπε να συνεχίσει το δελτίο προς το συμφέρον των τηλεθεατών

Λαγοκέφαλος στον Σαρωνικό: Τι πρέπει να ξέρετε για το επικίνδυνο ψάρι που «εισέβαλε» στα ελληνικά νερά

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Δεκάδες θάνατοι και επιθέσεις σε ανθρώπους έχουν καταγραφεί στη Μεσόγειο από το δηλητηριώδες ψάρι, η παρουσία του οποίου εξαπλώνεται ραγδαία και στις ελληνικές θάλασσες.