E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι και απειλεί Λονδίνο και Ρώμη!

Επίσημη δήλωση: Εμείς αιματοκυλήσαμε το Παρίσι

Δημοσίευση 14/11/2015 | 02:35

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι και απειλεί Λονδίνο και Ρώμη!

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι με επίσημη δήλωσή της.

Όπως αναφέρουν οι τζιχαντιστές στο κείμενό τους «οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου που έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσοι κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις ιδιοκτησίες τους».

Στη μακροσκελή δήλωση που κυκλοφόρησε στα Γαλλικά υποστηρίζουν ότι παρακολούθησαν επισταμένως τις τοποθεσίες της επίθεσης που πραγματοποιήθηκαν από μαχητές ζωσμένους με εκρηκτικά και με πολυβόλα στα χέρια.

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο για να δείξουν ότι η Γαλλία είναι από τους πρώτους μας στόχους όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική» συμπληρώνεται στο ίδιο κείμενο.

Λίγο πριν η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο δεν έχει ημερομηνία εγγραφής και στο οποίο η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση προτρέπει τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κάνουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.

"Έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε --τί περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν", δηλώνει ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στο βίντεο αυτό, ενώ βρίσκεται περιτριγυρισμένος από άλλους μαχητές.

"Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ", προσθέτει.

Νωρίτερα η ιστοσελίδα του ινστιτούτου Site έγραψε ότι μήνυμα των τζιχαντιστών προειδοποιεί και για νέες επιθέσεις μετά τις χθεσινές στο Παρίσι.

«Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει: «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11ηΣεπτεμβρίου».

Την ίδια στιγμή, οι συντάκτες του μηνύματος επισημαίνουν: «Η Γαλλία στέλνει μαχητικά στη Συρία, βομβαρδίζει παιδιά και ηλικιωμένους. Σήμερα πίνει από το ίδιο ποτήρι».

Χθες τη στιγμή που η Γαλλία ζούσε στιγμές τρόμου, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύριζαν για τις πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες που σκόρπισαν το θάνατο και τον πανικό στο Παρίσι.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα δεν είναι λίγοι όσοι αναρτούν στο Twitter μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.

«Το Παρίσι είναι στις φλόγες», «Η Γαλλία φλέγεται», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του Διαδικτύου που λέγεται πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το ΙΚ θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει μία ακόμα ανάρτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πετράλωνα: Δεν προχωρά η πραγματογνωμοσύνη λόγω διαφωνίας για το ποιος θα απομακρύνει τα μπάζα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος φορέας αναλαμβάνει την απομάκρυνση των συντριμμιών, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η πραγματογνωμοσύνη

Τέλος τα μπλοκάκια: Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ψηφιακή εποχή

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Το νέο σύστημα αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία βάζοντας τέλος στις επισκέψεις σε Α.Τ και περιττή ταλαιπωρία

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας από τις 10 Ιουλίου ‑ Ποια η πρόγνωση για την Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με πρόγνωση του Θεόδωρου Κολυδά

Πέθανε στα 37 της η τραγουδίστρια του «Party Rock Anthem» Λόρεν Μπένετ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια - Αφησε πίσω της μία 6χρονη κόρη

Στα όρια διπλωματικής κρίσης έφτασαν Γαλλία και Παραγουάη με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μουντιάλ

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο πρόεδρος της Παραγουάης έγραψε στον Γάλλο πρόεδρο καταδικάζοντας τα σχόλια που έγιναν

Ο γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Ο Μάξιμος, ο διάσημος γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Θρίλερ με την Κινέζα που αγνοείται στην Αρτέμιδα: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν έφυγε με τη θέλησή της» λέει ο σύζυγός της

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Το τι συνέβη μέσα στο μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δεν το ξέρω, δεν υπήρχε περίπτωση να κουβαλούσε πολλά χρήματα, είπε ο Βασίλης Καραβασίλης

Αγνοούμενος 11χρονος από τις ΗΠΑ βρέθηκε ζωντανός μετά από τρία χρόνια, είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο ανήλικος που τον είχε αρπάξει η μητέρα του εντοπίστηκε στις ΗΠΑ έπειτα από έλεγχο στα σύνορα βάζοντας τέλος στην αγωνία

Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από το χτύπημα των 7,5 Ρίχτερ στην Λα Γκουάιρα ‑ Αδειασε πισίνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επίσημος απολογισμός αναφέρει πάνω από 3.500 νεκρούς και 16.740 τραυματίες.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πούλησε πάνω από 200.000 πλαστά προφυλακτικά στην Ευρώπη

Κόσμος 07.07.2026
Σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης κατάφερε να βρει τα ίχνη του εξαγωγέα - Τα πλαστά προφυλακτικά είναι επικίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις με σeξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Olaf