E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χειρότερη οικονομία της Ευρώπης δεν είναι πια η Ελλάδα

Φινλανδία: «Ο νέος Ευρωπαίος ασθενής» γράφει ο Independent

Δημοσίευση 14/11/2015 | 00:10

Η χειρότερη οικονομία της Ευρώπης δεν είναι πια η Ελλάδα

Στη Φινλανδία το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους και ο υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, αποκάλεσε τον Σεπτέμβριο τη χώρα του «το νέο ασθενή της Ευρώπης».

Όπως σημειώνει ο βρετανικός Independent η ανάπτυξη της φινλανδικής οικονομίας είναι χειρότερη από της Ελλάδας και η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει οριακή ανάπτυξη στο 0,7% για τη Φινλανδία το επόμενο έτος. Τα άλλα δύο μέλη της ευρωζώνης που επίσης βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι η Ελλάδα και η Εσθονία. Η Φινλανδία διανεύει το τρίτο έτος οικονομικής ύφεσης και η κατρακύλα ξεκίνησε από τη μια εξαιτίας των προβλημάτων του άλλοτε κολοσσού στον κλάδο της τεχνολογίας Nokia και από την άλλη λόγω της μείωσης των εμπορικών συναλλαγών με τον σημαντικότερο εταίρο της: τη Ρωσία.

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σιπίλα έχει υποσχεθεί μείωση των κυβερνητικών δαπανών και λιτότητα. Τον Απρίλιο είχε δηλώσει: «Η Φινλανδία θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Ελλάδα». Πάντως σύμφωνα με την ΕΚΤ στην Ελλάδα, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, επίδοση που θεωρείται αναμενόμενη, με δεδομένο ότι επρόκειτο για τους πρώτους μήνες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων. Εφόσον τα προσωρινά στοιχεία επιβεβαιωθούν, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσβλέπει σε χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις ύφεση για το σύνολο του 2015. Την Πέμπτη, ο Μάριο Ντράγκι παραδέχτηκε ότι η Ευρωζώνη απειλείται από την αναιμική παγκόσμια ανάπτυξη και την πτώση του διεθνούς εμπορίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left Χτες
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε