E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πείραζε τους μετρητές της ΔΕΗ έναντι αμοιβής για να μην γράφει το ρολόι

51χρονος είχε κάνει επάγγελμα το πείραγμα των μετρητών

Δημοσίευση 13/11/2015 | 14:28

Πείραζε τους μετρητές της ΔΕΗ έναντι αμοιβής για να μην γράφει το ρολόι

Ένας 51χρονος «επιστήμονας», ο οποίος είχε κάνει επάγγελμα το πείραγμα των μετρητών της ΔΕΗ με σκοπό να μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια και να μην πληρώνει ο καταναλωτής ρεύμα, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία.

Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2015 ο 51χρονος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στο σπίτι του, όπου βρέθηκε ο σύγχρονος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, κατΆ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατΆ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος δραστηριοποιούταν σε περιοχή της Αττικής και παρενέβαινε έναντι αμοιβής, σε μετρητές της Δ.Ε.Η., χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία που τοποθετούσε στον μετρητή, με σκοπό να μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια και ο καταναλωτής να μην πληρώνει το ποσό που του αναλογεί.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του κατασχέθηκε εξειδικευμένος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε, ίδιος με αυτόν που βρέθηκε στους μετρητές που είχε παρέμβει.

Από την μέχρι τώρα έρευνα και σε συνεργασία με ηλεκτροτεχνικούς της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και μία (1) απόπειρα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η οικονομική βλάβη, που προκλήθηκε στη Δ.Ε.Η. και στο Δημόσιο, θα προσδιοριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δ.Ε.Η.

Ο 51χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός από καρκίνο του εγκεφάλου

Κόσμος 04.03.2026
Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Ελλάδα 04.03.2026
Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος 04.03.2026
Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Ελλάδα 04.03.2026
Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Οικονομία 04.03.2026
Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Πολιτική 04.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι

Κουτσούμπας: «Τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση στη Σούδα»

Πολιτική 04.03.2026
«Το ξέρουμε», ανέφερε με βεβαιότητα ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Γιάννενα: Νεκρός φοιτητής μετά από πτώση στην Πανεπιστημιούπολη

Ελλάδα 04.03.2026
Εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού στα Γιάννενα

Ελλάδα 04.03.2026
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Διάδοχος Χαμενεΐ: Ποιος είναι ο γιος του, Μοτζτάμπα, που θεωρείται «πιο σκληροπυρηνικός από τον πατέρα του»

Κόσμος 04.03.2026
Το προφίλ του επικρατέστερου διαδόχου του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την εκλογή