Δικέφαλο μωρό γεννήθηκε στο Μπανγκλαντές
Το αποκαλούν το «παιδί θαύμα» και συρρέουν για να το δουν
Δημοσίευση 12/11/2015 | 18:09
Ένα πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρυσαν οι γιατροί σε ένα νοσοκομείο λίγο έξω από την Ντάκα του Μπανγκλαντές, όταν κατά τη διάρκεια ενός κατά τα άλλα φυσιολογικού τοκετού, είδαν να γεννιέται ένα δικέφαλο μωρό.
Το νεογνό, γεννήθηκε την περασμένη και Τετάρτη νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ντάκα, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.
Ο πατέρας του μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, αποκάλυψε ότι έπαθε σοκ όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το παιδί του.
«Έχει δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια. Τρώει και από τα δύο στόματα και αναπνέει από δύο μύτες», είπε, ωστόσο, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για το γεγονός ότι τόσο η κόρη του, όσο και η γυναίκα του είναι καλά στην υγείας τους.
Ο διευθυντής του νοσοκομείο, ο οποίος μίλησε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι παρά το γεγονός ότι έχει δύο κεφάλια, το υπόλοιπο σώμα του δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνο ενός απόλυτα φυσιολογικού μωρού.
Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση της γέννησης του παιδιού, έξω από το νοσοκομείο στο οποίο γεννήθηκε η μικρή, συρρέουν εκατοντάδες πολίτες για να δουν το «παιδί θαύμα», όπως το αποκαλούν, αφού στα πολλών, αποτελεί ένα είδος... θεότητας.
«Πολλοί ήρθαν από τα χωριά τους για να τη δουν», αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του νοσοκομείου.
Ο πατέρας της μικρής, ένας φτωχός αγρότης, είπε, ωστόσο, ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για το πώς θα καταφέρει να μεγαλώσει το παιδί του, αφού τα ιατρικά έξοδα που απαιτούνται ώστε να καταφέρει να επιβιώσει, είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 άλλο ένα μωράκι με δύο κεφάλια είχε γεννηθεί στο Μπανγκλαντές, ωστόσο, πέθανε λίγο μόνο διάστημα αφότου ήρθε στη ζωή.
Επίσης τον περασμένο Απρίλιο είχε γεννηθεί στην Ινδία ένα αγοράκι με οκτώ πόδια και οκτώ χέρια και οι πιστοί πίστευαν πως το παιδάκι είναι μετενσάρκωση της ινδουιστικής θεότητας Ganesha. Ωστόσο, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η όψη του μικρού οφείλεται σε κάποια γενετική ανωμαλία την οποία προκάλεσε η ανολοκλήρωτη ανάπτυξη του δίδυμου αδελφού του.