E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής Πέτρος Κωλέτης

Νικήθηκε από τον καρκίνο

Δημοσίευση 12/11/2015 | 14:52

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής Πέτρος Κωλέτης

Ο Πέτρος Κωλέτης έχασε χτες τη μάχη με τον θάνατο, νικημένος από καρκίνο στον πνεύμονα με μετάσταση στο συκώτι.

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής έδινε περίπου έναν χρόνο μάχη με την ασθένεια, για την οποία είχε μιλήσει σε συνεντεύξεις του. Σε μια από τις τελευταίες που είχε δώσει, είχε πει: «Πρόσφατα παρακολούθησα μια συνέντευξη της φίλης μου Μίρκας Παπακωνσταντίνου και ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου. Και αυτή είχε περάσει ένα παρόμοιο πρόβλημα και το πάλεψε και τώρα είναι καλά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την τύχη του. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως περνώντας τα χρόνια, όλο και λιγότερο σου λένε ότι θα πεθάνεις από καρκίνο. Σε λίγα χρόνια θα είναι μια χρόνια αρρώστια, διότι η επιστήμη προχωράει. Η Αμερική κάνει πολύ γοργά και σημαντικά βήματα».

Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979, όταν ο Μίμης Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το ΟΚ για να προχωρήσει. Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.

Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.

Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο πλευρό του στάθηκαν ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Γ. Θεοδοσιάδης, ο Αλ. Σακελλάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Τζένη Βάνου.
Μέχρι το 1989, τραγουδάει σε λαϊκά κέντρα, συμμετέχει σε συναυλίες, αλλά και σε μικρούς χώρους που αφορούσαν το έντεχνο τραγούδι, που εκείνα τα χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται πολύ.

Το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram (σημερινή Universal). Ο πρώτος του δίσκος είχε τον τίτλο «Κλήσεις - Προκλήσεις - Προσκλήσεις», σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα.
Το 1992 κάνει την πρώτη του δισκογραφική επιτυχία, πάλι με τον Αλέξη Παπαδημητρίου και την Εύη Δρούτσα, με τον δίσκο «Πρώτη Προβολή».

Το 1993 έχει την τιμή να φιλοξενήσει στον δίσκο του τη Δούκισσα και τη Μαίρη Χρονοπούλου, που έκαναν μαζί ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο, με τίτλο «Τα Τραγούδια Μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου ‑ «Με είχε βιάσει στα 7 μου ‑ Η μητέρα μου το γνώριζε»

Ελλάδα 24.02.2026
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν νωρίτερα λόγω έργων

Ελλάδα 24.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη που «θάβεται» κάτω από το χιόνι

Κόσμος Χτες
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με μία από τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών

Γκετοποίηση καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Γαστούνης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό περιπτερά και του γιου του από ομάδα 20 Ρομά

Ελλάδα Χτες
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εμπόρων και τη συμμετοχή δημοτικής αρχής και Αστυνομίας

Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στο Μεξικό μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο» – Ακυρώθηκαν πτήσεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες

Κόσμος Χτες
Ο ισχυρότερος βαρόνος ναρκωτικών της χώρας σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων στον αγροτικό δήμο Ταπάλπα

Σκοτ Ρίτερ: Πώς οι ΗΠΑ ξεγελούν το Ιράν ‑ Η συγκέντρωση δυνάμεων δεν γίνεται παρά για να επιτεθούν

Κόσμος Χτες
Στρατηγικό λάθος της Τεχεράνης οι συνομιλίες, λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Κούλουμα παντού: Σαρακοστιανά κεράσματα, μουσική και χορός από τον λόφο Φιλοπάππου μέχρι τον Λαγκαδά – Όλες οι εκδηλώσεις

Ελλάδα Χτες
Τα υπαίθρια «τραπέζια» θα περιμένουν τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους