LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εγκλημα στην Υδρα: Ελεύθερος με νόμο Παρασκευόπουλου ο αρχηγός της σπείρας

Και άλλοι τρεις συνεργοί του εκμεταλλεύτηκαν τον ίδιο νόμο

Δημοσίευση 12/11/2015 | 12:23

Εγκλημα στην Υδρα: Ελεύθερος με νόμο Παρασκευόπουλου ο αρχηγός της σπείρας

Ο 39χρονος αρχηγός της σπείρας δολοφόνων του 67χρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου και τρεις ακόμη συνεργοί του είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου. Ο Dato Dobordsinidze, που συνελήφθη την Τρίτη, και ο Irakli Katzadje, είχαν συλληφθεί το 2011 κατηγορούμενοι για ληστείες, κλοπές, παράνομη οπλοφορία. Τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και τεσσάρων μηνών. Συμπληρώνοντας περίπου 2,5 χρόνια εγκλεισμού, έκαναν χρήση του νόμου και αποφυλακίστηκαν στις 8 Ιουλίου 2015. Μετά από... 39 ημέρες έκαναν φόνο!

Δύο ακόμη από τους συνολικά εννέα δράστες, που ήταν φυλακισμένοι για άλλα αδικήματα, είχαν αποφυλακιστεί και αυτοί κάνοντας χρήση των διατάξεων του ίδιου νόμου. Την ίδια περίοδο, είχαν αποφυλακιστεί περίπου 1.200 άτομα, εκ των οποίων οι 150 Γεωργιανοί.

Μετά την ανθρωποκτονία, είχαν συλληφθεί επτά από τους δράστες, και αναζητείτο ο 39χρονος αρχηγός και η σύντροφός του, που φαίνεται να έχει πάρει τις περίπου 47.500 ευρώ και τα κοσμήματα και έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν στην κατοχή τους ένα ορφανό DNA, πάνω σε αντικείμενο στο τραπέζι όπου κάθονταν οι δράστες πριν την ανθρωποκτονία, το όνομα «Ντάτο» και τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας τράπεζας κατά τη διαφυγή των δραστών. Την τελευταία εβδομάδα οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν γίνει δέκτες πληροφοριών που ήθελαν τον 39χρονο να κινείται στις περιοχές του Πειραιά, της Κηφισιάς και της Καλλιθέας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν ύποπτο στην περιοχή της Καλλιθέας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φυσικής παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι έχαιρε μεγάλου σεβασμού στους κύκλους των Γεωργιανών στους οποίους κινούνταν. Λίγο αργότερα, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο αναζητούμενος δράστης και το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη.

Φαινόταν έκπληκτος για τη σύλληψή του, δεν περίμενε ότι είχε ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό του, ήταν αρνητικός στις όποιες ερωτήσεις των αστυνομικών, ακόμη και για τη διεύθυνση διαμονής του, παρότι αυτή είχε γίνει γνωστή από την έρευνα. Στο διαμέρισμα βρέθηκε ένα διαβατήριο, το οποίο είχε επικολλημένη τη φωτογραφία του συλληφθέντα και στοιχεία ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας. Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση εκτιμούν ότι ο 39χρονος δεν έλεγε τη διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να μην εντοπιστεί το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Θεωρούν ότι τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του είναι αυτά που αναγράφονται στο διαβατήριο και όχι αυτά με τα οποία είχε συλληφθεί στο παρελθόν και τώρα γι' αυτό έχουν στείλει έγγραφο προς τις διωκτικές αρχές της Γεωργίας, για να τους απαντήσουν σχετικά. Παράλληλα, θεωρούν ότι ο 39χρονος είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του άτυχου εστιάτορα.

Το βράδυ της 16ης Αυγούστου 2015, ο Μανώλης Οικονόμου και η 58χρονη σύζυγός του, Χρυσίνα, έκλεισαν το γνωστό εστιατόριο «Γειτονικόν» στην Ξερή Ελιά και πήγαν σπίτι τους. Οι δράστες, αφού βεβαιώθηκαν πως και οι δύο πήγαν για ύπνο, μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο του ισογείου. Αφού έδεσαν χειροπόδαρα τη γυναίκα, της έδωσαν να πιει υπνωτικό, τη φίμωσαν και της έδεσαν τα μάτια. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο άτυχο άνδρα. Αφού τον έδεσαν και τον βασάνισαν για να τους πει πού υπάρχουν κοσμήματα και μετρητά, έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο. Πήραν κοσμήματα και 47.500 ευρώ και διέφυγαν. Λίγες ώρες αργότερα, η γυναίκα του κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Οι δράστες είχαν διαφύγει με θαλάσσια ταξί. Οι πέντε από αυτούς είχαν συλληφθεί πάνω σε ένα από αυτά, αλλά ο 39χρονος αρχηγός και η σύντροφός του κατόρθωσαν να φθάσουν στα νότια προάστια της Αθήνας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη της γυναίκας συνεχίζονται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Έξι νεκροί σε επιθέσεις στο Τέξας ‑ Συνελήφθη ένας ύποπτος

Κόσμος 06.12.2023
Κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ χθες σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές - Τρεις τραυματίες ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί

Δείτε βίντεο: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα 06.12.2023
Επέτειος 15 ετών από τη μέρα που δολοφονήθηκε ο έφηβος στα Εξάρχεια

«Ήταν προμελετημένο, έψαξε να βρει όπλο για να κάνει το κακό» ‑ Οργή της αδελφής της 43χρονης που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 06.12.2023
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» δηλώνει ενώ για όσους ήξεραν- όπως λένε- και δεν έκαναν κάτι, σχολιάζει πως «βγαίνουν τώρα με θράσος να πουν ``α, εμείς το ξέραμε``»

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 5°C

Καιρός 06.12.2023
Λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά

Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Ελλάδα 06.12.2023
Mε 3.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός

Προφυλακιστέος ο τράπερ για τις ανατινάξεις των ΑΤΜ

Ελλάδα 06.12.2023
Τι υποστηρίζει ο γνωστός τράπερ

Mεγάλη πυρκαγιά σε διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά

Κόσμος 06.12.2023
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Τέλος στην αγοραπωλησία ακινήτων με μετρητά

Οικονομία 06.12.2023
Τι θα ισχύει για τα POS

«Μου σκότωσε το κορίτσι μου» λέει η μητέρα της 43χρονης που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 06.12.2023
«Δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί πανικού»

Χωρίς ταξί και την Πέμπτη η Αττική

Ελλάδα 06.12.2023
Συνεχίζουν την απεργία οι οδηγοί για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τζανάκης: Μάλλον δεν είναι νέος ιός η πνευμονία που «χτυπάει» τα παιδιά

Ελλάδα 06.12.2023
«Υπάρχουν πολύ καλά αντιβιοτικά, τα έχουμε στη διάθεσή μας»

Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές εταιρείες το 2024

Κόσμος 06.12.2023
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Διεθνής Ένωσης Αερομεταφορών