E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κόβουν τη μισή σύνταξη οι δανειστές: Η πρόταση που έριξαν στο τραπέζι

Τεράστιες μειώσεις

Δημοσίευση 12/11/2015 | 10:22

Κόβουν τη μισή σύνταξη οι δανειστές: Η πρόταση που έριξαν στο τραπέζι

Τεράστιες μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι που δεν βρίσκονται κοντά στο όριο ηλικίας των 67 ετών ζητούν οι δανειστές, λόγω των χαμηλών εσόδων των Ταμείων.

Όπως όλα δείχνουν, οι θεσμοί διαπιστώνουν ότι παρά τα επώδυνα μέτρα του νέου ασφαλιστικού, τα νούμερα δεν βγαίνουν και έτσι ζητούν επιπλέον περικοπές, οι οποίες θα επηρεάσουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, που είτε έχουν βγει στη σύνταξη, είτε πρόκειται να βγουν στο επόμενο διάστημα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρότασή τους είναι οι δικαιούχοι να λαμβάνουν έως το 60% της σύνταξης που τους αναλογεί μέχρι ένα όριο ηλικίας και από εκεί και πέρα αυτό το ποσό να αυξάνεται συστηματικά. Αυτό μέχρι ένα όριο, των 65 ετών για παράδειγμα, όταν και θα ξεκινούν να λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξης.

Σημαντικός παράγοντας πάντως για το αν πραγματοποιηθεί η παραπάνω πρόταση είναι το ποσοστό αναπλήρωσης κύριας και επικουρικής που θα συμφωνηθεί με τους δανειστές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία, δεν θα είναι κουρεμένα τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αχαρνές: Ένοπλη ληστεία σε ταξιτζή από 3 άνδρες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Τον απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι

Έντονη ανησυχία στο Τόκιο: Ανδρας ψέκασε άγνωστη ουσία σε εμπορικό κέντρο ‑ 20 τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Παραμένει άγνωστο τι ήταν αυτό που έριξε στον χώρο ο άνδρας

Διακίνηση όπλων «φαντασμάτων» στη Θράκη στην τουρκική μαφία

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Δύο συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Γλέντι μέχρι πρωίας για τους πρωταθλητές Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
H κίνηση Παπανικολάου που συγκίνησε και η ερυθρόλευκη «καλημέρα»

Κρατικά «φέσια»: Πάνω από 3,8 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες

Οικονομία 25.05.2026
Αλμα 570 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες. Στην κορυφή τα νοσοκομεία με χρέη 1,59 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι γονείς του κοριτσιού που χαροπαλεύει – Βαριά κακοποιημένη η 3χρονη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρομά μητέρα και ο Πακιστανός πατέρας

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες πληρωμών και τα ποσά ανά περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Έως 1.200 ευρώ η συνολική ενίσχυση σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης