E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

Τόσκας: Εγώ δεν ξέρω από αυτά

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

¶γριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, όπου συζητούνταν η αντικατάσταση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ.

Κάποια στιγμή πήρε τον λόγο ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε για τον κ. Τόσκα: «Τον γνώρισα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην πόρτα του κ. Μπεγλίτη (σ.σ. πρώην υπουργός Εθνικής ¶μυνας και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ¶μυνας, στις κυβερνήσεις Παπανδρέου) και τώρα τον ξανασυναντώ ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ως σύμβουλος του Μπεγλίτη, έπαιζε ρόλο στις μετακινήσεις αξιωματικών».

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε αμέσως μετά ο κ. Τόσκας, λέγοντας: «Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι ούτε με στικάκια, ούτε με υποβρύχια», με τον κ. Βενιζέλο να του απαντά ότι αυτό είναι πολιτική αλητεία: «Είστε πολιτικά ανήθικος, αυτή η ιστορία μόλις ξεκίνησε και θα έχει βάθος, δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά ο διάλογος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά. «Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου, αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολούθησαν τα εξής:

Νίκος Τόσκας: Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά...
Ν. Τόσκας: Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε.
Ευ. Βενιζέλος: Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη, και τώρα με την υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε πού θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;
Ν. Τόσκας: Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια, ούτε από υποβρύχια...
Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό, ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε «δεν ξέρω».

Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση, λύνοντας τη συνεδρίαση.

«Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο, γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενο στον κ. Τόσκα.

Συνέχισαν και εκτός συνεδρίασης

Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από εσένα, ήταν βαριά προσβολή. ¶λλο η πολιτική αντιπαράθεση, άλλο τέτοια επίθεση σε ηθικό επίπεδο. Έχω πέσει από τα σύννεφα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Τόσκα, με τον υπουργό να του απαντά: «Δεν ήθελα να σε θίξω σε ηθικό επίπεδο. Αν θεωρήθηκε ότι αυτό που είπα έχει να κάνει με σκάνδαλα, τότε ανακαλώ».

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από νωρίς

Nωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπολίτευση είχε ζητήσει εξηγήσεις για την αντικατάσταση του προκάτοχου του Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητεί απολογισμό του έργου της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Σταυρόπουλου. Ο κ.Τόσκας στην απάντησή του άφησε αιχμές κατά του κ. Σταυρόπουλου, καθώς αναφέρθηκε στην ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων στο σώμα της ΕΛΑΣ, που, όπως τόνισε, «Αν θέλαμε να πούμε το όνομά τους, θα τρομάξουν όλοι». Έθεσε θέμα αναποτελεσματικότητας της προηγούμενης ηγεσίας, και υποστήριξε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ανταγωνισμούς ούτε ομάδων, ούτε ατόμων μέσα στην ΕΛΑΣ.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Σταυρόπουλος.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικοινωνιακές αντιδράσεις επειδή είναι ζωντανή η συνεδρίαση. Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να ανακαλέσει, ενώ η Σοφία Βούλτεψη σήκωσε το γάντι, απαντώντας: «Εσείς είστε για τις κάμερες. Μιλάτε εσείς, που χάρις στις κάμερες γίνατε βουλευτής;». Η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, προκειμένου να αποκαταστήσει η τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος 15.06.2026
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη

Αίγιο: Καταρρέει το σενάριο του Ιταλού ‑ Βρέθηκαν «κατασκευασμένα» αποτυπώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στοιχεία που βρέθηκαν στη μονοκατοικία «μαρτυρούν» την ερασιτεχνική προσπάθεια του δράστη να σκηνοθετήσει τη σκηνή του εγκλήματος