E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

Τόσκας: Εγώ δεν ξέρω από αυτά

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

¶γριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, όπου συζητούνταν η αντικατάσταση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ.

Κάποια στιγμή πήρε τον λόγο ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε για τον κ. Τόσκα: «Τον γνώρισα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην πόρτα του κ. Μπεγλίτη (σ.σ. πρώην υπουργός Εθνικής ¶μυνας και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ¶μυνας, στις κυβερνήσεις Παπανδρέου) και τώρα τον ξανασυναντώ ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ως σύμβουλος του Μπεγλίτη, έπαιζε ρόλο στις μετακινήσεις αξιωματικών».

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε αμέσως μετά ο κ. Τόσκας, λέγοντας: «Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι ούτε με στικάκια, ούτε με υποβρύχια», με τον κ. Βενιζέλο να του απαντά ότι αυτό είναι πολιτική αλητεία: «Είστε πολιτικά ανήθικος, αυτή η ιστορία μόλις ξεκίνησε και θα έχει βάθος, δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά ο διάλογος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά. «Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου, αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολούθησαν τα εξής:

Νίκος Τόσκας: Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά...
Ν. Τόσκας: Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε.
Ευ. Βενιζέλος: Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη, και τώρα με την υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε πού θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;
Ν. Τόσκας: Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια, ούτε από υποβρύχια...
Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό, ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε «δεν ξέρω».

Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση, λύνοντας τη συνεδρίαση.

«Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο, γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενο στον κ. Τόσκα.

Συνέχισαν και εκτός συνεδρίασης

Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από εσένα, ήταν βαριά προσβολή. ¶λλο η πολιτική αντιπαράθεση, άλλο τέτοια επίθεση σε ηθικό επίπεδο. Έχω πέσει από τα σύννεφα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Τόσκα, με τον υπουργό να του απαντά: «Δεν ήθελα να σε θίξω σε ηθικό επίπεδο. Αν θεωρήθηκε ότι αυτό που είπα έχει να κάνει με σκάνδαλα, τότε ανακαλώ».

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από νωρίς

Nωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπολίτευση είχε ζητήσει εξηγήσεις για την αντικατάσταση του προκάτοχου του Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητεί απολογισμό του έργου της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Σταυρόπουλου. Ο κ.Τόσκας στην απάντησή του άφησε αιχμές κατά του κ. Σταυρόπουλου, καθώς αναφέρθηκε στην ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων στο σώμα της ΕΛΑΣ, που, όπως τόνισε, «Αν θέλαμε να πούμε το όνομά τους, θα τρομάξουν όλοι». Έθεσε θέμα αναποτελεσματικότητας της προηγούμενης ηγεσίας, και υποστήριξε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ανταγωνισμούς ούτε ομάδων, ούτε ατόμων μέσα στην ΕΛΑΣ.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Σταυρόπουλος.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικοινωνιακές αντιδράσεις επειδή είναι ζωντανή η συνεδρίαση. Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να ανακαλέσει, ενώ η Σοφία Βούλτεψη σήκωσε το γάντι, απαντώντας: «Εσείς είστε για τις κάμερες. Μιλάτε εσείς, που χάρις στις κάμερες γίνατε βουλευτής;». Η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, προκειμένου να αποκαταστήσει η τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο