E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

Τόσκας: Εγώ δεν ξέρω από αυτά

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

¶γριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, όπου συζητούνταν η αντικατάσταση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ.

Κάποια στιγμή πήρε τον λόγο ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε για τον κ. Τόσκα: «Τον γνώρισα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην πόρτα του κ. Μπεγλίτη (σ.σ. πρώην υπουργός Εθνικής ¶μυνας και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ¶μυνας, στις κυβερνήσεις Παπανδρέου) και τώρα τον ξανασυναντώ ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ως σύμβουλος του Μπεγλίτη, έπαιζε ρόλο στις μετακινήσεις αξιωματικών».

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε αμέσως μετά ο κ. Τόσκας, λέγοντας: «Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι ούτε με στικάκια, ούτε με υποβρύχια», με τον κ. Βενιζέλο να του απαντά ότι αυτό είναι πολιτική αλητεία: «Είστε πολιτικά ανήθικος, αυτή η ιστορία μόλις ξεκίνησε και θα έχει βάθος, δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά ο διάλογος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά. «Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου, αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολούθησαν τα εξής:

Νίκος Τόσκας: Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά...
Ν. Τόσκας: Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε.
Ευ. Βενιζέλος: Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη, και τώρα με την υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε πού θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;
Ν. Τόσκας: Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια, ούτε από υποβρύχια...
Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό, ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε «δεν ξέρω».

Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση, λύνοντας τη συνεδρίαση.

«Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο, γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενο στον κ. Τόσκα.

Συνέχισαν και εκτός συνεδρίασης

Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από εσένα, ήταν βαριά προσβολή. ¶λλο η πολιτική αντιπαράθεση, άλλο τέτοια επίθεση σε ηθικό επίπεδο. Έχω πέσει από τα σύννεφα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Τόσκα, με τον υπουργό να του απαντά: «Δεν ήθελα να σε θίξω σε ηθικό επίπεδο. Αν θεωρήθηκε ότι αυτό που είπα έχει να κάνει με σκάνδαλα, τότε ανακαλώ».

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από νωρίς

Nωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπολίτευση είχε ζητήσει εξηγήσεις για την αντικατάσταση του προκάτοχου του Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητεί απολογισμό του έργου της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Σταυρόπουλου. Ο κ.Τόσκας στην απάντησή του άφησε αιχμές κατά του κ. Σταυρόπουλου, καθώς αναφέρθηκε στην ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων στο σώμα της ΕΛΑΣ, που, όπως τόνισε, «Αν θέλαμε να πούμε το όνομά τους, θα τρομάξουν όλοι». Έθεσε θέμα αναποτελεσματικότητας της προηγούμενης ηγεσίας, και υποστήριξε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ανταγωνισμούς ούτε ομάδων, ούτε ατόμων μέσα στην ΕΛΑΣ.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Σταυρόπουλος.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικοινωνιακές αντιδράσεις επειδή είναι ζωντανή η συνεδρίαση. Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να ανακαλέσει, ενώ η Σοφία Βούλτεψη σήκωσε το γάντι, απαντώντας: «Εσείς είστε για τις κάμερες. Μιλάτε εσείς, που χάρις στις κάμερες γίνατε βουλευτής;». Η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, προκειμένου να αποκαταστήσει η τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζαγόρι: Πεζοπόρος έπεσε σε μονοπάτι ‑ Είναι πολυτραυματίας

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ο άνδρας βρισκόταν σε μονοπάτι ανατολικά της Ελάτης Ζαγορίου

Εξαφανίστηκε 52χρονος στην Τρίπολη

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ο Γκοργκόλης Χρήστο εξαφανίστηκε στις 5 Μαΐου 2026.

Ισπανία: Κλείδωσαν για 3,5 χρόνια τα παιδιά τους σπίτι, λόγω φόβων μετά τον Covid

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ζευγάρι φυλακίστηκε γιατί κλείδωσε στο σπίτι για τριάμισι χρόνια τα παιδιά του, λόγω φοβιών για τον έξω κόσμο μετά την πανδημία

Το Ιράν εκτέλεσε κορυφαίο φοιτητή αεροδιαστημικής μηχανικής ως κατάσκοπο της CIA και της Μοσάντ

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ο Ερφάν Σακουρζάντε πέρασε 9 μήνες στην απομόνωση πριν εκτελεστεί

Καιρός: Καμπανάκι επιστημόνων για ένα «Godzilla Super El Nino» ‑ Ίσως το ισχυρότερο του 21ου αιώνα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ορισμένα μοντέλα συγκρίνουν τις δυνατότητές του με το καταστροφικό Ελ Νίνιο του 1877, το οποίο προκάλεσε μαζική πείνα και εκατομμύρια θύματα

Εκνευρίστηκε ο Μακρόν στο Ναϊρόμπι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε ησυχία από το κοινό

Κόσμος 11.05.2026
«Αν θέλετε να μείνετε εδώ, θα τηρήσουμε τους ίδιους κανόνες»

«Παγίδα» το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Υπάλληλος έπαθε ηλεκτροπληξία

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Νεκρός άνδρας στο Μεσολόγγι μετά από πτώση της μηχανής του στο νερό από την προβλήτα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε εξέλιξη η έρευνα του Λιμενικού για τις συνθήκες του συμβάντος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γενικός διευθυντής της Βιολάντα

Ελλάδα 11.05.2026
O ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος

Αυτός θα είναι ο καιρός του Ιουνίου ‑ Δυσοίωνη πρόβλεψη για αυξημένες θερμοκρασίες

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλούρια

Ελλάδα 11.05.2026
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση των κουλουριών - Τι εντοπίστηκε

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης ‑ Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Ελλάδα 11.05.2026
Μετά από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ο Γιώργος Μυλωνάκης βγήκε από τη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση