E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

Τόσκας: Εγώ δεν ξέρω από αυτά

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Βενιζέλος προς Τόσκα: Σε γνώρισα στην πόρτα του Μπεγλίτη, μετακινούσες αξιωματικούς

¶γριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, όπου συζητούνταν η αντικατάσταση του επικεφαλής των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ.

Κάποια στιγμή πήρε τον λόγο ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε για τον κ. Τόσκα: «Τον γνώρισα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην πόρτα του κ. Μπεγλίτη (σ.σ. πρώην υπουργός Εθνικής ¶μυνας και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ¶μυνας, στις κυβερνήσεις Παπανδρέου) και τώρα τον ξανασυναντώ ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ως σύμβουλος του Μπεγλίτη, έπαιζε ρόλο στις μετακινήσεις αξιωματικών».

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε αμέσως μετά ο κ. Τόσκας, λέγοντας: «Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι ούτε με στικάκια, ούτε με υποβρύχια», με τον κ. Βενιζέλο να του απαντά ότι αυτό είναι πολιτική αλητεία: «Είστε πολιτικά ανήθικος, αυτή η ιστορία μόλις ξεκίνησε και θα έχει βάθος, δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά ο διάλογος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά. «Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου, αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολούθησαν τα εξής:

Νίκος Τόσκας: Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά...
Ν. Τόσκας: Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε.
Ευ. Βενιζέλος: Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη, και τώρα με την υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε πού θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;
Ν. Τόσκας: Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια, ούτε από υποβρύχια...
Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό, ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε «δεν ξέρω».

Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση, λύνοντας τη συνεδρίαση.

«Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο, γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενο στον κ. Τόσκα.

Συνέχισαν και εκτός συνεδρίασης

Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από εσένα, ήταν βαριά προσβολή. ¶λλο η πολιτική αντιπαράθεση, άλλο τέτοια επίθεση σε ηθικό επίπεδο. Έχω πέσει από τα σύννεφα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Τόσκα, με τον υπουργό να του απαντά: «Δεν ήθελα να σε θίξω σε ηθικό επίπεδο. Αν θεωρήθηκε ότι αυτό που είπα έχει να κάνει με σκάνδαλα, τότε ανακαλώ».

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από νωρίς

Nωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπολίτευση είχε ζητήσει εξηγήσεις για την αντικατάσταση του προκάτοχου του Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητεί απολογισμό του έργου της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Σταυρόπουλου. Ο κ.Τόσκας στην απάντησή του άφησε αιχμές κατά του κ. Σταυρόπουλου, καθώς αναφέρθηκε στην ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων στο σώμα της ΕΛΑΣ, που, όπως τόνισε, «Αν θέλαμε να πούμε το όνομά τους, θα τρομάξουν όλοι». Έθεσε θέμα αναποτελεσματικότητας της προηγούμενης ηγεσίας, και υποστήριξε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ανταγωνισμούς ούτε ομάδων, ούτε ατόμων μέσα στην ΕΛΑΣ.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Σταυρόπουλος.

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικοινωνιακές αντιδράσεις επειδή είναι ζωντανή η συνεδρίαση. Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να ανακαλέσει, ενώ η Σοφία Βούλτεψη σήκωσε το γάντι, απαντώντας: «Εσείς είστε για τις κάμερες. Μιλάτε εσείς, που χάρις στις κάμερες γίνατε βουλευτής;». Η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, προκειμένου να αποκαταστήσει η τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντουμπάι: Αναφορές για εκρήξεις και καπνούς στο αμερικάνικο προξενείο

Κόσμος Χτες
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο «απάντησης» στο Ιράν

Διάγγελμα Μακρόν: Στέλνουμε αμυντικά συστήματα στην Κύπρο – Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» απέπλευσε για τη Μεσόγειο

Κόσμος Χτες
«Διέταξα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, τα αεροσκάφη του και τη φρεγάτα που το συνοδεύει να σαλπάρουν για τη Μεσόγειο»

O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία ‑ «Φέρθηκε απαίσια»

Κόσμος Χτες
Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν

Κωνσταντίνος Φλώρος: Είμαστε στην έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ελλάδα Χτες
Τι δήλωσε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Σιωπηλός εφιάλτης»: Τα νέα υποβρύχια της Κίνας μπορούν να χτυπήσουν την Αμερική από… το σπίτι τους

Κόσμος Χτες
Η Κίνα αναπτύσσει προηγμένα πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν την αμερικανική ενδοχώρα από προστατευμένα ύδατα κοντά στις κινεζικές ακτές, προκαλώντας συναγερμό στο Πεντάγωνο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ρυθμίζει τις οφειλές σου στην εφορία

Οικονομία Χτες
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Αρνήθηκαν να σερβίρουν smoothie σε άνδρα που φορούσε μπλούζα με τον Τραμπ και απολύθηκαν: Είμαστε Αμερικανοί πολίτες

Κόσμος Χτες
Οι υπάλληλοι είπαν ότι δεν «ένιωθαν άνετα» να εξυπηρετήσουν το ζευγάρι λόγω της μπλούζας με κουκούλα του Τζέικ, όπως καταγράφηκε από την Έρικα, σε ένα βίντεο που έγινε viral

Τραμπ για Ιράν: «Δεν έχουν ναυτικό, δεν έχουν αεροπορία, δεν έχουν σύστημα ανίχνευσης αέρα, έχουν εξουδετερωθεί

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε νέες δηλώσεις του για την επίθεση στο Ιράν, είπε πως οι ΗΠΑ επιτέθηκαν πρώτες για να μην το κάνει η Τεχεράνη

Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο αντιτορπιλικό και ελικόπτερα με δυνατότητες αντιμετώπισης drones

Ελλάδα Χτες
Όπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι πλήρως προσηλωμένο στην ασφάλεια της Κύπρου και του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί»

Θύμα επίθεσης μπράβων έπεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cepal, Θεόδωρος Αθανασόπουλος

Ελλάδα Χτες
O κ. Αθανασόπουλος δέχθηκε επίθεση από άτομα αγνώστων στοιχείων και είναι καλά στην υγεία του

Τελ Αβίβ: Εργάτες σε σκαλωσιά βλέπουν από κάτω τους κτίριο να έχει χτυπηθεί από πύραυλο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Όπως φαίνεται στο βίντεο, πυκνοί, μάυροι καπνοί βγαίνουν από το κτίριο που χτυπήθηκε