E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πανούσης πετάει το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί τον Τσίπρα

Ανακοίνωση σε σκληρό ύφος

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Ο Πανούσης πετάει το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί τον Τσίπρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάννης Πανούσης, μετά από την κατάθεση φωτογραφικής μηνυτήριας αναφοράς από τον Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Νίκο Τόσκα.

Το νέο επεισόδιο στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό, μετά από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού για απειλές για τη ζωή του, γράφτηκε με ανακοίνωση σε σκληρό ύφος του κ. Πανούση, στην οποία πετά το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει, είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα», διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους. Μάλιστα, καλεί τον κ. Τσίπρα, μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, να ελέγξει τον τρόπο που «κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξωθεσμικές υπόγειες δράσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πανούση:

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ' αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς, ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα...» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξωθεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των –κατά Λένιν– «χρήσιμων ηλιθίων».

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ' αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να 'χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».

Μαξίμου: Καμία μήνυση εναντίον Πανούση

Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση αντέδρασε, εκφράζοντας την απορία πώς ένας καθηγητής Εγκληματολογίας δεν κατανοεί ότι δεν έγινε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, αλλά ήταν κατά παντός υπευθύνου. «Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε ακόμη το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού

Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει έκτρωση, όταν ήταν παράνομες, η μάνα μου τότε μου είχε ανοίξει την αγκαλιά της»

Ελλάδα 24.01.2026
Η προσωπική της εξομολόγηση μετά τη δημόσια συζήτηση που άνοιξε η δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις

Πατέρας στην Ρόδο μήνυσε τον 15χρονο γιο του για απειλές και μηνύματα μέσω τηλεφώνου

Ελλάδα 24.01.2026
Η συγκεκριμένη καταγγελία αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για υπόθεση στην οποία γονέας στρέφεται νομικά κατά ανήλικου τέκνου του

Χειροπέδες σε άνδρα που παρίστανε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη: Είχε αλεξίσφαιρο και μπλε φάρους

Ελλάδα 24.01.2026
Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλικό σήμα σε δερμάτινο ένθετο με την ένδειξη «POLICE OFFICER»

Σέρρες: Συνελήφθη καθηγήτρια καθώς φίμωσε μαθητή με μονωτική ταινία

Ελλάδα 24.01.2026
Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο των Σερρών όταν η καθηγήτρια, η οποία είναι και διευθύντρια του σχολείου, κατά τη διάρκεια της πρώτης διδακτικής ώρας

Βριλήσσια: Ανδρας παρέσυρε υπάλληλο ΕΛΤΑ με το αυτοκίνητο επειδή διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Αδιανόητες σκηνές έξω από τα ΕΛΤΑ των Βριλησσίων

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν δυνάμεις, το Ιράν προετοιμάζεται για «ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κόσμος 24.01.2026
Η κινητικότητα στη Μέση Ανατολή θυμίζει την κατάσταση στην Καραϊβική πριν την απαγωγή Μαδούρο - Στο Ισραήλ σήμερα ο επικεφαλής της CENTCOM - Εκτενής αναφορά στο Ιράν σε στη νέα εθνική στρατηγική άμυνας του Πενταγώνου

Νέες ταυτότητες: Απαραίτητες από τον Αύγουστο του 2026 για ταξίδια στο εξωτερικό, πόσο κοστίζει η έκδοσή τους

Ελλάδα 24.01.2026
Βήμα - βήμα η διαδικασία για να κλείσετε ραντεβού για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων

Ακραία χειμερινή κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες έως ‑46°C και εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεος του ψύχους

Κόσμος 24.01.2026
Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μία από τις πιο επικίνδυνες χειμερινές καταιγίδες των τελευταίων ετών

Μπακς: «Πάγωσαν» με Αντετοκούνμπο ‑ Μένει εκτός για 1,5 μήνα

Αθλητικά Νέα 24.01.2026
Σημαντικό πλήγμα υπέστησαν οι Μιλγουόκι Μπακς