E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πανούσης πετάει το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί τον Τσίπρα

Ανακοίνωση σε σκληρό ύφος

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Ο Πανούσης πετάει το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί τον Τσίπρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάννης Πανούσης, μετά από την κατάθεση φωτογραφικής μηνυτήριας αναφοράς από τον Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Νίκο Τόσκα.

Το νέο επεισόδιο στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό, μετά από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού για απειλές για τη ζωή του, γράφτηκε με ανακοίνωση σε σκληρό ύφος του κ. Πανούση, στην οποία πετά το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει, είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα», διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους. Μάλιστα, καλεί τον κ. Τσίπρα, μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, να ελέγξει τον τρόπο που «κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξωθεσμικές υπόγειες δράσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πανούση:

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ' αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς, ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα...» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξωθεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των –κατά Λένιν– «χρήσιμων ηλιθίων».

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ' αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να 'χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».

Μαξίμου: Καμία μήνυση εναντίον Πανούση

Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση αντέδρασε, εκφράζοντας την απορία πώς ένας καθηγητής Εγκληματολογίας δεν κατανοεί ότι δεν έγινε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, αλλά ήταν κατά παντός υπευθύνου. «Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε ακόμη το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος Χτες
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα Χτες
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος Χτες
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία Χτες
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της