E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πανούσης πετάει το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί τον Τσίπρα

Ανακοίνωση σε σκληρό ύφος

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Ο Πανούσης πετάει το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί τον Τσίπρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάννης Πανούσης, μετά από την κατάθεση φωτογραφικής μηνυτήριας αναφοράς από τον Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Νίκο Τόσκα.

Το νέο επεισόδιο στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό, μετά από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού για απειλές για τη ζωή του, γράφτηκε με ανακοίνωση σε σκληρό ύφος του κ. Πανούση, στην οποία πετά το γάντι στην κυβέρνηση και προειδοποιεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει, είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα», διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους. Μάλιστα, καλεί τον κ. Τσίπρα, μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, να ελέγξει τον τρόπο που «κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξωθεσμικές υπόγειες δράσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πανούση:

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ' αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς, ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα...» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξωθεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των –κατά Λένιν– «χρήσιμων ηλιθίων».

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ' αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να 'χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».

Μαξίμου: Καμία μήνυση εναντίον Πανούση

Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση αντέδρασε, εκφράζοντας την απορία πώς ένας καθηγητής Εγκληματολογίας δεν κατανοεί ότι δεν έγινε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, αλλά ήταν κατά παντός υπευθύνου. «Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε ακόμη το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Τα παιδιά μας πεινάνε», καταγγέλλουν οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών στα αεροπλανοφόρα

Κόσμος 17.04.2026
Μικρές μερίδες και κακό φαγητό, καταγγέλλουν Αμερικανοί στρατιώτες στα αεροπλανοφόρα – Δεν έχουν λάβει ούτε τις προμήθειες από τις οικογένειες τους

Σορός 17χρονης εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Ελλάδα 17.04.2026
Πρόκειται για Ελληνίδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός 17.04.2026
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόγνωση

«Χάρι, άνοιξε!»: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας να φωνάζει στον Ιταλό

Ελλάδα 17.04.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 30χρονη από την Αιθιοπία

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες

Ελλάδα 17.04.2026
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

«Καλπάζουν» τα ενοίκια, οι περιοχές που εκτοξεύτηκαν

Ελλάδα 17.04.2026
Πότε και πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αύξηση, πότε είναι παράνομο

Θάνατος γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας: Bίντεο ντοκουμέντο από τις φωνές της

Ελλάδα 17.04.2026
Η αστυνομία προήγαγε έναν 45χρονο Ιταλό

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου για τον βανδαλισμό του σχολείου στη Γλυφάδα

Ελλάδα 17.04.2026
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μητέρα ανηλίκου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον βανδαλισμό και τη λεηλασία σχολικού συγκροτήματος στη Γλυφάδα.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της