E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τον υπεύθυνο του Facebook της Βόρειας Ευρώπης

Με την κατηγορία υποκίνησης μίσους

Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02

Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τον υπεύθυνο του Facebook της Βόρειας Ευρώπης

Φαίνεται πως η Εισαγγελία του Αμβούργου διέταξε έρευνα εις βάρος του επικεφαλής του Facebook της Βόρειας Ευρώπης, Martin Ott, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το περιοδικό Der Spiegel, μετά από μήνυση που έκανε δικηγόρος, κατηγορώντας την εν λόγω εταιρεία για τη μη διαγραφή σχολίων μίσους από αναρτήσεις χρηστών, παρά το γεγονός πως αυτά είχαν επισημανθεί.

Παράλληλα, πολλοί είναι οι ακτιβιστές και οι πολιτικοί στη Γερμανία που κατηγορούν το Facebook ότι δεν διαγράφει ακόμα και τα ξεκάθαρα σχόλια μίσους χρηστών, που παραβιάζουν τόσο το γερμανικό Δίκαιο, όσο και τους κανονισμούς του συγκεκριμένου μέσου δικτύωσης. Από την πλευρά της, η εταιρεία δήλωσε πως διαγράφει κάθε σχόλιο που παραβιάζει τις οδηγίες της, όμως δεν μπορεί να κρίνει ποια κάποια σχόλια παραβιάζουν το γερμανικό Δίκαιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Maas, όρισε ήδη μια ομάδα υπευθύνων για το Facebook ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό, ο ίδιος ο Mark Zuckerberg είχε εκφράσει παλαιότερα σε συνάντησή του με την καγκελάριο την πρόθεσή του για βελτίωση της διαδικασίας.

Πάντως, ο δικηγόρος που υπέβαλε τη μήνυση επιμένει ότι για την προσωπική του υπόθεση ισχύει το Δίκαιο της χώρας του, ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ισχύει το ιρλανδικό Δίκαιο, μιας και η έδρα του Facebook για την Ευρώπη βρίσκεται στο Δουβλίνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος Χτες
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος Χτες
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»