E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η φόρμουλα για προστασία των μισών κόκκινων δανειοληπτών

Δημοσίευση 10/11/2015 | 10:00

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Μέσα στην εβδομάδα κλείνει το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και η διαχείριση των κόκκινων δανείων συνολικά.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε χθες η ελληνική πλευρά, ασυλία από τον πλειστηριασμό θα έχουν οι μισοί περίπου κόκκινοι δανειολήπτες.

Το ποσοστό των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας που προστατεύονται από τον πλειστηριασμό θα πέσει περίπου στο 55% μεσοσταθμικά.

Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ότι των πλειστηριασμών εξαιρούνται όσοι έχουν:

  • Κατοικία αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ για άγαμο. Το ποσό αυξάνεται για έγγαμους κατά 50.000 ευρώ και για κάθε παιδί –έως τρία το ανώτατο– κατά 25.000 ευρώ. Για 5μελή οικογένεια το ποσό ανέρχεται στα 305.000 ευρώ.
  • Εισόδημα το οποίο είναι λίγο πάνω από τα 20.000 ευρώ, έτσι ώστε τελικώς να προστατευτούν –υπό την προϋπόθεση της μηνιαίας καταβολής του ελάχιστου ποσού– τουλάχιστον το 50-55% των κόκκινων δανειοληπτών.

Σημειώνεται, ότι ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup τόνισε ότι χρειάζεται μια λύση που να προστατεύει τους ευάλωτους και να επιτρέπει στις τράπεζες να αρχίσουν να δανείζουν και πάλι, είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, εξέφρασε την ανάγκη να θωρακιστεί ο τραπεζικός τομέας και δεσμεύτηκε ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι κοινώς αποδεκτή. Αναφερόμενος στις κατασχέσεις κατοικιών, είπε ότι «θα πρέπει να προστατευτούν οι αδύναμοι, αλλά ταυτόχρονα να εμποδιστούν όσοι επιδιώκουν να κάνουν κατάχρηση του συστήματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.

Απίστευτο! Πώς η ΑΑΔΕ εντόπισε κρυφό τζίρο 203.000 ευρώ από ένα ... φλιτζάνι καφέ

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Με βάση τις αγορές καφέ, σοκολάτας και τσαγιού, οι ελεγκτές εντόπισαν αδήλωτα έσοδα 203.000 ευρώ και η ΔΕΔ επικύρωσε τον καταλογισμό φόρου και ΦΠΑ.

Εκτάκτως στη Σύρο ο σύζυγος της νεκρής διασώστριας του ΕΚΑΒ – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανατροπή στα στοιχεία

Εκπληκτικό θέαμα: Λίμνη στην Κίνα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι τα αυτοκίνητα οδηγούν στον ουρανό

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται στο Τσιζού, στην επαρχία Ανχούι της Κίνας

Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις αιτήσεις για την επιμέλεια των δίδυμων αδελφών του 3χρονου που πέθανε από ασιτία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξετάζει τέσσερις αιτήσεις επιμέλειας για τα δίδυμα αδέλφια του τρίχρονου που έχασε τη ζωή του από ασιτία