E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γέμισε νηστικά παιδάκια το νηπιαγωγείο Μεταξουργείου

Δραματικό σκηνικό

Δημοσίευση 9/11/2015 | 14:25

Γέμισε νηστικά παιδάκια το νηπιαγωγείο Μεταξουργείου

Με την οικονομική κατάσταση της χώρας συνεχώς να επιδεινώνεται, πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να προσφέρουν στα παιδιά τους ακόμα και τα πιο βασικά αγαθά. Δυστυχώς, πολλοί εκπαιδευτικοί γίνονται καθημερινά μάρτυρες εικόνων με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά που φτάνουν στο σχολείο νηστικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ειδήσεις από όλη την Ελλάδα για κάποιον μαθητή που λιποθύμησε από την πείνα μας γέμισαν με οργή και αγανάκτηση. Ένα από αυτά τα σχολεία είναι και το νηπιαγωγείο στο Μεταξουργείο. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σχολείο η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που οι μαθητές που δεν έχουν να φάνε δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, και πολλοί γονείς δεν έχουν χρήματα ούτε για να αγοράσουν ένα κουλούρι.

Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια με τον δικό τους τρόπο. Έτσι, οι εταιρείες εστίασης «Γρηγόρης» και «Καραμολέγκος» ανέλαβαν την καθημερινή σίτιση των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου στο Μεταξουργείο, παρέχοντας γάλα, χυμούς και συσκευασμένα τοστ. «Είναι το ελάχιστο που νιώθουμε και ως γονείς ότι επιβάλλεται να κάνουμε. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να βλέπουμε χαμόγελα παιδιών, όχι δυστυχισμένα παιδιά. Όχι ταλαιπωρημένα και νηστικά παιδιά», σημειώνει μιλώντας στο protothema.gr ο υπεύθυνος του καταστήματος «Γρηγόρης», κ. Παναγιώτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα και θεωρεί υποχρέωση όλων να βοηθήσουν και να στηρίξουν αυτήν την περίοδο ανθρώπους και ομάδες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδίωξη ανήλικου δικυκλιστή που έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 02.12.2025
Πρόκειται για 16χρονο Ρομά που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο όλη η χώρα – Γιατί τραβούν χειρόφρενο

Ελλάδα 02.12.2025
Τι ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνει μάθημα στις 3 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 02.12.2025
Το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ως μια διαφορετική σχολική ημέρα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία ‑ Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

Οικονομία 02.12.2025
Πότε εκπνέει η διορία για το επίδομα θέρμανσης

«Σαρώνουν» τα αλβανικά ΑΦΜ ‑ Πρωτιά στον κλάδο των αλλοδαπών επιχειρηματιών στην Ελλάδα

Ελλάδα 02.12.2025
Τον δικό τους αγώνα για να αναδειχθούν στην ελληνική επικράτεια έχουν δώσει περισσότεροι από 4.500 Αλβανοί

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικές μηχανότρατες παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ελλάδα 02.12.2025
Καταγγελίες για συνοδεία από τουρκική ακτοφυλακή

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση