E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα ο ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Πάνω από 43.000 οι συμμετοχές

Δημοσίευση 8/11/2015 | 00:03

Ο 33ος Ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι έτοιμος να ξεκινήσει και την Κυριακή η πρωτεύουσα θα ζει στους ρυθμούς του, με πάνω από 43.000 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα και να τρέχουν.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτελεί παράλληλα ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός για την πόλη αφού περισσότεροι από 6.500 ξένοι δρομείς από πάνω 100 χώρες του κόσμου -δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι- θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας. Στον αγώνα της κλασσικής διαδρομής των 42.195 μ. θα συμμετέχουν 16.000 αθλητές, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν την Κυριακή 43.000 άνθρωποι, ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα δικά του όρια και να νιώσει το συναίσθημα της συμμετοχής σε έναν αγώνα με τόσο ιστορικές ρίζες.

Ο Μαραθώνιος χωρίζεται σε κατηγορίες. Υπάρχει ο κλασικός Μαραθώνιος των 42 χλμ, ο αγώνας των 10 χλμ, των 5 χλμ το πρωί, το δυναμικό βάδισμα, των 5 χλμ το απόγευμα, ο αγώνας παιδιών και ο αγώνας των 1.200 μέτρων για Special Olympics.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας). Η εκκίνηση για τα 10 χλμ θα δοθεί στις 8:45, ενώ για τα 5 χλμ στις 07:45.

Δίπλα στους δρομείς θα βρίσκεται συνεχώς το προσωπικό του νοσοκομείου Metropolitan, το οποίο θα είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και τα μέτρα της Τροχαίας

Για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ιστορική διαδρομή, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή.

Aναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Κυριακή το πρόγραμμα του Μαραθωνίου έχει ώς εξής:

-07.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-08.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-09.15΄ Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

-09.05΄ Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. WIND με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Μονακό 105‑82: Πρόκριση με περίπατο στο Final Four για 5η σερί χρονιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό Φενέρμπαχτσε ή Ζαλγκίρις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 54χρονο που εκτέλεσε τον φίλο του γιου του: «Τον είχε στοιχειώσει ο θάνατος του παιδιού του»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 54χρονος αναζητούσε διαρκώς απαντήσεις για την πορεία της υπόθεσης που αφορούσε τον θάνατο του παιδιού του

Τρομακτικό βίντεο στην Ουάσινγκτον: Μεθυσμένη οδηγός κυνηγάει παιδί που κάνει μοτοποδήλατο σε πεζοδρόμιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αρχικά η 56χρονη φαίνεται να προσπαθεί να χτυπήσει το ανήλικο αγόρι με το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια να κορνάρει επανειλημμένα

Χαβιέρ Μιλέι: Από την κορυφή στον γκρεμό – Πώς τα σκάνδαλα κατέστρεψαν τη δημοτικότητά του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι αντιμετωπίζει κατάρρευση δημοτικότητας λόγω σκανδάλων διαφθοράς και επιδείνωσης της οικονομίας. Η εγκρίτησή του έπεσε στο 30%, ενώ η ανεργία αυξάνεται

Η Φλώρινα επανασυνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μετά από τρία χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την επαναλειτουργία της γραμμής στη Φλώρινα, θα εκτελούνται καθημερινά δύο ζεύγη δρομολογίων

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κάνναβη, σύμφωνα με τους γιατρούς

E-Daily 3.Left Χτες
Η αμερικανική κυβέρνηση χαλάρωσε πρόσφατα τους κανονισμούς για τη φαρμακευτική κάνναβη. Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν τα πράγματα όσον αφορά την ασφάλεια και τα οφέλη της ουσίας

Metallica στο ΟΑΚΑ: Έκτακτη ανακοίνωση για νέα διαθέσιμα εισιτήρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Απελευθερώθηκε από την παραγωγή της περιοδείας ένας επιπλέον, περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, ο οποίος είχε αρχικά δεσμευτεί για τεχνικούς λόγους

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Αθήνα μέσα στο 2026 – Τον Ιούλιο η επίσκεψη μαζί με Πιτ Χέγκσεθ και Μάρκο Ρούμπιο

Ελλάδα Χτες
Δεν αποκλείεται ο αμερικανός πρόεδρος να ταξιδέψει στην Αθήνα τον Ιούλιο, μαζί με τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Γαλλία: Προσφέρει γεύματα αξίας 1 ευρώ σε όλους τους φοιτητές ‑ Ο λόγος

Κόσμος Χτες
Ο υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φιλίπ Μπατίστ, υποσχέθηκε 120 εκατ. ευρώ το 2027 για το πρόγραμμα

Ηλεκτρικά πατίνια: «Θα απαγορευτεί η χρήση τους από ανηλίκους στον δρόμο» είπε ο Χρυσοχοΐδης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ο ανήλικος δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυκλοφορεί με πατίνι στον δρόμο» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης