E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα ο ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Πάνω από 43.000 οι συμμετοχές

Δημοσίευση 8/11/2015 | 00:03

Ο 33ος Ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι έτοιμος να ξεκινήσει και την Κυριακή η πρωτεύουσα θα ζει στους ρυθμούς του, με πάνω από 43.000 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα και να τρέχουν.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτελεί παράλληλα ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός για την πόλη αφού περισσότεροι από 6.500 ξένοι δρομείς από πάνω 100 χώρες του κόσμου -δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι- θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας. Στον αγώνα της κλασσικής διαδρομής των 42.195 μ. θα συμμετέχουν 16.000 αθλητές, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν την Κυριακή 43.000 άνθρωποι, ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα δικά του όρια και να νιώσει το συναίσθημα της συμμετοχής σε έναν αγώνα με τόσο ιστορικές ρίζες.

Ο Μαραθώνιος χωρίζεται σε κατηγορίες. Υπάρχει ο κλασικός Μαραθώνιος των 42 χλμ, ο αγώνας των 10 χλμ, των 5 χλμ το πρωί, το δυναμικό βάδισμα, των 5 χλμ το απόγευμα, ο αγώνας παιδιών και ο αγώνας των 1.200 μέτρων για Special Olympics.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας). Η εκκίνηση για τα 10 χλμ θα δοθεί στις 8:45, ενώ για τα 5 χλμ στις 07:45.

Δίπλα στους δρομείς θα βρίσκεται συνεχώς το προσωπικό του νοσοκομείου Metropolitan, το οποίο θα είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και τα μέτρα της Τροχαίας

Για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ιστορική διαδρομή, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή.

Aναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Κυριακή το πρόγραμμα του Μαραθωνίου έχει ώς εξής:

-07.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-08.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-09.15΄ Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

-09.05΄ Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. WIND με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος