E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα ο ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Πάνω από 43.000 οι συμμετοχές

Δημοσίευση 8/11/2015 | 00:03

Ο 33ος Ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι έτοιμος να ξεκινήσει και την Κυριακή η πρωτεύουσα θα ζει στους ρυθμούς του, με πάνω από 43.000 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα και να τρέχουν.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτελεί παράλληλα ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός για την πόλη αφού περισσότεροι από 6.500 ξένοι δρομείς από πάνω 100 χώρες του κόσμου -δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι- θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας. Στον αγώνα της κλασσικής διαδρομής των 42.195 μ. θα συμμετέχουν 16.000 αθλητές, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν την Κυριακή 43.000 άνθρωποι, ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα δικά του όρια και να νιώσει το συναίσθημα της συμμετοχής σε έναν αγώνα με τόσο ιστορικές ρίζες.

Ο Μαραθώνιος χωρίζεται σε κατηγορίες. Υπάρχει ο κλασικός Μαραθώνιος των 42 χλμ, ο αγώνας των 10 χλμ, των 5 χλμ το πρωί, το δυναμικό βάδισμα, των 5 χλμ το απόγευμα, ο αγώνας παιδιών και ο αγώνας των 1.200 μέτρων για Special Olympics.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας). Η εκκίνηση για τα 10 χλμ θα δοθεί στις 8:45, ενώ για τα 5 χλμ στις 07:45.

Δίπλα στους δρομείς θα βρίσκεται συνεχώς το προσωπικό του νοσοκομείου Metropolitan, το οποίο θα είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και τα μέτρα της Τροχαίας

Για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ιστορική διαδρομή, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή.

Aναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Κυριακή το πρόγραμμα του Μαραθωνίου έχει ώς εξής:

-07.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-08.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-09.15΄ Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

-09.05΄ Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. WIND με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Αττική που εκτελούσαν θερμές εργασίες σε μέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια

Μακελειό σε γιορτή της 4ης Ιουλίου στη Νέα Υόρκη – Οκτώ τραυματίες, οι 4 παιδιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες μιλούν για άνδρα που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μαύρη μάσκα σκι, ο οποίος πυροβόλησε πολλές φορές προς το πλήθος, που έκανε μπάρμπεκιου σε αυλή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικό βίντεο ‑ drone από τις καμένες εκτάσεις σε Ωραιόκαστρο και Φιλοθέη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά

Επίδομα αδείας 2026: Τι αλλάζει φέτος και ποιοι εργαζόμενοι επηρεάζονται

Ελλάδα Χτες
Με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου, αλλάζουν τα ποσά του επιδόματος αδείας για χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Θεσσαλονίκη: 16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Ασπρόπυργος – Ανω Λιόσια εξαιτίας πυρκαγιάς

Ελλάδα Χτες
Δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών επηρεάζονται με καθυστερήσεις και τροποποιήσεις, ενώ τμήματα διαδρομών αντικαθίστανται με λεωφορεία της Hellenic Train

Σερένα Γουίλιαμς: Ανέβασε φωτογραφία με το υγρό που αφαίρεσαν από το γόνατό της – «Απλά... ουάου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Σερένα Γουίλιαμς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το διπλό γυναικών στο Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού στο γόνατο

Σκιάθος: Συνελήφθη 27χρονος που επιτέθηκε σε πολίτες – Πετούσε καρέκλες και ξεσήκωνε τους περαστικούς

Ελλάδα Χτες
Σκηνές έντασης ξεδιπλώθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Σκιάθου

Καπνός, διοξίνες, βενζόλιο: Τι αναπνέει η Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Ελεύθερος ο 76χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Χρησιμοποιήστε μάσκες υψηλής προστασίας» συστήνει ο καθηγητής Μηχανικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Φωτιά στην Οινόη Αττικής: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με 10 εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της πυρκαγιάς