E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα ο ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Πάνω από 43.000 οι συμμετοχές

Δημοσίευση 8/11/2015 | 00:03

Ο 33ος Ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι έτοιμος να ξεκινήσει και την Κυριακή η πρωτεύουσα θα ζει στους ρυθμούς του, με πάνω από 43.000 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα και να τρέχουν.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτελεί παράλληλα ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός για την πόλη αφού περισσότεροι από 6.500 ξένοι δρομείς από πάνω 100 χώρες του κόσμου -δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι- θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας. Στον αγώνα της κλασσικής διαδρομής των 42.195 μ. θα συμμετέχουν 16.000 αθλητές, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν την Κυριακή 43.000 άνθρωποι, ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα δικά του όρια και να νιώσει το συναίσθημα της συμμετοχής σε έναν αγώνα με τόσο ιστορικές ρίζες.

Ο Μαραθώνιος χωρίζεται σε κατηγορίες. Υπάρχει ο κλασικός Μαραθώνιος των 42 χλμ, ο αγώνας των 10 χλμ, των 5 χλμ το πρωί, το δυναμικό βάδισμα, των 5 χλμ το απόγευμα, ο αγώνας παιδιών και ο αγώνας των 1.200 μέτρων για Special Olympics.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας). Η εκκίνηση για τα 10 χλμ θα δοθεί στις 8:45, ενώ για τα 5 χλμ στις 07:45.

Δίπλα στους δρομείς θα βρίσκεται συνεχώς το προσωπικό του νοσοκομείου Metropolitan, το οποίο θα είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και τα μέτρα της Τροχαίας

Για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ιστορική διαδρομή, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή.

Aναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Κυριακή το πρόγραμμα του Μαραθωνίου έχει ώς εξής:

-07.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-08.45΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-09.15΄ Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

-09.05΄ Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. WIND με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε σε διακοπές στην Κύπρο και οι γιατροί παρέδωσαν το σώμα του χωρίς την καρδιά

Κόσμος 01.12.2025
Ο 76χρονος Μάικλ Γκρέιλι, κατέρρευσε εξαιτίας κράμπας στο πόδι

Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική και στο ύψος των Μαλγάρων: Ένταση με οδηγούς, δείτε πού υπάρχουν μπλόκα

Ελλάδα 01.12.2025
Κλειστή από χθες η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στη Νίκαια Λάρισας και ο Ε65

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στον Κηφισό από τις 07:00 έως τις 10:00 συζητά το υπουργείο Μεταφορών

Ελλάδα 01.12.2025
«Αυτή την περίοδο μετράμε ήδη με drones την ακριβή αποτύπωση αυτού του προβλήματος»

Απεργία 3/12: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ελλάδα 01.12.2025
Νέες συγκεντρώσεις ενώ συνεχίζονται και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

BBC: Η σφαγή αιγοπροβάτων στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για έλλειψη φέτας

Ελλάδα 01.12.2025
Η ευλογιά ενδέχεται να επηρεάσει την παραγωγή

Δικηγόρος για τη 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της στη Σαλαμίνα: «Απειλούσε εμένα, τα παιδιά μου»

Ελλάδα 01.12.2025
Τα «ανθρωποειδή που ενδύονται τον μανδύα του ηθικού ανθρώπου στο διαδίκτυο, είναι ακραία επικίνδυνες προσωπικότητες που κρύβουν το τέρας που ζει μέσα τους»

Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ελλάδα 01.12.2025
Οι Αρχές σπεύδουν στο σημείο για τις απαραίτητες ενέργειες

Έρχονται τα ρομπότ που λένε τα… κάλαντα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 01.12.2025
Τα ρομπότ θα είναι έτοιμα και για την Πρωτοχρονιά, αφού γίνονται ήδη δοκιμές