E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τον Μαραθώνιο της Κυριακής

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Δημοσίευση 6/11/2015 | 10:17

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τον Μαραθώνιο της Κυριακής

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα γίνει ο 33ος Μαραθώνιος Αθήνας και η Τροχαία θα θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ιστορική διαδρομή, αλλά και το κέντρο της πόλης.

Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στον χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Τροχαία από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου θα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ανοδικό ρεύμα από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05:00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 7 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Βασιλίσσης Σοφίας – Μεσογείων και Μαραθώνος.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ. Μαραθώνος – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Βασιλίσσης Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

• 07:45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ρήγα Φεραίου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Βασ. Σοφίας – αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ – Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton) – Ηρώδου Αττικού – είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός, τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου, στην αριστερή πλευρά.
• 08:45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Χαρ. Τρικούπη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Βασ. Σοφίας – Φιδιππείδου – αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας – αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας) – Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – αριστερά Μεσογείων – Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton) – Ηρώδου Αττικού – είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου, στην αριστερή πλευρά.

• 09:15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10:30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.
• 09:05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1.200 μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
• 10:40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1.200 μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
• 16:00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. WIND με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο