E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εληξε η απεργία της ΠΝΟ

6.000 πρόσφυγες αναχωρούν από τη Μυτιλήνη

Δημοσίευση 6/11/2015 | 09:05

Εληξε η απεργία της ΠΝΟ

Εληξε στις 6 το πρωί η διπλή 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που είχε σαν αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα επί 4 ημέρες στα λιμάνια, η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά να παραλήσει, αλλά και να εγκλωβιστούν σε αυτά χιλιάδες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, περίπου 16.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από το νησί, αφού έχουν ήδη καταγραφεί, ενώ ακόμη 8.000 έτοιμα είναι στη διαδικασία της καταγραφής. Από το λιμάνι της Μυτιλήνης είναι έτοιμα να αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα τέσσερα πλοία, τα οποία υπολογίζεται ότι θα μεταφέρουν 6.000 άτομα.

Η ΠΝΟ από την πλευρά της, η οποία ανέστειλε την απεργία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου -οπότε κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργία της ΓΣΕΕ-, θα κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της.

Έκτακτα δρομολόγια της Minoan Lines μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Έκτακτα δρομολόγια θα πραγματοποιήσουν τα πλοία της Minoan Lines, μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, θα πραγματοποιήσουν τα εξής έκτακτα δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΕΚΤΑΚΤA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙA

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE) - Αναχώρηση από Ηράκλειο, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE) - Αναχώρηση από Πειραιά, με τη λήξη της απεργίας, στις 08:00 το πρωί
Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Παρασκευή 06.11.15), θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα προγραμματισμένα βραδινά δρομολόγια στη γραμμή, ως ακολούθως:
ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Αναχώρηση από Ηράκλειο 21:30, H/S/F KNOSSOS PALACE
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Αναχώρηση από Πειραιά 21:00, H/S/F FESTOS PALACE
Αντίστοιχα, τα δρομολόγια των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΙΝΟΑ στις γραμμές ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΤΑΛΙΑΣ, θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ)
ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA) - Αναχώρηση από την Πάτρα με προορισμό την Αγκώνα, μέσω Ηγουμενίτσας, με τη λήξη της απεργίας, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους. Η προσέγγιση στο λιμάνι της Αγκώνας, βάσει πάγιων οδηγιών των Αρχών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (07.11.15), μετά τις 05:00.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ)

ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ (CRUISE EUROPA) - Το προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης στις 16:30 (τοπική ώρα) από το λιμάνι της Αγκώνας μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ): ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE OLYMPIA) - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Πάτρας στις 18:00 το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Αγκώνας.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ): ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ (CRUISE EUROPA) - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Αγκώνας στις 16:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Τέλος η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από το Σάββατο (07.11.15), τα δρομολόγια όλων των πλοίων στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής επανέρχονται στο κανονικό πρόγραμμά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες καλούνται να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις