E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εληξε η απεργία της ΠΝΟ

6.000 πρόσφυγες αναχωρούν από τη Μυτιλήνη

Δημοσίευση 6/11/2015 | 09:05

Εληξε η απεργία της ΠΝΟ

Εληξε στις 6 το πρωί η διπλή 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που είχε σαν αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα επί 4 ημέρες στα λιμάνια, η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά να παραλήσει, αλλά και να εγκλωβιστούν σε αυτά χιλιάδες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, περίπου 16.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από το νησί, αφού έχουν ήδη καταγραφεί, ενώ ακόμη 8.000 έτοιμα είναι στη διαδικασία της καταγραφής. Από το λιμάνι της Μυτιλήνης είναι έτοιμα να αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα τέσσερα πλοία, τα οποία υπολογίζεται ότι θα μεταφέρουν 6.000 άτομα.

Η ΠΝΟ από την πλευρά της, η οποία ανέστειλε την απεργία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου -οπότε κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργία της ΓΣΕΕ-, θα κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της.

Έκτακτα δρομολόγια της Minoan Lines μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Έκτακτα δρομολόγια θα πραγματοποιήσουν τα πλοία της Minoan Lines, μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, θα πραγματοποιήσουν τα εξής έκτακτα δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΕΚΤΑΚΤA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙA

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE) - Αναχώρηση από Ηράκλειο, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE) - Αναχώρηση από Πειραιά, με τη λήξη της απεργίας, στις 08:00 το πρωί
Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Παρασκευή 06.11.15), θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα προγραμματισμένα βραδινά δρομολόγια στη γραμμή, ως ακολούθως:
ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Αναχώρηση από Ηράκλειο 21:30, H/S/F KNOSSOS PALACE
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Αναχώρηση από Πειραιά 21:00, H/S/F FESTOS PALACE
Αντίστοιχα, τα δρομολόγια των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΙΝΟΑ στις γραμμές ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΤΑΛΙΑΣ, θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ)
ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA) - Αναχώρηση από την Πάτρα με προορισμό την Αγκώνα, μέσω Ηγουμενίτσας, με τη λήξη της απεργίας, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους. Η προσέγγιση στο λιμάνι της Αγκώνας, βάσει πάγιων οδηγιών των Αρχών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (07.11.15), μετά τις 05:00.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ)

ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ (CRUISE EUROPA) - Το προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης στις 16:30 (τοπική ώρα) από το λιμάνι της Αγκώνας μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ): ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE OLYMPIA) - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Πάτρας στις 18:00 το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Αγκώνας.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ): ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ (CRUISE EUROPA) - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Αγκώνας στις 16:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Τέλος η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από το Σάββατο (07.11.15), τα δρομολόγια όλων των πλοίων στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής επανέρχονται στο κανονικό πρόγραμμά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες καλούνται να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος 30.05.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κιλκίς: Παρίστανε τον συμβολαιογράφο και της απέσπασε χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ

Ελλάδα 30.05.2026
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Μικρολίμανο: Γνωστός τράπερ ήταν μαζί με τον «Τίτι» το βράδυ που συνελήφθη

Ελλάδα 30.05.2026
Ο Like Boss εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε συναντηθεί με τον διαβόητο κακοποιό