E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκληρή ανακοίνωση Σαββίδη για Φίλη

Γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δημοσίευση 5/11/2015 | 15:25

Σκληρή ανακοίνωση Σαββίδη για Φίλη

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων έφερε την έντονη αντίδραση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Με γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης σχολιάζει με σκληρή γλώσσα όσα είπε ο Φίλης και κάνει λόγο ακόμα και για ποινικά ελεγκτέες δηλώσεις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Σαββίδης:

«Ως Πόντιος, ως Έλληνας, ως άνθρωπος του οποίου οι πρόγονοι είχαν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους πριν από εκατό χρόνια, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος και να μην καταδικάζω αποτρόπαιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας, που εκφράστηκαν από έναν επίσημο εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους. Ιδιαίτερα καταθλιπτικό είναι το γεγονός ότι οι λέξεις της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων ακούγονται από τα χείλη του υπουργού Παιδείας!

Σήμερα, όταν η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, που απαιτούν από τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος στη βάση των θεμελιωδών εθνικών αξιών, οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες, ακόμη και ποινικά ελεγκτέες, επειδή αδικούν τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας, τον ελληνικό λαό και την ελληνική ιστορία γενικά, ενώ φέρουν σύγχυση και διχόνοια στην κοινωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πολιτικός που κρατά μια τέτοια, μη εποικοδομητική θέση, δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παραμένει στο πόστο του.

Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, οφείλουν να ζητήσουν την παραίτησή του και την έκφραση δημόσιας συγγνώμης. Αλλά και να εξετάζουν την ηθική αντιστοίχιση του εκάστοτε επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αυτήν τη θέση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει