E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aφιέρωμα: Οι καλύτερες στιγμές του Kώστα Τσάκωνα

Στο θέατρο και στον κινηματογράφο

Δημοσίευση 5/11/2015 | 10:51

Aφιέρωμα: Οι καλύτερες στιγμές του Kώστα Τσάκωνα

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας.

Ο 72χρονος κωμικός, πέντε χρόνια μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, πάλευε με τον καρκίνο. Πρόκειται για έναν από τους πιο αναγνωρισμένους και αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς των δεκαετιών του '80 και του '90. Eμείς δεν μπορούμε παρά να τον αποχαιρετήσουμε με ένα αφιέρωμα.

«Με το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω, αλλιώς θα είχα φύγει προ πολλού. Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως. Τον έχω πάρει αστεία. Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι καθόλου. Κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή. ¶λλωστε, τον θάνατο και την Εφορία δεν θα αποφεύγεις», δήλωνε τον περασμένο Μάιο στην εφημερίδα Espresso.

Πρόσφατα υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου του Λεωνίδα Τριβιζά και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο, σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη.

«Ο Κώστας ο Ζυρίνης ήταν συμμαθητής μου και με έκανε ηθοποιό. Με το ζόρι, χωρίς να το καταλάβω. Έκανε μία ταινία μικρού μήκους, γιατί ήθελε να δώσει εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού. Του έκανε φωτογραφία ο Γιώργος Αρβανίτης. Το δεξί χέρι του Γαβρά. Λοιπόν, και κάναμε την πρώτη ταινία μικρού μήκους. Την έδωσα στο μοντάζ και με είδε ο Θόδωρος Μαραγκός, που κάναμε μαζί το "Μάθε Παιδί μου Γράμματα"», είχε πει για την πρώτη του ταινία.

Οι ρόλοι του στις ταινίες «Κλασική Περίπτωση Βλάβης» και «Η Μεγάλη Απόφραξη» τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Ο αξέχαστος κωμικός είχε μιλήσει τον περασμένο Μάιο στην κάμερα της εκπομπής «Καλά Καθούμενα» για την πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή. Όπως είχε εξομολογηθεί, είχε τέτοιο άγχος, που σκέφτηκε να φύγει πριν ξεκινήσει η παράσταση. «Έτρεμα ολόκληρος. Και λέω στον Φώτη τον Μεταξόπουλο: "Να φύγω"! Ήταν από κάτω 2.500 χιλιάδες θεατές. Πρώτη σειρά, η Μελίνα Μερκούρη. Όλη η αστική τάξη, δημοσιογράφοι, κριτικοί. Πού να βγω να μιλήσω; ¶κουγα τον όχλο από τις κουίντες και έλεγα, "Να βγω να μιλήσω εγώ;". Και μου λέει ο Φώτης: "Τρελός είσαι, ρε; Σε δέκα λεπτά πάμε έναρξη! Θα σε σπρώξω εγώ!". Και μόλις βγαίνω στη σκηνή, γίνεται λαϊκό ξεσήκωμα! Eξέργεση! Κάθομαι έτσι εγώ... Λέω, να αρχίσω; Να μιλήσω; Το χειροκρότημα δεν τελείωνε. Κάποια στιγμή, που ξεκίνησα να μιλάω, να γελάνε. Δεν ήξερα πού να κάνω παύση και πού να συνεχίσω. Καβάλαγα χειροκροτήματα!», είχε πει ο Κώστας Τσάκωνας. Και στη συνέχεια, με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση, είχε πει: «Και μετά ο Μεταξόπουλος με αγκαλιάζει. Με φιλάει. Και μου λέει: "Τι έγινε με το που βγήκες; Σε 15 ημέρες θα έχεις πρόταση"»!

Ο Κώστας Τσάκωνας έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 40 ταινίες και σε δεκάδες θεατρικά. Τα τελευταία χρόνια πάλευε με τον καρκίνο, ενώ αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα από εγκεφαλικά επεισόδια που είχε υποστεί από το 2010 και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αθηνά Οικονομάκου ‑ Μπρούνο Τσερέλα: Η εκκωφαντική απουσία από τον γάμο και η ηχηρή σιωπή στα social media

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα το Σάββατο 27 Ιουνίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια ονειρική τελετή στην Πάρο.

Δάκρυα συγκίνησης στην ανταλλαγή όρκων της Αθηνάς Οικονομάκου με τον Μπρούνο Τσερέλα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Σε μαγευτικό σκηνικό στην Πάρο πραγματοποιείται η γαμήλια τελετή της Αθηνάς Οικονομάκου και του Μπρούνο Τσερέλα, σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους

Την ερωτεύτηκαν όλοι – αλλά δεν έμεινε με κανέναν: Ποιοι λύγισαν μπροστά στο βλέμμα της Brigitte Bardot;

Celebrity Stories 28.06.2026
Τόσο θρυλική όσο και η κινηματογραφική της καριέρα

Φαίη Σκορδά: Οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στην Αντίπαρο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά μπήκε σε mood διακοπών, αμέσως μετά το οριστικό τέλος του Buongiorno, απολαμβάνοντας τις πρώτες της καλοκαιρινές στιγμές

Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσιάζει με νέες φωτογραφίες από το Μπαλί

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ιωάννα Τούνη συνεχίζει να απολαμβάνει τις ημέρες της στο εξωτικό Μπαλί, όπου βρίσκεται μαζί με τις στενές της φίλες για επαγγελματικούς...

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά στη δήλωση της Ελληνίδου ‑ τι είπε για το «δεν θα τον άφηνα μόνο του με άντρα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μίλησε στο «Καλύτερα δεν γίνεται» του ALPHA για τη σχέση του με τη Ρία Ελληνίδου, τον γιο του και το τηλεοπτικό του μέλλον.

Αθηνά Οικονομάκου: Το τριήμερο γαμήλιο πάρτι στην Πάρο ‑ Το φιλί με τον Μπρούνο Τσερέλα μέσα στο νερό

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και επιχειρηματίας απολαμβάνουν στιγμές χαράς με τους καλεσμένους τους

Τι είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για τους λαγοκέφαλους και γιατί «ξεσπά» τώρα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής έκανε έντονη ανάρτηση στο Instagram, αναφέρθηκε στον αδερφό του Σάκη και επέκρινε την έλλειψη πρόληψης στην Ελλάδα.

Τι είπε η Μάρτζυ Λαζάρου για την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από την τηλεόραση

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια μίλησε ανοιχτά για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη Φαίη Σκορδά μέσα από την κοινή τους τηλεοπτική συνύπαρξη.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος «καρφώνει» τη Ναταλία Γερμανού: Τι είπε για το επαγγελματικό του μέλλον

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής απάντησε μέσω social media στη συνάδελφό του, αφού εκείνη έκανε αποκάλυψη για τη νέα του ραδιοφωνική στέγη χωρίς να τον ενημερώσει πρώτα.

Σάκκαρη για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Ετοιμάζουμε έναν «μικρό» γάμο με 500 έως 600 καλεσμένους

E-Daily 3.Left Χτες
«Το καλοκαίρι που περάσαμε μαζί στην Κρήτη κατάλαβα ότι δεν θέλω να χάσω ποτέ αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή μου»