E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Jewels από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοσίευση 5/11/2015 | 00:04

Jewels από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΑΘΗΝΑ - Μέγαρο Μουσικής
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Tηλέφωνο: 210 7282000, Fax 210 7290174
http://www.megaron.gr/
Ημερομηνία: 08/11/2015
ΝΟE 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Ωρα προσέλευσης: 17:00

8 ¤ (φοιτητικά) και 15 ¤ (γενική είσοδος)

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει, τον Νοέμβριο, τις μεταδόσεις παραστάσεων των Μπαλέτων Μπολσόι με τα Jewels [Κοσμήματα], τη γοητευτική τρίπρακτη χορογραφία του Ζωρζ Μπαλανσίν σε μουσική των Στραβίνσκι, Φωρέ και Τσαϊκόφσκι, η οποία θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση στην Αίθουσα Βanquet την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 17:00.

Το λαμπερό καστ της βραδιάς περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα των Μπολσόι, με παγκόσμια ακτινοβολία, όπως η Όλγκα Σμιρνόβα, ο Σεμυόν Τσούντιν, ο Βλαντισλάβ Λαντράτοφ, η ¶ννα Τιχομίροβα και η Εκατερίνα Κρυσάνοβα. Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο–μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Μέσα από αυτή τη μετάδοση, οι θεατές έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν το υπέροχο τρίπτυχο του Μπαλανσίν, καθώς τα Μπαλέτα Μπολσόι είναι τα μοναδικά σε όλο τον κόσμο στα οποία έχει παραχωρηθεί επίσημη άδεια κινηματογράφησης και μετάδοσης του συγκεκριμένου έργου από το Ίδρυμα Μπαλανσίν (Balanchine Trust). Το έργο χορογραφήθηκε από τον Ζ. Μπαλανσίν για το Μπαλέτο της Πόλης της Νέας Υόρκης (New York City Ballet) και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο New York State Theatre, στις 13 Απριλίου 1967.

Καθεμία από τις τρεις πράξεις των Jewels φέρει το όνομα ενός πολύτιμου λίθου. Η πρώτη τιτλοφορείται «Σμαράγδια», είναι αφιερωμένη στη Γαλλική Σχολή Μπαλέτου, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γκαμπριέλ Φωρέ (αποσπάσματα από τα έργα Πελλέας και Μελισσάνθη και Σάυλοκ). Η δεύτερη φέρει τον τίτλο «Ρουμπίνια», αποτελεί φόρο τιμής στην Αμερικανική Σχολή και βασίζεται μουσικά στο Καπρίτσιο για πιάνο και ορχήστρα του Ίγκορ Στραβίνσκι, ενώ η τρίτη και τελευταία πράξη –τα «Διαμάντια»– είναι εμπνευσμένη από την Τρίτη Συμφωνία του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και τιμά τη Ρωσική Σχολή.  

Τον προσεχή Δεκέμβριο, οι φίλοι του χορού μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα την Κυρία με τις καμέλιες σε χορογραφία του Τζον Νοϋμάγερ (6/12, νέα παραγωγή).

Jewels
Μουσική: Ίγκορ Στραβίνσκι, Γκαμπριέλ Φωρέ, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Χορογραφία: Ζωρζ Μπαλανσίν
Ερμηνεύουν: Όλγκα Σμιρνόβα, Σεμυόν Τσούντιν, Βλαντισλάβ Λαντράτοφ, ¶ννα Τιχομίροβα, Εκατερίνα Κρυσάνοβα
Συμμετέχουν οι κορυφαίοι, οι σολίστ και το corps de ballet των Μπαλέτων Μπολσόι

Διάρκεια: 2 ώρες και 5 λεπτά

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 27.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Φεστιβάλ Χτες
Spring is calling… και εμείς απαντάμε όπως ξέρουμε καλύτερα!

Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας

Φεστιβάλ Χτες
Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Flea Market Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Φεστιβάλ Χτες
4 & 5 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη!

Please: To blueprint της σύγχρονης pop

Μουσική 24.03.2026
Pet Shop Boys - Please - 40 years anniversary!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Μουσική 19.03.2026
BLOCK 3328/03

Athens Pre Pride Party

LGBTQI+ 18.03.2026
Το Athens Pre Pride Party επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 4 Απριλίου, στην Πειραιώς 260, στον εμβληματικό χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

EmpowerED 2026: Μια ημέρα αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών

Cityλάιφ 04.03.2026
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή και στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους

Όλη η Ελλάδα τρέχει στα Ιωάννινα ‑ Ιωάννινα Half Marathon ‑ 9 & 10 Μαΐου

Cityλάιφ 02.03.2026
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητισμό, μία ιστορική πόλη και ένα τοπίο, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που κόβει την ανάσα!