E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

+Χωροχρόνος: Unsample | Bέρα Λυνν | Χρήστος Τσάμης

Ένα ταξίδι πολυμορφικής πληροφορίας μέσω ήχου και εικόνας

Δημοσίευση 5/11/2015 | 00:04

+Χωροχρόνος: Unsample | Bέρα Λυνν | Χρήστος Τσάμης
ΑΘΗΝΑ - Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη, Tηλέφωνο: +30213 0040496
https://polychorosket.gr/
Ημερομηνία: 26/11/2015
ΝΟE 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Ωρα προσέλευσης: 20:00
Διάρκεια: 4 λεπτά

20:00-24:00
Είσοδος ελεύθερη

Συγχωροχρόνος: ένας χρόνος για συν-χώρεση, ένας χώρος για συν-χρονισμό

Ο +Χωροχρόνος αποτελεί ένα ηχητικό και οπτικό κολάζ δράσεων σε πραγματικό χρόνο. Τέσσερις καλλιτέχνες, με γέφυρα την ηλεκτρονική μουσική και τα visuals, επεξεργάζονται τους κώδικες της οπτικής και της ηχητικής επικοινωνίας σε ένα έργο πολυμορφικής πληροφορίας, στο οποίο όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα. O χώρος του ΚΕΤ μετατρέπεται για τέσσερις ώρες σε μια προσομοίωση της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας: διαστρωματώσεις ηχοτοπιών και κινούμενης εικόνας προκαλούν τις αισθήσεις και τα ένστικτα και ανασύρουν αναμνήσεις αναμέτρησης ανάμεσα στο νοσταλγικό πριν, στο φευγαλέο τώρα και στο φρενώδες κυνηγητό του μετά.

Ο +Χωροχρόνος αποπειράται να επαναπροσδιορίσει τα όρια του συλλογικού και του ατομικού έργου και αποτελεί ένα πείραμα συν-χρονισμού και συν-χώρεσης των ξεχωριστών δημιουργιών του κάθε συντελεστή μέσα σε μια κοινή καλλιτεχνική δράση. Στο πλαίσιο της απειλής της ταυτότητας από την απρόσωπη μάζα και της επισκίασης του ουσιαστικού από το εφήμερο, ο χώρος και ο χρόνος διαπλέκονται και αυτοαναιρούνται. Πρόκειται για ένα παιχνίδι διπόλων χωρίς κανόνες: αταξία-τάξη, βαρύτητα- ελαφρότητα, όλον-τίποτα, πλήθος-μονάδα. Η επιλογή ανήκει στο θεατή: να αφεθεί, να βυθιστεί και να χαθεί ή να βρει τον εαυτό του και την ταυτότητά του μέσα σε αυτό το σύμπαν των αντιθέσεων.

Βιογραφικά Καλλιτεχνών:

Unsample:

Οι Unsample είναι ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής, που αποτελείται από τον Λευτέρη Παπαδημητρίου, συνθέτη ακουστικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής και τον Μάριο Τσάγκαρη, performer, συνθέτη και σεναριογράφο. Το 2013 κυκλοφορεί η πρώτη τους διαδικτυακή δουλειά με τίτλο “Cyber Klang”. Το 2015 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “V V V” από το βρετανικό netlabel DigitalDizzy και το άλμπουμ “Ipsissima Voce”, σε συνεργασία με τη σοπράνο Χαρά Κολαϊτη, από το netlabel Etched Traumas. Στο έργο τους συνδυάζουν θραύσματα ήχων, μουσικής και εικόνας, δημιουργώντας ημι-αυτοσχεδιαστικές αφηγηματικές δομές εμπνευσμένες από τεχνικές μοντάζ.

Περισσότερες πληροφορίες: soundcloud.com/unsample www.lefterispapadimitriou.com

Βέρα Λυνν:

H Bέρα Λυνν ασχολείται με την κινηματογράφιση, τη φωτογραφία και το μοντάζ.

Περισσότερες πληροφορίες: vimeo.com/veraclouzot/videos

Χρήστος Τσάμης:

Ο Χρήστος Τσάμης σπούδασε ζωγραφική (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και Πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου). Εργάζεται ως εικαστικός καλλιτέχνης στην Αθήνα και το Λονδίνο. Στα έργα του χρησιμοποιεί τις τεχνικές του κολάζ, του βίντεο και της περφόρμανς. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

+Χωροχρόνος video: https://www.youtube.com/watch?v=QQrqEJtvlGs

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Φεστιβάλ 11.07.2025
Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!

Το Plastiras Lake Festival έφτασε! Δες το full πρόγραμμα και κλείσε εισιτήριο!

Φεστιβάλ 10.07.2025
Τώρα μένει μόνο να φτάσεις εσύ στην παρέα μας!

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ 10.07.2025
Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Omar Faruk Tekbilek and his Ensemble στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 07.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ10/07

Η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 07.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ09/07

Ο Tigran Hamasyan στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 07.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ07/07

Και το Adolescence πάει φέτος Release Athens 2025

Φεστιβάλ 07.07.2025
Η σειρά και η καλλιτέχνης που την ενώνει με το Release Athens

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 03.07.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ07/0717