E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Εθνική τράπεζα πουλά την Finansbank και αποχωρεί από την Τουρκία

Στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης

Δημοσίευση 4/11/2015 | 01:09

Η Εθνική τράπεζα πουλά την Finansbank και αποχωρεί από την Τουρκία

Εννιά χρόνια μετά την εξαγορά της Finansbank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να πωλήσει το σύνολο των μετοχών της τουρκικής τράπεζας, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Η ΕΤΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο των οριζoμένων στο κανονιστικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αναφορικά με την προετοιμασία και υποβολή του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων και του σχεδίου αναδιάρθρωσης προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank».

Παράλληλα, ενημερώνει ότι «σχετικά με τις συνεχιζόμενες επαφές της Τράπεζας με τις εποπτικές αρχές και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της μία παρουσίαση στην οποία συνοψίζονται οι υποβαλλόμενες δράσεις του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων. Η εν λόγω παρουσίαση, η οποία έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, περιλαμβάνει επίσης την επικαιροποίηση των μεσοπροθέσμων στόχων της Τράπεζας».

Η πώληση του συνόλου της συμμετοχής στη Finansbank αποφασίστηκε προκειμένου να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες, όπως προσδιορίστηκαν από το stress test.

Προτάσεις για την εξαγορά της Finansbank έχουν καταθέσει, μεταξύ άλλων, η τουρκική τράπεζα Fibabanka, η Qatar National Bank (QNB) και η Garanti Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η λογιστική αξία της Finasbank διαμορφώνεται κοντά στα 3 δισ. ευρώ, ενώ στο επίπεδο της λογιστικής αξίας εκτιμάται ότι θα κινηθούν και οι προσφορές για την εξαγορά της. Η αγορά της Τουρκίας αποτελεί το 72% των εργασιών του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα υπόλοιπα δανείων στην Τουρκία διαμορφώνονται στα περίπου 17 δισ. ευρώ έναντι δανείων ύψους 6,2 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί στις υπόλοιπες αγορές των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Ρουμανία και Σερβία). Η εξαγορά της Finansbank πραγματοποιήθηκε το 2006.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατέρας και γιος οι δράστες της επίθεσης στο Σίδνει της Αυστραλίας – Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος 15.12.2025
Ο πατέρας σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ ο γιος παραμένει στο νοσοκομείο

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Αθλητικά Νέα Χτες
Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0‑5: Ασταμάτητο το… τρένο του Νίκολιτς

Αθλητικά Νέα Χτες
Επιβλητική εμφάνιση από την Ένωση

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: «Για ακόμη μια φορά είχα άγιο»

Ελλάδα Χτες
Αντιμέτωπος με μια ακόμη δοκιμασία ήρθε σήμερα 14 Δεκεμβρίου ο Αρης Μουγκοπέτρος

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα Χτες
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα Χτες
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος Χτες
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος Χτες
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα Χτες
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Προχτές
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.