E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Εθνική τράπεζα πουλά την Finansbank και αποχωρεί από την Τουρκία

Στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης

Δημοσίευση 4/11/2015 | 01:09

Η Εθνική τράπεζα πουλά την Finansbank και αποχωρεί από την Τουρκία

Εννιά χρόνια μετά την εξαγορά της Finansbank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να πωλήσει το σύνολο των μετοχών της τουρκικής τράπεζας, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Η ΕΤΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο των οριζoμένων στο κανονιστικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αναφορικά με την προετοιμασία και υποβολή του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων και του σχεδίου αναδιάρθρωσης προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank».

Παράλληλα, ενημερώνει ότι «σχετικά με τις συνεχιζόμενες επαφές της Τράπεζας με τις εποπτικές αρχές και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της μία παρουσίαση στην οποία συνοψίζονται οι υποβαλλόμενες δράσεις του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων. Η εν λόγω παρουσίαση, η οποία έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, περιλαμβάνει επίσης την επικαιροποίηση των μεσοπροθέσμων στόχων της Τράπεζας».

Η πώληση του συνόλου της συμμετοχής στη Finansbank αποφασίστηκε προκειμένου να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες, όπως προσδιορίστηκαν από το stress test.

Προτάσεις για την εξαγορά της Finansbank έχουν καταθέσει, μεταξύ άλλων, η τουρκική τράπεζα Fibabanka, η Qatar National Bank (QNB) και η Garanti Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η λογιστική αξία της Finasbank διαμορφώνεται κοντά στα 3 δισ. ευρώ, ενώ στο επίπεδο της λογιστικής αξίας εκτιμάται ότι θα κινηθούν και οι προσφορές για την εξαγορά της. Η αγορά της Τουρκίας αποτελεί το 72% των εργασιών του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα υπόλοιπα δανείων στην Τουρκία διαμορφώνονται στα περίπου 17 δισ. ευρώ έναντι δανείων ύψους 6,2 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί στις υπόλοιπες αγορές των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Ρουμανία και Σερβία). Η εξαγορά της Finansbank πραγματοποιήθηκε το 2006.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη εμπορική συμφωνία ΕΕ ‑ Ινδίας δημιουργεί μια αγορά 2 δισ. πολιτών

Κόσμος 27.01.2026
Πόσο πέφτουν οι δασμοί, ποια ελληνικά προϊόντα αφορά, δείτε πίνακες

«Έξυπνες κάμερες» στην Αττική: Πού έχουν τοποθετηθεί και ποιες παραβάσεις καταγράφουν

Ελλάδα 27.01.2026
Πόσες παραβάσεις έχουν καταγράψει έως τώρα και τι αλλάζει από τα τέλη του Ιανουαρίου

Η ΑΑΔΕ θα ενημερώνει από πριν πώς θα φορολογηθεί μια συναλλαγή ‑ Ποια θα είναι η διαδικασία

Οικονομία 27.01.2026
Πώς θα λειτουργούν οι προκαταρκτικές φορολογικές αποφάσεις

Και επίσημα vεκρή η πέμπτη εργαζόμενη στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα

Ελλάδα 27.01.2026
Βρέθηκε η σορός και της πέμπτης αγνοούμενης γυναίκας, που εργαζόταν στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα, τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης και της πυρκαγιάς

Δέντρο έπεσε σε τρένο που εκτελούσε της γραμμή Πύργος – Κατάκολο: Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός

Ελλάδα 27.01.2026
Το πεύκο έπεσε στο βαγόνι του μηχανοδηγού ο οποίος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πύργου

Νέα δημοσιεύματα για τον Αντετοκούνμπο: «Έφτασε κοντά να απολύσει τον ατζέντη του επειδή δεν του έχει βρει ακόμα ομάδα»

Αθλητικά Νέα 27.01.2026
Ο ρεπόρτερ του ESPN ανέφερε ότι ο Greek Freak έχει παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς

«Βιολάντα Α.Ε.»: Ανακοίνωση για μέτρα ασφαλείας και για τη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων

Ελλάδα 27.01.2026
Η «Βιολάντα Α.Ε.» εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θανουσών, ενώ τονίζει ότι εφάρμοζε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας κι αναμένει το πόρισμα των Αρχών για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα.

Σρι Λάνκα: Τρόμος για Ρώσους τουρίστες, τους επιτέθηκε ελέφαντας όταν προσπάθησσν να τον ταΐσουν

Κόσμος 27.01.2026
Όπως φαίνεται στο βίντεο ο βάρους τριών τόνων ελέφαντας αρχικά ταρακούνησε σαν καρυδότσουφλο το λευκό βανάκι με τους τουρίστες πριν να χρησιμοποιήσει την προβοσκίδα του για να «ξεριζώσει» την πόρτα

Βίντεο: Λεοπάρδαλη του χιονιού επιτέθηκε σε γυναίκα που θέλησε να βγάλει σέλφι μαζί της στην Κίνα

Κόσμος 27.01.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται το θύμα να είναι παγιδευμένο κάτω από τη λεοπάρδαλη στο βαθύ χιόνι

Τρίκαλα: Θρήνος για τα θύματα ‑ Βρέθηκαν νεκρές η μια κοντά στην άλλη ‑ Η τελευταία τους φωτογραφία

Ελλάδα 27.01.2026
Ήταν μαζί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Βιολάντα

Μήλος: Νομικό «μπλόκο» εξετάζεται στην κατασκευή ξενοδοχείου κοντά στο Σαρακήνικο

Ελλάδα 27.01.2026
Στην περιοχή Μύτακας της Μήλου συνεχίζεται η επέκταση