E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ δεν θέλει την αλλαγή, γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους»

Δημοσίευση 4/11/2015 | 00:57

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ που δεν θέλουν την αλλαγή γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους την επόμενη ημέρα και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, που φοβάται την αλλαγή στη παράταξή μας, ενοχλήθηκαν από την υποψηφιότητά μου», τόνισε Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και πρόσθεσε: «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη. Η απάντηση στο γιατί είναι απλή: θέλεις έναν αντίπαλο που ήδη έχει χάσει, που είναι δοκιμασμένος και που είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να δώσει προοπτική στην αντίπαλη παράταξη»!

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «για τις τέσσερις διαδοχικές μας ήττες δεν φταίει μόνο ο Μεϊμαράκης. Αυτός, όμως, είναι που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης» και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ όφειλε να στηρίξει τη χώρα όταν κινδύνευε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά δεν έπρεπε να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, που υποσχόταν τα πάντα στους πάντες. Δεν μπορείς το πρωί να τον λες και τον ψεύτη και το βράδυ να του προτείνεις την αντιπροεδρία της κυβέρνησης αν η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές. Έγιναν λάθη. Ένα από αυτά τα λάθη είναι πως η Νέα Δημοκρατία δεν ακολούθησε την ιδεολογία της. Αποκλείσαμε την κοινωνία και εκείνη μας γύρισε την πλάτη».

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κινούμαι με βάση τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Θα μπορούσα να μείνω έξω από αυτήν τη μάχη, να φτιάξω το προφίλ μου, να αφήσω τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να προσπαθήσω να βγω πρόεδρος του κόμματος σε μερικά χρόνια», και υπογράμμισε: «Η ΝΔ όλες τις κοινοβουλευτικές μάχες της κερδίζει. Το πρόβλημά μας είναι στη κοινωνία και εκεί θα πρέπει να δωθούν οι μάχες. Αν εκλεγώ εγώ, θα υπάρξει ένας αντιπρόεδρος που θα έχει την κοινοβουλευτική ευθύνη και ένας ακόμα που θα αναλάβει τον σχεδιασμό για την αναγέννηση του κόμματος. Αν εκλεγώ, θα παραιτηθώ από περιφερειάρχης, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχω δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγικές μνήμες Κραν Μοντανά στην Ταϊλάνδη: Πώς κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι στις τουαλέτες οι 27

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Τα περισσότερα από τα θύματα, στην πλειονότητά τους νέοι, βρέθηκαν μέσα στις τουαλέτες του καταστήματος, σε μία προσπάθεια να σωθούν από τις φλόγες - Οι αρχές ερευνούν αν ο χώρος είχε ξεκλείδωτες και λειτουργικές εξόδους πυρκαγιάς, ψεκαστήρες, πυροσβεστήρες, συναγερμούς και άλλα μέτρα πυρασφάλειας

Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής των «Jurassic Park» και «Peaky Blinders» σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο του αίματος στο στάδιο 3 το 2022 - Υποδύθηκε τον Δρ. Αλαν Γκραντ στο «Jurassic Park»

Ποια χώρα της ΕΕ έχει την υψηλότερη φορολόγηση εργασίας ‑ Η θέση «φωτιά» της Ελλάδας στην έκθεση της Κομισιόν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Ετήσια Έκθεση Φορολογίας 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύει τις διαρθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος, με πρωτιά στον δείκτη επιβάρυνσης εργασίας και ισχυρή εξάρτηση από τον ΦΠΑ.

Marfin: Συνελήφθη από τις βρετανικές Aρχές η 46χρονη που αναζητούνταν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές και είχε δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις.

Κάτω Αχαΐα: Νεαρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με τραύμα στο κεφάλι από αεροβόλο

Ελλάδα 13.07.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Τι έγινε τελικά με τους τουρκικούς S‑400; Ακρα του τάφου σιωπή για την τύχη τους ‑ Τα σενάρια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Οι δύο χώρες που αναφέρονται συχνότερα ως πιθανοί αποδέκτες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ

Στα ύψη ξανά το πετρέλαιο λόγω της κρίσης στο Ορμούζ ‑ Πάνω από τα 79 δολάρια το Brent

Οικονομία 13.07.2026
Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν ξανά, καθώς νέες στρατιωτικές επιθέσεις απειλούν τη ναυσιπλοϊα στα στενά του Ορμούζ

Κόλαση φωτιάς με 27 νεκρούς σε παμπ στην Μπανγκόκ, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε, σύμφωνα με το AP, πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Γερμανία για να βρει την πρώην του και την ξυλοκόπησε

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Εισέβαλε στην σουίτα ξενοδοχείου που διέμενε με τον νυν σύντροφο της, τον οποίο έβγαλε νοκ-άουτ - Την εντόπισε από μία διαδικτυακή παραγγελία φαγητού

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης