E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ δεν θέλει την αλλαγή, γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους»

Δημοσίευση 4/11/2015 | 00:57

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ που δεν θέλουν την αλλαγή γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους την επόμενη ημέρα και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, που φοβάται την αλλαγή στη παράταξή μας, ενοχλήθηκαν από την υποψηφιότητά μου», τόνισε Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και πρόσθεσε: «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη. Η απάντηση στο γιατί είναι απλή: θέλεις έναν αντίπαλο που ήδη έχει χάσει, που είναι δοκιμασμένος και που είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να δώσει προοπτική στην αντίπαλη παράταξη»!

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «για τις τέσσερις διαδοχικές μας ήττες δεν φταίει μόνο ο Μεϊμαράκης. Αυτός, όμως, είναι που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης» και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ όφειλε να στηρίξει τη χώρα όταν κινδύνευε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά δεν έπρεπε να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, που υποσχόταν τα πάντα στους πάντες. Δεν μπορείς το πρωί να τον λες και τον ψεύτη και το βράδυ να του προτείνεις την αντιπροεδρία της κυβέρνησης αν η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές. Έγιναν λάθη. Ένα από αυτά τα λάθη είναι πως η Νέα Δημοκρατία δεν ακολούθησε την ιδεολογία της. Αποκλείσαμε την κοινωνία και εκείνη μας γύρισε την πλάτη».

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κινούμαι με βάση τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Θα μπορούσα να μείνω έξω από αυτήν τη μάχη, να φτιάξω το προφίλ μου, να αφήσω τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να προσπαθήσω να βγω πρόεδρος του κόμματος σε μερικά χρόνια», και υπογράμμισε: «Η ΝΔ όλες τις κοινοβουλευτικές μάχες της κερδίζει. Το πρόβλημά μας είναι στη κοινωνία και εκεί θα πρέπει να δωθούν οι μάχες. Αν εκλεγώ εγώ, θα υπάρξει ένας αντιπρόεδρος που θα έχει την κοινοβουλευτική ευθύνη και ένας ακόμα που θα αναλάβει τον σχεδιασμό για την αναγέννηση του κόμματος. Αν εκλεγώ, θα παραιτηθώ από περιφερειάρχης, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχω δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Καιρός Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών