E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ δεν θέλει την αλλαγή, γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους»

Δημοσίευση 4/11/2015 | 00:57

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ που δεν θέλουν την αλλαγή γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους την επόμενη ημέρα και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, που φοβάται την αλλαγή στη παράταξή μας, ενοχλήθηκαν από την υποψηφιότητά μου», τόνισε Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και πρόσθεσε: «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη. Η απάντηση στο γιατί είναι απλή: θέλεις έναν αντίπαλο που ήδη έχει χάσει, που είναι δοκιμασμένος και που είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να δώσει προοπτική στην αντίπαλη παράταξη»!

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «για τις τέσσερις διαδοχικές μας ήττες δεν φταίει μόνο ο Μεϊμαράκης. Αυτός, όμως, είναι που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης» και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ όφειλε να στηρίξει τη χώρα όταν κινδύνευε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά δεν έπρεπε να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, που υποσχόταν τα πάντα στους πάντες. Δεν μπορείς το πρωί να τον λες και τον ψεύτη και το βράδυ να του προτείνεις την αντιπροεδρία της κυβέρνησης αν η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές. Έγιναν λάθη. Ένα από αυτά τα λάθη είναι πως η Νέα Δημοκρατία δεν ακολούθησε την ιδεολογία της. Αποκλείσαμε την κοινωνία και εκείνη μας γύρισε την πλάτη».

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κινούμαι με βάση τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Θα μπορούσα να μείνω έξω από αυτήν τη μάχη, να φτιάξω το προφίλ μου, να αφήσω τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να προσπαθήσω να βγω πρόεδρος του κόμματος σε μερικά χρόνια», και υπογράμμισε: «Η ΝΔ όλες τις κοινοβουλευτικές μάχες της κερδίζει. Το πρόβλημά μας είναι στη κοινωνία και εκεί θα πρέπει να δωθούν οι μάχες. Αν εκλεγώ εγώ, θα υπάρξει ένας αντιπρόεδρος που θα έχει την κοινοβουλευτική ευθύνη και ένας ακόμα που θα αναλάβει τον σχεδιασμό για την αναγέννηση του κόμματος. Αν εκλεγώ, θα παραιτηθώ από περιφερειάρχης, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχω δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα 13.03.2026
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος 13.03.2026
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός 13.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα 13.03.2026
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Ελλάδα 13.03.2026
Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Κόσμος 13.03.2026
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Ποδηλάτισσα στην Ισπανία χάνει τον έλεγχο και στέκεται στο χείλος του γκρεμού ‑ Βίντεο

Κόσμος 13.03.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα 360 μοιρών που είχε τοποθετημένη στο ποδήλατό της

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 20χρονου

Ελλάδα 13.03.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασικού ύποπτου για τη δολοφονία του 20χρονου