E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ δεν θέλει την αλλαγή, γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους»

Δημοσίευση 4/11/2015 | 00:57

Τζιτζικώστας: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη

«Το σύστημα των βολεμένων της ΝΔ που δεν θέλουν την αλλαγή γιατί θα χάσουν τις καρέκλες τους την επόμενη ημέρα και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, που φοβάται την αλλαγή στη παράταξή μας, ενοχλήθηκαν από την υποψηφιότητά μου», τόνισε Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και πρόσθεσε: «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον βολεύει η εκλογή Μεϊμαράκη. Η απάντηση στο γιατί είναι απλή: θέλεις έναν αντίπαλο που ήδη έχει χάσει, που είναι δοκιμασμένος και που είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να δώσει προοπτική στην αντίπαλη παράταξη»!

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «για τις τέσσερις διαδοχικές μας ήττες δεν φταίει μόνο ο Μεϊμαράκης. Αυτός, όμως, είναι που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης» και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ όφειλε να στηρίξει τη χώρα όταν κινδύνευε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά δεν έπρεπε να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, που υποσχόταν τα πάντα στους πάντες. Δεν μπορείς το πρωί να τον λες και τον ψεύτη και το βράδυ να του προτείνεις την αντιπροεδρία της κυβέρνησης αν η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές. Έγιναν λάθη. Ένα από αυτά τα λάθη είναι πως η Νέα Δημοκρατία δεν ακολούθησε την ιδεολογία της. Αποκλείσαμε την κοινωνία και εκείνη μας γύρισε την πλάτη».

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κινούμαι με βάση τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Θα μπορούσα να μείνω έξω από αυτήν τη μάχη, να φτιάξω το προφίλ μου, να αφήσω τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να προσπαθήσω να βγω πρόεδρος του κόμματος σε μερικά χρόνια», και υπογράμμισε: «Η ΝΔ όλες τις κοινοβουλευτικές μάχες της κερδίζει. Το πρόβλημά μας είναι στη κοινωνία και εκεί θα πρέπει να δωθούν οι μάχες. Αν εκλεγώ εγώ, θα υπάρξει ένας αντιπρόεδρος που θα έχει την κοινοβουλευτική ευθύνη και ένας ακόμα που θα αναλάβει τον σχεδιασμό για την αναγέννηση του κόμματος. Αν εκλεγώ, θα παραιτηθώ από περιφερειάρχης, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχω δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα στη ΜΕΘ με πνευμονία

Ελλάδα 25.01.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της γνωστής δημοσιογράφου

Γρίπη Α: Ανησυχία για την επικίνδυνη υποπαραλλαγή Κ ‑ «Μπορεί και τα μικρά παιδιά να κινδυνέψουν»

Ελλάδα 25.01.2026
Σημαντική πίεση ασκούν στο ΕΣΥ τα αυξημένα περιστατικά γρίπης και εποχικών ιώσεων, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Ιδιωτικός τομέας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους τις επόμενες ημέρες

Οικονομία 25.01.2026
Σε ισχύ οι αλλαγές στην άμεση φορολογία

Νεκρός άνδρας σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Γλυφάδα ‑ Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Ελλάδα 25.01.2026
Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του - Ο 46χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης