E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με 224 επιβάτες στο Σινά

«Φωτιά» από τα σενάρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Δημοσίευση 31/10/2015 | 11:25

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με 224 επιβάτες στο Σινά

Τραγική επιβεβαίωση στα σενάρια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά στην Αίγυπτο παρείχε ο πρωθυπουργός της χώρας λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει αποσαφηνιστεί καθώς αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αεροπλάνο μεταφέρει 212 άτομα, ενώ ρωσικά Μέσα κάνουν λόγο για 224 επιβάτες.

Οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν εντοπίσει ήδη συντρίμμια στη Χερσόνησο του Σινά και αιγύπτιος αξιωματούχος αναφέρει ότι είναι «πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες».

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του. Πάντως, αιγύπτιος αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας σημείωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου».

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε στη Χερσόνησο του Σινά

Η επιβεβαίωση της είδησης έβαλε τέλος στο «καλό» σενάριο που ήθελε το ρωσικό αεροσκάφος Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268 από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη να βρίσκεται ασφαλές στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Πριν την τραγική επιβεβαίωση είχε προηγηθεί ένα θρίλερ, καθώς οι πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους ήταν παντελώς συγκεχυμένες.

Μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά, αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι το αεροπλάνο εντοπίστηκε πάνω από την Τουρκία και ότι ο πιλότος του αεροσκάφους επικοινώνησε με την τουρκική πολιτική αεροπορία, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή αιγυπτιακά Μέσα έκαναν λόγο για συντριβή του αεροσκάφους που είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη στο όρος Σινά.

Την ίδια ώρα ρωσικά Μέσα μετέδιδαν ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, κάνοντας μάλιστα λόγο για συντριβή του. Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A-321 jet, μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα και άνηκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρία Kogalymavia. Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ίχνη του χάθηκαν πάνω από τον κυπριακό εναέριο χώρο. Παράλληλα, το Russia Today επικαλείται πληροφορίες για συντριβή του αεροσκάφους στο όρος Σινά.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Χερσόνησο, την ώρα που το αεροσκάφος «χάθηκε»

«Φωτιά» από τα σενάρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Τα αίτια που οδήγησαν στην συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους παραμένουν ακόμα άγνωστα. Ωστόσο Αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου».

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του Καΐρου σημειώνει ότι το αεροπλάνο της Kogalymavia που πραγματοποιούσε την πτήση 7K9268 και μετέφερε 224 επιβάτες έχει καταστραφεί ολοσχερώς, υπογραμμίζοντας ότι είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στην τελευταία επικοινωνία που είχε το αεροπλάνο με την αιγυπτιακή πολιτική αεροπορία, λίγο μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη, ζήτησε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση και αμέσως μετά άλλαξε πορεία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με την συντριβή του στην πολυτάραχη Χερσόνησο Σινά που ελέγχεται από τζιχαντιστές, φίλα προσκείμενους προς το Ισλαμικό Κράτος, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο αεροπειρατείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τα power bank, οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν νέα ηλεκτρονική συσκευή

Κόσμος 07.11.2025
Ο παράξενος κανόνας για τα κινητά τηλέφωνα στα αεροδρόμια

Εντυπωσιακή βολίδα «σκίζει» τον αττικό ουρανό – Βίντεο από το σπάνιο φαινόμενο

Ελλάδα 07.11.2025
Πρόκειται για το φωτεινό φαινόμενο «μετέωρο» που προκύπτει από την είσοδο ενός στερεού σώματος από το διάστημα στην ατμόσφαιρα της Γης

Αγρίνιο: Συνελήφθη 49χρονη ‑ Κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα της

Ελλάδα 07.11.2025
Συνελήφθη 49χρονη που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα της στο σπίτι τους στο Αγρίνιο.

Ληστεία στον Αλιάκμονα: «Ο γιος μου άρπαξε το όπλο του ληστή δεν είχε πιάσει ξανά όπλο στη ζώη του»

Ελλάδα 07.11.2025
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο δράστης να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή

Καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του

Ελλάδα 07.11.2025
Τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ

Κέντημα και πλέξιμο το νέο μάθημα στο Δημοτικό Σχολείο

Ελλάδα 07.11.2025
Μέρος του πλαισίου «Πολιτιστική Παιδεία – Εργαστήρια Δημιουργίας και Χειροτεχνίας»

Σκούρτα Βοιωτίας: Ανδρας βρέθηκε απανθρακωμένος και με χειροπέδες μέσα σε αυτοκίνητο

Ελλάδα 07.11.2025
Την υπόθεση ανέλαβε το ελληνικό FBI - Το αυτοκίνητο είχε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής

ΗΠΑ: Αναταράξεις στα αμερικανικά αεροδρόμια ‑ Ακυρώθηκαν 1.000 πτήσεις

Κόσμος 07.11.2025
Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα αμερικανικά αεροδρόμια

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Τουρνάς

Πολιτική 07.11.2025
Eίχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό

Γερμανός Στρατηγός προεδοποιεί: «Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ αύριο!»

Κόσμος 07.11.2025
Δεν αποκλείει επίθεση της Ρωσίας στη Συμμαχίαα από το 2029 έαν συνεχιστούν οι προσπάθειές της για εξοπλισμό