E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπιλ Κλίντον καλεί Αργυρώ! Τα συγχαρητήρια, ο ροφός και η διεθνής διάκριση

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάγεψε τον Μπιλ Κλίντον και διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο

Δημοσίευση 31/10/2015 | 00:03

Μπιλ Κλίντον καλεί Αργυρώ! Τα συγχαρητήρια, ο ροφός και η διεθνής διάκριση

«Από πολύ μικρή γοητεύτηκα από τον χώρο της κουζίνας. Μου άρεσαν οι μυρωδιές, οι ήχοι της, όλα αυτά που έβλεπα. Παρατηρώντας τη μητέρα μου να μαγειρεύει, όλο αυτό μου κινούσε την περιέργεια, με μάγευε. Σιγά-σιγά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο, ρώταγα πάρα πολύ και μετά όλα αυτά που μάθαινα ήθελα να τα κάνω πράξη. Έτσι ξεκίνησε το παραμύθι για μένα στο χώρο της κουζίνας», λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ξεκινώντας από την Πάρο, πλέον έχει εξελιχθεί σε πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, μαγειρεύοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως το δείπνο στα βραβεία Gabby ή σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική με επιφανείς ανθρώπους.


«Νιώθω πολύ περήφανη όταν μαγειρεύω ελληνικό φαγητό στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας ελληνική πρώτη ύλη γιατί ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και το βλέπω στις εκφράσεις των ανθρώπων που τα γεύονται και σε αυτά που μου λένε μετά. Το τελευταίο πού έκανα ήταν στην Αμερική το γεύμα για το "Ηellenic Initiative" που προεδρεύει ο Μπιλ Κλίντον. Αυτό που του άρεσε πολύ ήταν το ψάρι , ροφός φρικασέ με σελινόριζες. Μου έστειλε τις καλύτερες εντυπώσεις του, ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ, νόστιμο. Ρώτησε για τη συνταγή και του είπα ότι είναι βασισμένη σε μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή».

Μια μεγάλη τιμή και διάκριση επιφύλασσε το φετινό καλοκαίρι στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το ισπανικό περιοδικό «Ηοla». Κυκλοφόρησε μια ειδική, πολυτελή, διεθνή έκδοση, το περιεχόμενο της οποίας αφορούσε τις καλύτερες συνταγές και κουζίνες από όλον τον κόσμο. Από την Ελλάδα, επέλεξαν να συμπεριλάβουν τις δικές της ελληνικές συνταγές: «Είναι μεγάλη μου τιμή που με συμπεριέλαβαν σε αυτή την ειδική έκδοση του "Ηola". Βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλοί καταξιωμένους ξένους συναδέλφους. Επέλεξαν μόνοι τους από το βιβλίο μου κάποιες συνταγές οι οποίες βασίζονται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα,αλλά είναι λίγο «πειραγμένες» χρησιμοποιώντας πάντα ελληνικά υλικά. Πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη που είμαι σε αυτό το τεύχος. Έχουμε μία κοινή πορεία με την ισπανική κουζίνα, χρησιμοποιούμε σχεδόν τα ίδια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Anne Hathaway: Eξηγεί γιατί η τελειότητα είναι παγίδα

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Από το άγχος και την αυτοκριτική στην αυτοπεποίθηση και τη χαρά, η σταρ αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από τη νέα της λάμψη

Ο Τραμπ ζητά την απόλυση του Jimmy Kimmel

E-Daily 3.Left Χτες
«Η πρώτη μας κυρία είναι εδώ. Κυρία Τραμπ... λάμπετε σαν μέλλουσα χήρα», είπε ο γνωστός παρουσιαστής

Σε άθλια κατάσταση ο Τζακ Γκρίλις: Πιάστηκε να κοιμάται σε μπαρ μεθυσμένος μετά από πάρτι

E-Daily 3.Left Χτες
Μόλις μια ώρα μετά την άφιξή του στο μπαρ, ο Αγγλος μεσοεπιθετικός είχε... κοιμηθεί εξαιτίας του ποτού, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Κωνσταντίνος Μαγκλάρας: «Εδώ και έναν χρόνο δεν τρώω καθόλου ζάχαρη – Κάνει πολύ κακό στην υγεία»

E-Daily 3.Left Χτες
«Δεν τρώω ούτε επεξεργασμένα φαγητά», πρόσθεσε ο ηθοποιός

Λύγισε η Μαρία Κανελλοπούλου για την Δανδουλάκη ‑ Ο λόγος αποχής από την τηλεόραση

E-Daily 3.Left Χτες
Μια εξομολόγηση καρδιάς έκανε η Μαρία Κανελλοπούλου το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου, καλεσμένη στην εκπομπή «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά

Ζενεβιέβ Μαζαρί: «Επίσημα σας λέω ότι θα είμαι στο GNTM, γιατί δύο μήνες το κρύβουμε»

Tabloid Χτες
Με αφορμή την εμφάνισή της στη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» στο Λονδίνο, η Ζενιεβιέβ Μαζαρί παραχώρησε δηλώσεις σtην εκπομπή «Buongiorno» και στη Βασιλική Μπασιούρη

Μαρία Αντωνά: Θα βρω τον μπελά μου που είπα στον Γιώργο Λιάγκα να αφήσει γένια

Tabloid Χτες
«Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει ο ανταγωνισμός»

Τζουλιάνα Βιγκέλα: Η σeξι διαιτητής που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε πανεπιστήμιο και γήπεδα

E-Daily 3.Left Χτες
Έχει τρελάνει τους Ιταλούς ποδοσφαιρόφιλους που περιμένουν την... άνοδο της στη Serie Α

Οι απίστευτοι κοιλιακοί της 56χρονης Τζένιφερ Λόπεζ

E-Daily 3.Left Χτες
Δείτε τις φωτογραφίες μετά την προπόνησή της που ανέβασε