E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπιλ Κλίντον καλεί Αργυρώ! Τα συγχαρητήρια, ο ροφός και η διεθνής διάκριση

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάγεψε τον Μπιλ Κλίντον και διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο

Δημοσίευση 31/10/2015 | 00:03

Μπιλ Κλίντον καλεί Αργυρώ! Τα συγχαρητήρια, ο ροφός και η διεθνής διάκριση

«Από πολύ μικρή γοητεύτηκα από τον χώρο της κουζίνας. Μου άρεσαν οι μυρωδιές, οι ήχοι της, όλα αυτά που έβλεπα. Παρατηρώντας τη μητέρα μου να μαγειρεύει, όλο αυτό μου κινούσε την περιέργεια, με μάγευε. Σιγά-σιγά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο, ρώταγα πάρα πολύ και μετά όλα αυτά που μάθαινα ήθελα να τα κάνω πράξη. Έτσι ξεκίνησε το παραμύθι για μένα στο χώρο της κουζίνας», λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ξεκινώντας από την Πάρο, πλέον έχει εξελιχθεί σε πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, μαγειρεύοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως το δείπνο στα βραβεία Gabby ή σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική με επιφανείς ανθρώπους.


«Νιώθω πολύ περήφανη όταν μαγειρεύω ελληνικό φαγητό στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας ελληνική πρώτη ύλη γιατί ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και το βλέπω στις εκφράσεις των ανθρώπων που τα γεύονται και σε αυτά που μου λένε μετά. Το τελευταίο πού έκανα ήταν στην Αμερική το γεύμα για το "Ηellenic Initiative" που προεδρεύει ο Μπιλ Κλίντον. Αυτό που του άρεσε πολύ ήταν το ψάρι , ροφός φρικασέ με σελινόριζες. Μου έστειλε τις καλύτερες εντυπώσεις του, ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ, νόστιμο. Ρώτησε για τη συνταγή και του είπα ότι είναι βασισμένη σε μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή».

Μια μεγάλη τιμή και διάκριση επιφύλασσε το φετινό καλοκαίρι στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το ισπανικό περιοδικό «Ηοla». Κυκλοφόρησε μια ειδική, πολυτελή, διεθνή έκδοση, το περιεχόμενο της οποίας αφορούσε τις καλύτερες συνταγές και κουζίνες από όλον τον κόσμο. Από την Ελλάδα, επέλεξαν να συμπεριλάβουν τις δικές της ελληνικές συνταγές: «Είναι μεγάλη μου τιμή που με συμπεριέλαβαν σε αυτή την ειδική έκδοση του "Ηola". Βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλοί καταξιωμένους ξένους συναδέλφους. Επέλεξαν μόνοι τους από το βιβλίο μου κάποιες συνταγές οι οποίες βασίζονται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα,αλλά είναι λίγο «πειραγμένες» χρησιμοποιώντας πάντα ελληνικά υλικά. Πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη που είμαι σε αυτό το τεύχος. Έχουμε μία κοινή πορεία με την ισπανική κουζίνα, χρησιμοποιούμε σχεδόν τα ίδια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τον «βασιλιά της R&B» στη φυλακή: Η σκοτεινή ιστορία που κατέστρεψε την καριέρα ενός μουσικού θρύλου

Celebrity Stories 13.03.2026
Πώς ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της μουσικής βρέθηκε τελικά αντιμέτωπος με ποινή δεκαετιών

Ο Μίκι Ρουρκ «σπάει» τη σιωπή του μετά την έξωση από το σπίτι του ‑ «Οι συνθήκες ήταν άθλιες»

Tabloid Χτες
Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που βίωνε μίλησε ο διάσημος ηθοποιός, λίγο μετά την έξωσή του από το σπίτι του στο Λος Αντζελες

Αννα Πρέλεβιτς: Έγκυος στο πρώτο της παιδί

Tabloid Χτες
Πατέρας ο Νικήτας Νομικός

Έλενα Ασημακοπούλου: Δάκρυσε μιλώντας για τη μάχη του Τσιρίλο με την κατάθλιψη

Tabloid Χτες
«Έχω τρομερές ενοχές, δεν καταλάβαινα τι περνάει»

Γιώργος Μαρίνος: Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία

Tabloid Χτες
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου

Μαριάννα Κατσιμίχα: H κόρη του γνωστού τραγουδοποιού κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα

Tabloid Χτες
Είναι κόρη του τραγουδοποιού Πάνου Κατσιμίχα και ανιψιά του Χάρη Κατσιμίχα

Πανδαιμόνιο με το βιντεοκλίπ του Ακύλα για το Ferto, «σε ευχαριστούμε που δεν ξέχασες ποια χώρα εκπροσωπείς» του γράφουν

Eurovision Χτες
Ενθουσιασμό και θετικά σχόλια απέσπασε το βίντεο κλιπ της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision λίγα μόλις λεπτά αφότου δόθηκε στην δημοσιότητα

Η άγνωστη ιστορία με τον Γιώργο Μαρίνο και τη Μελίνα Μερκούρη: «Πες το αγόρι μου είναι π…»

Tabloid Χτες
H Μελίνα Μερκούρη χωρίς να ενημερώσει κανέναν πήγε στη Μέδουσα

Αγνώριστη η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα σε βραδινή εκδήλωση

Tabloid Χτες
Όπως έχει γίνει γνωστό, ενώ σπούδαζε ιατρική στην Πράγα, κέρδισε έναν διαγωνισμό μοντέλων

Κλέλια Ανδριολάτου: Ο χορός στους ρυθμούς του Bad Bunny σε παραλία της Καλιφόρνια

Social Χτες
«Πραγματική ομορφιά» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου για όσα βλέπει στην Καλιφόρνια

Γιώργος Λιάγκας: «Υπάρχει μια φήμη για διαζύγιο ‑ σοκ για πασίγνωστο ζευγάρι της ελληνικής showbiz»

Tabloid Χτες
Μια φημολογία ότι έχει χωρίσει πασίγνωστο ζευγάρι μετέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα της εκπομπής του, το πρωί της Πέμπτης