E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπιλ Κλίντον καλεί Αργυρώ! Τα συγχαρητήρια, ο ροφός και η διεθνής διάκριση

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάγεψε τον Μπιλ Κλίντον και διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο

Δημοσίευση 31/10/2015 | 00:03

Μπιλ Κλίντον καλεί Αργυρώ! Τα συγχαρητήρια, ο ροφός και η διεθνής διάκριση

«Από πολύ μικρή γοητεύτηκα από τον χώρο της κουζίνας. Μου άρεσαν οι μυρωδιές, οι ήχοι της, όλα αυτά που έβλεπα. Παρατηρώντας τη μητέρα μου να μαγειρεύει, όλο αυτό μου κινούσε την περιέργεια, με μάγευε. Σιγά-σιγά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο, ρώταγα πάρα πολύ και μετά όλα αυτά που μάθαινα ήθελα να τα κάνω πράξη. Έτσι ξεκίνησε το παραμύθι για μένα στο χώρο της κουζίνας», λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ξεκινώντας από την Πάρο, πλέον έχει εξελιχθεί σε πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, μαγειρεύοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως το δείπνο στα βραβεία Gabby ή σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική με επιφανείς ανθρώπους.


«Νιώθω πολύ περήφανη όταν μαγειρεύω ελληνικό φαγητό στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας ελληνική πρώτη ύλη γιατί ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και το βλέπω στις εκφράσεις των ανθρώπων που τα γεύονται και σε αυτά που μου λένε μετά. Το τελευταίο πού έκανα ήταν στην Αμερική το γεύμα για το "Ηellenic Initiative" που προεδρεύει ο Μπιλ Κλίντον. Αυτό που του άρεσε πολύ ήταν το ψάρι , ροφός φρικασέ με σελινόριζες. Μου έστειλε τις καλύτερες εντυπώσεις του, ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ, νόστιμο. Ρώτησε για τη συνταγή και του είπα ότι είναι βασισμένη σε μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή».

Μια μεγάλη τιμή και διάκριση επιφύλασσε το φετινό καλοκαίρι στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το ισπανικό περιοδικό «Ηοla». Κυκλοφόρησε μια ειδική, πολυτελή, διεθνή έκδοση, το περιεχόμενο της οποίας αφορούσε τις καλύτερες συνταγές και κουζίνες από όλον τον κόσμο. Από την Ελλάδα, επέλεξαν να συμπεριλάβουν τις δικές της ελληνικές συνταγές: «Είναι μεγάλη μου τιμή που με συμπεριέλαβαν σε αυτή την ειδική έκδοση του "Ηola". Βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλοί καταξιωμένους ξένους συναδέλφους. Επέλεξαν μόνοι τους από το βιβλίο μου κάποιες συνταγές οι οποίες βασίζονται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα,αλλά είναι λίγο «πειραγμένες» χρησιμοποιώντας πάντα ελληνικά υλικά. Πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη που είμαι σε αυτό το τεύχος. Έχουμε μία κοινή πορεία με την ισπανική κουζίνα, χρησιμοποιούμε σχεδόν τα ίδια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ναταλία Γερμανού σε Θάνο Καλλίρη: Θέλω να παντρευτώ ξανά για να έρθεις να τραγουδήσεις στον γάμο μου

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η παρουσιάστρια και ο τραγουδιστής ήταν περίπου πέντε χρόνια σε σχέση και χώρισαν το 1995

Ευρυδίκη: «Δεν ήξερα αν θα μπορέσω να επανέλθω» ‑ Η αποκάλυψη για το σοβαρό πρόβλημα ακοής

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Το ατύχημα που παραλίγο να βάλει τέλος στην καριέρα της

Η Μπιάνκα Σενσόρι δεν άφησε τίποτα στη φαντασία

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η αρχιτέκτονας απαθανατίστηκε σε βραδινή έξοδο στο πλευρό του Κάνιε Γουέστ

Μουντιάλ 2026: Η «πιο σέξι παρουσιάστρια καιρού» γιόρτασε με τα εσώρουχα τη νίκη του Μεξικού

Tabloid 13.06.2026
Η Μεξικανή παρουσιάστρια δημοσίευσε βίντεο στο Instagram εκφράζοντας τη στήριξή της στην εθνική ομάδα

Η Κλέλια Ανδριολάτου άλλαξε χρώμα μαλλιών ‑ αντίο στο ξανθό

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η ηθοποιός του «Maestro» του Netflix έγινε μελαχρινή λίγο πριν το καλοκαίρι

Η Ζιζέλ ποζάρει τόπλες στα 45 της και εξηγεί γιατί έγινε το πρόσωπο μιας «υγιούς γενιάς» top models

E-Daily 3.Left Χτες
Το διάσημο μοντέλο εξηγεί ότι η επιτυχία της δεν οφειλόταν μόνο στην εμφάνισή της, αλλά και στον χαρακτήρα και την ενέργεια που εξέπεμπε

Το Moonrise στη Μύκονο: Το yacht των 325 εκατ. ευρώ του ιδρυτή του WhatsApp

E-Daily 3.Left Χτες
Η «πλωτή ιδιωτική κατοικία» του συνιδρυτή του WhatsApp, Jan Koum

Μουντιάλ 2026: Η τηλεθέαση που σημείωσε η πρεμιέρα στην ΕΡΤ1

E-Daily 3.Left Χτες
Το μέσο μερίδιο τηλεθέασης στους άνδρες (18-34) έφτασε το 40,8%

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι... πήρε μια κούκλα‑μωρό στην αγκαλιά και φωτογραφήθηκε ως μητέρα που θηλάζει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το 35χρονο μοντέλο πόζαρε με ένα μαύρο δερμάτινο σύνολο και ένα «μωρό» στην αγκαλιά για εξώφυλλο περιοδικού, αναδεικνύοντας το πλούσιο ντεκολτέ της