E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: 400 πολίτες μηνύουν τη Μέρκελ για «εσχάτη προδοσία»

Αιτία η πολιτική της για την προσφυγική κρίση

Δημοσίευση 30/10/2015 | 16:18

Γερμανία: 400 πολίτες μηνύουν τη Μέρκελ για «εσχάτη προδοσία»

Περισσότερες από 400 μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Καγκελαρίου της Γερμανίας ¶γκελα Μέρκελ.   Αιτιολογία είναι ότι η πολιτική της για την προσφυγική κρίση περιορίζει την ίδια την ύπαρξη της Γερμανίας και αλλάζει την συνταγματική τάξη, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Tageszeitung» που αποκάλυψε το θέμα, καθημερινά κατατίθενται δεκάδες τέτοιες μηνύσεις - θα καταρρεύσουν ωστόσο πιθανότατα, ήδη κατά την προκαταρκτική εξέταση, καθώς η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι η «έσχατη προδοσία» μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο εφόσον ο δράστης ενεργεί «με βία ή μέσω της απειλής βίας».

Κάποιοι από τους μηνυτές επιχειρούν μεν να παρουσιάσουν τις προσφυγικές ροές ως μια «μορφή βίας», αλλά νομικά αυτό δεν στέκει, και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα δρομολογήσει καν την τυπική διαδικασία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλά από τα κείμενα των μηνύσεων έχουν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ τους, ενώ ένα υπόδειγμα εγγράφου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού της λαϊκιστικής δεξιάς «compact». Σε αυτό γίνεται λόγος για «σενάρια αποκάλυψης (...) τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν εντός ενός έτους το τέλος της Γερμανίας».

Ανάλογες μηνύσεις εναντίον της κυβέρνησης υποβάλλονται σχετικά συχνά, με πιο πρόσφατη αφορμή την πολιτική διάσωσης του ευρώ, ενώ πολίτες που πρόσκεινται στην αριστερά έχουν υποβάλει μηνύσεις, μεταξύ άλλων για την συνεργασία του Βερολίνου με την αμερικανική υπηρεσία NSA και την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων