E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Προβλήματα για τον γερμανικό κολοσσό

Δημοσίευση 29/10/2015 | 14:44

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 26.000 θέσεις σε βάθος διετίας ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, αναζητεί τρόπους να βελτιώσει τις αποδόσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, θα γίνουν περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν από τον Όμιλο μέσω της διαδικασίας πώλησης θυγατρικών που θα προωθηθεί. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από 10 χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού και Ν. Ζηλανδία)

Παράλληλα θα αποσχίσει τις δραστηριότητες της Postbank

Ο Cryan, που ανέλαβε τα ηνία απ' τον Anshu Jain τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να αυξήσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής, που πλέον έχει καταστήσει την Deutsche Bank τη χειρότερα αποτιμημένη τραπεζική μετοχή μεταξύ των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κόσμο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε ότι η γερμανική αγορά παραμένει πρωταγωνίστρια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Νωρίτερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως είχε καθαρές ζημιές 6 δισ ευρώ στο γ' τρίμηνο, κυρίως λόγω των προβλέψεων και των δικαστικών προστίμων, που έφθασαν τα 7,6 δισ ευρώ.

«Στο γ' τρίμηνο ανακοινώσαμε ρεκόρ ζημιών – ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα, που ήταν αποτέλεσμα γεγονότων για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει ήδη στις αρχές του μήνα», δήλωσε ο John Cryan.

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank ότι δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της για το 2015 και το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την επίδοση της τράπεζας, αλλά και να ανταποκριθεί σε μία σειρά από προκλήσεις που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι θα προσπαθήσει μετά απ' αυτήν την περίοδο να αρχίσει και πάλι τη διανομή μερίσματος, και μάλιστα «σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ποσοστό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Αγριεύει ο καιρός από την Τσικνοπέμπτη και μετά»

Καιρός 09.02.2026
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις

Κατεπείγουσα εισαγγελική εξέταση για την υπόθεση Παναγόπουλου

Ελλάδα 09.02.2026
Ο εισαγγελέας θα επιδώσει τις διατάξεις δέσμευσης λογαριασμών και ακινήτων

Ποιος είναι ο αρχηγός των τσιγαράδων με το παρατσούκλι «Πούτιν»

Ελλάδα 09.02.2026
Αστυνομικός τους έδινε πληροφορίες για 500 ευρώ τον μήνα

Νέα απάτη με sms για δήθεν επίδομα θέρμανσης – Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ

Ελλάδα 09.02.2026
Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για απάτη με το επίδομα θέρμανσης

Αρτα: 35χρονη πέθαvε την ώρα που θήλαζε ‑ Είχε γεννήσει πριν 15 ημέρες

Ελλάδα 09.02.2026
Οι γιατροί εικάζουν ότι πρόκειται για ανακοπή, ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα αποσαφηνίσει τι ακριβώς συνέβη στη γυναίκα.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Ο «χρυσός» Μαλίνιν έκανε backflip στο ένα πόδι και «τρέλανε» τον Τζόκοβιτς

Αθλητικά Νέα 09.02.2026
Ο 21χρονος «Θεός των τετραπλών αλμάτων» ξεσήκωσε το κοινό και τον θρύλο του τένις

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού από πλημμύρες στη Βουλγαρία: Υπερχείλισαν ποτάμια, φόβοι μην σπάσουν τα αναχώματα

Ελλάδα 09.02.2026
Ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε σε τεχνητή εκτόνωση των πιέσεων, ανοίγοντας τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου, για να μην σπάσουν τα αναχώματα

Καρυστιανού: Να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση

Ελλάδα 09.02.2026
Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ο αστερίσκος για να λάβετε την έκπτωση

Οικονομία 09.02.2026
Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ (και) εφέτος;

Θεσσαλονίκη: Εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας προς το ΑΠΘ για τα σοβαρά επεισόδια

Ελλάδα 09.02.2026
`Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρέπει εντός 48 ωρών να αποτυπώσουν τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά τους, αλλά και τις ενέργειες που έπονται σύμφωνα με το νόμο 5224/25`