E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Προβλήματα για τον γερμανικό κολοσσό

Δημοσίευση 29/10/2015 | 14:44

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 26.000 θέσεις σε βάθος διετίας ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, αναζητεί τρόπους να βελτιώσει τις αποδόσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, θα γίνουν περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν από τον Όμιλο μέσω της διαδικασίας πώλησης θυγατρικών που θα προωθηθεί. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από 10 χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού και Ν. Ζηλανδία)

Παράλληλα θα αποσχίσει τις δραστηριότητες της Postbank

Ο Cryan, που ανέλαβε τα ηνία απ' τον Anshu Jain τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να αυξήσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής, που πλέον έχει καταστήσει την Deutsche Bank τη χειρότερα αποτιμημένη τραπεζική μετοχή μεταξύ των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κόσμο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε ότι η γερμανική αγορά παραμένει πρωταγωνίστρια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Νωρίτερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως είχε καθαρές ζημιές 6 δισ ευρώ στο γ' τρίμηνο, κυρίως λόγω των προβλέψεων και των δικαστικών προστίμων, που έφθασαν τα 7,6 δισ ευρώ.

«Στο γ' τρίμηνο ανακοινώσαμε ρεκόρ ζημιών – ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα, που ήταν αποτέλεσμα γεγονότων για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει ήδη στις αρχές του μήνα», δήλωσε ο John Cryan.

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank ότι δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της για το 2015 και το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την επίδοση της τράπεζας, αλλά και να ανταποκριθεί σε μία σειρά από προκλήσεις που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι θα προσπαθήσει μετά απ' αυτήν την περίοδο να αρχίσει και πάλι τη διανομή μερίσματος, και μάλιστα «σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ποσοστό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατέρας και γιος οι δράστες της επίθεσης στο Σίδνει της Αυστραλίας – Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος 15.12.2025
Ο πατέρας σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ ο γιος παραμένει στο νοσοκομείο

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Αθλητικά Νέα Χτες
Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0‑5: Ασταμάτητο το… τρένο του Νίκολιτς

Αθλητικά Νέα Χτες
Επιβλητική εμφάνιση από την Ένωση

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: «Για ακόμη μια φορά είχα άγιο»

Ελλάδα Χτες
Αντιμέτωπος με μια ακόμη δοκιμασία ήρθε σήμερα 14 Δεκεμβρίου ο Αρης Μουγκοπέτρος

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα Χτες
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα Χτες
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος Χτες
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος Χτες
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα Χτες
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Προχτές
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.