E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Προβλήματα για τον γερμανικό κολοσσό

Δημοσίευση 29/10/2015 | 14:44

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 26.000 θέσεις σε βάθος διετίας ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, αναζητεί τρόπους να βελτιώσει τις αποδόσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, θα γίνουν περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν από τον Όμιλο μέσω της διαδικασίας πώλησης θυγατρικών που θα προωθηθεί. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από 10 χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού και Ν. Ζηλανδία)

Παράλληλα θα αποσχίσει τις δραστηριότητες της Postbank

Ο Cryan, που ανέλαβε τα ηνία απ' τον Anshu Jain τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να αυξήσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής, που πλέον έχει καταστήσει την Deutsche Bank τη χειρότερα αποτιμημένη τραπεζική μετοχή μεταξύ των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κόσμο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε ότι η γερμανική αγορά παραμένει πρωταγωνίστρια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Νωρίτερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως είχε καθαρές ζημιές 6 δισ ευρώ στο γ' τρίμηνο, κυρίως λόγω των προβλέψεων και των δικαστικών προστίμων, που έφθασαν τα 7,6 δισ ευρώ.

«Στο γ' τρίμηνο ανακοινώσαμε ρεκόρ ζημιών – ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα, που ήταν αποτέλεσμα γεγονότων για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει ήδη στις αρχές του μήνα», δήλωσε ο John Cryan.

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank ότι δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της για το 2015 και το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την επίδοση της τράπεζας, αλλά και να ανταποκριθεί σε μία σειρά από προκλήσεις που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι θα προσπαθήσει μετά απ' αυτήν την περίοδο να αρχίσει και πάλι τη διανομή μερίσματος, και μάλιστα «σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ποσοστό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

«Εμφύλιος» και άγριο ξύλο μεταξύ Αργεντίνων οπαδών στην Ατλάντα πριν από τον ημιτελικό με την Αγγλία

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Μέλη αντίπαλων ultras από τις ομάδες της Αργεντινής Σαν Λορέντζο και Ουρακάν συγκρούστηκαν στους δρόμους της Ατλάντα το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ρωσία: Σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές δυνάμεις του ναυτικού ‑ Παίρνουν θέση στους ωκεανούς

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ, ανακοίνωσε από τη Μόσχα στις 15 Ιουλίου 2026 ότι ο στρατηγικός πυρηνικός στόλος της χώρας βρίσκεται σε απόλυτο συναγερμό επιχειρώντας στους παγκόσμιους ωκεανούς

Κρητικό χωριό καταργεί το αλκοόλ στα γλέντια για να σταματήσει τα τροχαία

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Πολιτιστικός Σύλλογος στο Ρέθυμνο καταργεί πλήρως το αλκοόλ στις εκδηλώσεις-πανηγύρια του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη.

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Εκλογές την άνοιξη 2027 ‑ Σας θέλω ετοιμοπόλεμους, στις επάλξεις

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Στο τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει για τον θάνατο των δύο νέων από αναθυμιάσεις

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της Finos Film

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε με συγκίνηση τη Μάρω Κοντού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.