E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Προβλήματα για τον γερμανικό κολοσσό

Δημοσίευση 29/10/2015 | 14:44

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 26.000 θέσεις σε βάθος διετίας ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, αναζητεί τρόπους να βελτιώσει τις αποδόσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, θα γίνουν περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν από τον Όμιλο μέσω της διαδικασίας πώλησης θυγατρικών που θα προωθηθεί. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από 10 χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού και Ν. Ζηλανδία)

Παράλληλα θα αποσχίσει τις δραστηριότητες της Postbank

Ο Cryan, που ανέλαβε τα ηνία απ' τον Anshu Jain τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να αυξήσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής, που πλέον έχει καταστήσει την Deutsche Bank τη χειρότερα αποτιμημένη τραπεζική μετοχή μεταξύ των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κόσμο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε ότι η γερμανική αγορά παραμένει πρωταγωνίστρια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Νωρίτερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως είχε καθαρές ζημιές 6 δισ ευρώ στο γ' τρίμηνο, κυρίως λόγω των προβλέψεων και των δικαστικών προστίμων, που έφθασαν τα 7,6 δισ ευρώ.

«Στο γ' τρίμηνο ανακοινώσαμε ρεκόρ ζημιών – ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα, που ήταν αποτέλεσμα γεγονότων για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει ήδη στις αρχές του μήνα», δήλωσε ο John Cryan.

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank ότι δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της για το 2015 και το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την επίδοση της τράπεζας, αλλά και να ανταποκριθεί σε μία σειρά από προκλήσεις που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι θα προσπαθήσει μετά απ' αυτήν την περίοδο να αρχίσει και πάλι τη διανομή μερίσματος, και μάλιστα «σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ποσοστό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science Χτες
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός Χτες
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.