E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Προβλήματα για τον γερμανικό κολοσσό

Δημοσίευση 29/10/2015 | 14:44

Deutsche Bank: Ζημιές‑σοκ 6 δισ. και απολύσεις 26.000 υπαλλήλων

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 26.000 θέσεις σε βάθος διετίας ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, αναζητεί τρόπους να βελτιώσει τις αποδόσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, θα γίνουν περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν από τον Όμιλο μέσω της διαδικασίας πώλησης θυγατρικών που θα προωθηθεί. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από 10 χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού και Ν. Ζηλανδία)

Παράλληλα θα αποσχίσει τις δραστηριότητες της Postbank

Ο Cryan, που ανέλαβε τα ηνία απ' τον Anshu Jain τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να αυξήσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής, που πλέον έχει καταστήσει την Deutsche Bank τη χειρότερα αποτιμημένη τραπεζική μετοχή μεταξύ των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κόσμο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε ότι η γερμανική αγορά παραμένει πρωταγωνίστρια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Νωρίτερα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως είχε καθαρές ζημιές 6 δισ ευρώ στο γ' τρίμηνο, κυρίως λόγω των προβλέψεων και των δικαστικών προστίμων, που έφθασαν τα 7,6 δισ ευρώ.

«Στο γ' τρίμηνο ανακοινώσαμε ρεκόρ ζημιών – ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα, που ήταν αποτέλεσμα γεγονότων για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει ήδη στις αρχές του μήνα», δήλωσε ο John Cryan.

Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank ότι δεν θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της για το 2015 και το 2016, προκειμένου να ενισχύσει την επίδοση της τράπεζας, αλλά και να ανταποκριθεί σε μία σειρά από προκλήσεις που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι θα προσπαθήσει μετά απ' αυτήν την περίοδο να αρχίσει και πάλι τη διανομή μερίσματος, και μάλιστα «σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ποσοστό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ποινή 2.500 ευρώ σε οδηγό φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε δύο 13χρονες μαθήτριες

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Η αρχική ποινή φυλάκισης των 4 ετών μετατράπηκε τελικά σε χρηματική ποινή, καθώς οι πραγματογνωμοσύνες έκριναν ότι ο οδηγός έφερε δευτερεύουσα ευθύνη - Σύμφωνα με τα πορίσματα, τα δύο ανήλικα πέρασαν τον δρόμο ενώ το φανάρι για τους πεζούς ήταν κόκκινο

Ανω Λιόσια: 19χρονος με «κινητή ντίσκο» στο αυτοκίνητό του – Συνελήφθη για ηχορύπανση

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Eίχε εγκαταστήσει στο όχημα 14 ηχεία και δύο ενισχυτές

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πάρτι απέναντι στους εννέα του Κατάρ - το ποδόσφαιρο στη σκιά του τραυματισμού του Κονέ

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο άσχημος τραυματισμός του Κονέ και η απίστευτη αντίδραση του αντιπάλου του ‑ Δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο μέσος του Καναδά, Ισμαέλ Κονέ, αποχώρησε με φορείο μετά από σκληρό μαρκάρισμα που οδήγησε στην απευθείας κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του στην αναμέτρηση με το Κατάρ.

Μεξικό ‑ Νότια Κορέα 1‑0: Πήρε το δώρο και εξασφάλισε θέση στα νοκ άουτ

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Μεξικό, με νίκη 1-0 επί της Νότιας Κορέας

Αναταράξεις με το καλημέρα της συμφωνίας ΗΠΑ‑Ιράν: Οι Ιρανοί δεν πάνε Γενεύη λόγω Λιβάνου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Σε πρόβλημα με τα logistics της συνάντησης, απέδωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την αναβολή του ταξιδιού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Σοκ σε ζωολογικό κήπο: Ανδρας πέταξε αγοράκι στο κλουβί με τους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ένα 3χρονο αγοράκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από απίστευτο περιστατικό σε ζωολογικό κήπο κοντά στο Χάντινγκτον της κεντρικής Αγγλίας.

Θερινές εκπτώσεις 2026: Δείτε πότε ξεκινούν και ποια Κυριακή θα βρείτε ανοιχτά τα καταστήματα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Από τις 13 Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2026 και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου, με μία Κυριακή ανοιχτών καταστημάτων.

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκε αίμα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού, ούτε DNA και αποτύπωμα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Νέα στοιχεία και πληροφορίες για τη διπλή δολοφονία στο Αίγιο

«Θα έρθουμε να σε σκοτώσουμε»: Νέα εφιαλτική απάτη στο Ρέθυμνο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η υπόθεση σήμανε συναγερμό στις αρχές, καθώς δείχνει ξεκάθαρη αλλαγή μεθόδου δράσης των απατεώνων

Καιρός: Το ECMWF «κλειδώνει» καύσωνα... εκτός Ελλάδας ‑ Ο ρόλος του αντικυκλώνα για τη χώρα μας

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Συνεχίζεται η θερμοκρασιακή ανωμαλία ανάμεσα στην Ευρώπη και τη χώρ αμας