E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταργείται η 35ετία για τη σύνταξη στο Δημόσιο

Βόμβα Γιώργου Κουτρουμάνη

Δημοσίευση 29/10/2015 | 00:02

Καταργείται η 35ετία για τη σύνταξη στο Δημόσιο

Θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης, καταργούνται τα 35 χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως όσοι είχαν 35 χρόνια υπηρεσίας μέχρι τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει για να φύγουν να συμπληρώσουν τα 58,5 έτη.

Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και έχουν προσληφθεί πριν από το 1983, είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο, όσοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία μέχρι 18 Αυγούστου 2015 θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο των 58 ετών και έξι μηνών μετά τις 19 Αυγούστου του 2015.

Το καινούργιο στοιχείο που ανατρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα είναι ότι ακόμη κι αυτοί που είχαν συμπληρώσει την 35ετία μέχρι τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν, τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια, που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62.

Παράλληλα, για όσους δεν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021, προβλέπεται αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 35 στα 40 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τα highlights από τους αγώνες της Πέμπτης για την 1η αγωνιστική της League Phase

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα highlights από τους αγώνες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (18/09) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League

Φωτιά: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό από πρόθεση στο Μαρκοπούλο

Ελλάδα Χτες
Ο ιερέας υποστήριξε, πως προσπάθησε να κάψει εκκλησιαστικά έγγραφα

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε ως προπονητή τον Χρήστο Κόντη

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τρίτη

Πολιτική Χτες
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Αλβανία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βουλή για την πρώτη Al υπουργό

Κόσμος Χτες
Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπούσαν τα έδρανα

Κάρπαθος: Ηλεκτροπληξία υπέστη ανήλικος σε επιβατικό πλοίο ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ηλεκτροπληξία για παιδί που άγγιξε προβολέα πλοίου στην Κάρπαθο.

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».