E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλεισε η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Δημοσίευση 27/10/2015 | 19:08

Εκλεισε η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για τον «Αγγελιοφόρο», με τον Βασίλη Μπακατσέλο να ανακοινώνει στους εργαζόμενους, ότι η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, προχωρά σε παύση πληρωµών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.

Για το οριστικό κλείσιμο του «Αγγελιοφόρου» εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων:

«Στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, έδινε διαδοχικές διαβεβαιώσεις ότι από αυτόν και την οικογένειά του δεν πρόκειται να χάσει ποτέ κανείς έστω ένα ευρώ, σήµερα ο Βασίλειος Μπακατσέλος απέφυγε την παραμικρή νύξη για αποζημιώσεις. Αντιθέτως, είπε µε κυνισµό ότι η επιχείρηση διάλεξε αυτή τη λύση για να έχουν οι εργαζόµενοι τον χρόνο να απευθυνθούν στα ταµεία τους και να πάρουν από αυτά χρήµατα που δικαιούνται, προφανώς εφόσον κάνουν επίσχεση εργασίας».

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»: Ο έσχατος των εκπροσώπων της εργοδοσίας ανακοίνωσε σήµερα (27/10/2015) στους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση προχωρά σε παύση πληρωµών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.

Στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, έδινε διαδοχικές διαβεβαιώσεις ότι από αυτόν και την οικογένειά του δεν πρόκειται να χάσει ποτέ κανείς έστω ένα ευρώ, σήµερα ο Βασίλειος Μπακατσέλος απέφυγε την παραμικρή νύξη για αποζημιώσεις. Αντιθέτως, είπε µε κυνισµό ότι η επιχείρηση διάλεξε αυτή τη λύση για να έχουν οι εργαζόµενοι τον χρόνο να απευθυνθούν στα ταµεία τους και να πάρουν από αυτά χρήµατα πουδικαιούνται, προφανώς εφόσον κάνουν επίσχεση εργασίας.

Με τέτοιο πνεύµα αντιµετωπίστηκαν εργαζόµενοι οι οποίοι έχουν να πληρωθούν οκτώ µήνες από έναν επιχειρηµατία που δε δίστασε να υποκριθεί ότι διαπραγµατεύεται για «βιώσιµη λύση» παίζοντας µε τις ελπίδες του προσωπικού και κρατώντας το σε ιδιότυπη οµηρία, ενώ, όπως φέρεται ότι ο ίδιος οµολόγησε, είχε αποφασίσει από καιρό να οδηγήσει την ΕΒΕ ΑΕ σε πτώχευση.

Θεατές στο πολύ φτηνό έργο της οικογένειας Μπακατσέλου στάθηκαν για πολλά χρόνια οι συνιδρυτές της εφηµερίδας, τα συγκροτήµατα Μπόµπολα και Ψυχάρη, αποκαλύπτοντας την αντίληψη που έχουν για οποιοδήποτε µέσο Ενηµέρωσης λειτουργεί έξω από το ολοένα στενότερο αθηναϊκό περιβάλλον τους.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤΘ καλούν όλους τους εργαζόµενουςτου «Αγγελιοφόρου» σε συνέλευση την Πέµπτη 29/10/2015, στις 12.30 µ.µ., στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσές Σφαίρες 2026: Οι κονκάρδες που φόρεσαν οι διάσημοι στα βραβεία έγιναν σύμβολο διαμαρτυρίας

Tabloid 12.01.2026
Διασημότητες στις Χρυσές Σφαίρες φόρεσαν κονκάρδες “ICE OUT” και “BE GOOD” καταγγέλλοντας τη βία της ICE μετά την πρόσφατη δολοφονία.

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Με πήρε μια γυναίκα τηλέφωνο και μου είπε ότι θα σας κατασχέσουμε τα πάντα»

Tabloid 12.01.2026
Κάποιες δύσκολες στιγμές πέρασε το τελευταίο διάστημα η Δήμητρα Αλεξανδράκη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες

Φαίη Σκορδά: «Όταν πήγα στον ΣΚΑΪ δεν είχα άλλη επιλογή»

Tabloid 12.01.2026
όσα ανέφερε για τη συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Tabloid 12.01.2026
Στο σπίτι της βρίσκεται η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο κέντρο της Αθήνας

Αντιδράσεις για διαφήμιση μαγαζιού: Δείχνει τον Γιώργο Παπαδάκη να κερνάει καφέ στον παράδεισο

Social 12.01.2026
Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κάνει παρόμοια διαφήμιση με τον πάπα Φραγκίσκο

Στο νοσοκομείο η σεφ Μαρία Εκμετσίογλου

Tabloid 12.01.2026
Η γνωστή κυρία της γαστρονομίας δημοσίευσε φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο

Golden Globes: Οι καλοντυμένες της βραδιάς

Celebrity Stories 12.01.2026
Τι φόρεσαν στο κόκκινο χαλί

Τζένιφερ Λόρενς στις Χρυσές Σφαίρες: Με σι θρου φόρεμα έκλεψε την παράσταση στο κόκκινο χαλί

Tabloid 12.01.2026
Η 35χρονη ηθοποιός ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία για την ερμηνεία της στην ταινία «Die My Love»

Survivor: Οι εκρηκτικές παρουσίες βάζουν φωτιά στον Αγιο Δομίνικο

Media 12.01.2026
Το ριάλιτι επιβίωσης επέστρεψε και οι γυναίκες Survivors δεν θα περάσουν απαρατήρητες