E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε ‑ Η μοναξιά στην φωτογραφία με τους ηγέτες

Συμφωνία με Γερμανία για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση 26/10/2015 | 13:40

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε ‑ Η μοναξιά στην φωτογραφία με τους ηγέτες

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε την Κυριακή, στην «οικογενειακή» φωτογραφία της μίνι Συνόδου για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες, απόμακρος. Εδειχνε απομονωμένος από τους άλλους ηγέτες, αφηρημένος, με τα χέρια στις τσέπες και η στάση του αυτή σχολιάστηκε.

Ηταν μια από τις ασυνήθιστες πόζες του πρωθυπουργού για «οικογενειακή» φωτογραφία στις Βρυξέλλες, αφού συνήθως εμφανίζεται χαμογελαστός, παρέα με τους ομολόγους του.

Αυτή τη φορά η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα ήταν εντελώς διαφορετική και σχολιάστηκε στα social media. Κάποιοι σχολίασαν ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο περιθώριο των συζητήσεων, άλλοι αναφέρθηκαν στην εμφάνιση του πρωθυπουργού, που έδειχνε έντονα προβληματισμένος και κουρασμένος.

Τι έγινε στη Σύνοδο για τα Βαλκάνια

Ηταν μία από τις κρισιμότερες μίνι Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες, που συγκάλεσε η Κομισιόν και στην οποία συμμετείχαν 10 χώρες. Οι ηγέτες της Σερβίας και των Σκοπίων, παρότι δεν είναι μέλη της ΕΕ, εκλήθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία πήραν μέρος επίσης η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Αγωνία για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες

Το θέμα συζήτησης ήταν «ο δρόμος των Βαλκανίων», τον οποίο παίρνουν οι πρόσφυγες προκειμένου να φτάσουν κυρίως στη Γερμανία. Εδώ αρχίζει το χάος. Στον Νότο, η Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα αφίξεων από την Τουρκία, με 8.000 να φθάνουν καθημερινά. Στον Βορρά, η Σλοβενία δηλώνει ότι έχει «ξεπεραστεί» από τα γεγονότα, αφού οι πρόσφυγες έρχονται εκεί επειδή τα σύνορα με την Ουγγαρία είναι κλειστά.

Εως σήμερα, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μοιράζονται μόνο διαφωνίες γύρω από το ποιος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορα, αντί να αντιμετωπίσουν από κοινού μια κατάσταση που ξεπερνάει την ευρωπαϊκή ήπειρο, ειδικά εν όψει του χειμώνα και των βομβραδισμών της Ρωσίας στη Συρία που θα μεγαλώσουν το προσφυγικό κύμα.

Η Ελλάδα δέχτηκε τη λύση της Μέρκελ

Η Ελλάδα, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της, αναγκάστηκε να δεχθεί την απόφαση που επέβαλε η Ανγκελα Μέρκελ και θα δημιουργήσει επιπλέον κέντρα υποδοχής για 50.000 πρόσφυγες. Αρχικά, η πρόταση των Ευρωπαίων ήταν η δημιουργία μιας «πόλης» 50.000 προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

«Οχι» σε κωμόπολη προσφύγων στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως τελικά, αντί για τη δημιουργία μιας «κωμόπολης» 50.000 προσφύγων, έγινε αποδεκτή η ελληνική πρόταση για την προώθηση μιας διαδικασίας επιδότησης του ενοικίου 20.000 προσφύγων για το διάστημα που θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το πηγαδάκι με τη Μέρκελ

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ότι το προσφυγικό και η θέση της Ελλάδας συζητήθηκαν σε ένα εύγλωττο πηγαδάκι ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την Ανγκελα Μέρκελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος