E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε ‑ Η μοναξιά στην φωτογραφία με τους ηγέτες

Συμφωνία με Γερμανία για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση 26/10/2015 | 13:40

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε ‑ Η μοναξιά στην φωτογραφία με τους ηγέτες

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε την Κυριακή, στην «οικογενειακή» φωτογραφία της μίνι Συνόδου για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες, απόμακρος. Εδειχνε απομονωμένος από τους άλλους ηγέτες, αφηρημένος, με τα χέρια στις τσέπες και η στάση του αυτή σχολιάστηκε.

Ηταν μια από τις ασυνήθιστες πόζες του πρωθυπουργού για «οικογενειακή» φωτογραφία στις Βρυξέλλες, αφού συνήθως εμφανίζεται χαμογελαστός, παρέα με τους ομολόγους του.

Αυτή τη φορά η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα ήταν εντελώς διαφορετική και σχολιάστηκε στα social media. Κάποιοι σχολίασαν ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο περιθώριο των συζητήσεων, άλλοι αναφέρθηκαν στην εμφάνιση του πρωθυπουργού, που έδειχνε έντονα προβληματισμένος και κουρασμένος.

Τι έγινε στη Σύνοδο για τα Βαλκάνια

Ηταν μία από τις κρισιμότερες μίνι Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες, που συγκάλεσε η Κομισιόν και στην οποία συμμετείχαν 10 χώρες. Οι ηγέτες της Σερβίας και των Σκοπίων, παρότι δεν είναι μέλη της ΕΕ, εκλήθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία πήραν μέρος επίσης η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Αγωνία για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες

Το θέμα συζήτησης ήταν «ο δρόμος των Βαλκανίων», τον οποίο παίρνουν οι πρόσφυγες προκειμένου να φτάσουν κυρίως στη Γερμανία. Εδώ αρχίζει το χάος. Στον Νότο, η Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα αφίξεων από την Τουρκία, με 8.000 να φθάνουν καθημερινά. Στον Βορρά, η Σλοβενία δηλώνει ότι έχει «ξεπεραστεί» από τα γεγονότα, αφού οι πρόσφυγες έρχονται εκεί επειδή τα σύνορα με την Ουγγαρία είναι κλειστά.

Εως σήμερα, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μοιράζονται μόνο διαφωνίες γύρω από το ποιος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορα, αντί να αντιμετωπίσουν από κοινού μια κατάσταση που ξεπερνάει την ευρωπαϊκή ήπειρο, ειδικά εν όψει του χειμώνα και των βομβραδισμών της Ρωσίας στη Συρία που θα μεγαλώσουν το προσφυγικό κύμα.

Η Ελλάδα δέχτηκε τη λύση της Μέρκελ

Η Ελλάδα, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της, αναγκάστηκε να δεχθεί την απόφαση που επέβαλε η Ανγκελα Μέρκελ και θα δημιουργήσει επιπλέον κέντρα υποδοχής για 50.000 πρόσφυγες. Αρχικά, η πρόταση των Ευρωπαίων ήταν η δημιουργία μιας «πόλης» 50.000 προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

«Οχι» σε κωμόπολη προσφύγων στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως τελικά, αντί για τη δημιουργία μιας «κωμόπολης» 50.000 προσφύγων, έγινε αποδεκτή η ελληνική πρόταση για την προώθηση μιας διαδικασίας επιδότησης του ενοικίου 20.000 προσφύγων για το διάστημα που θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το πηγαδάκι με τη Μέρκελ

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ότι το προσφυγικό και η θέση της Ελλάδας συζητήθηκαν σε ένα εύγλωττο πηγαδάκι ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την Ανγκελα Μέρκελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα Χτες
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα Χτες
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του