E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε ‑ Η μοναξιά στην φωτογραφία με τους ηγέτες

Συμφωνία με Γερμανία για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση 26/10/2015 | 13:40

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε ‑ Η μοναξιά στην φωτογραφία με τους ηγέτες

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε την Κυριακή, στην «οικογενειακή» φωτογραφία της μίνι Συνόδου για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες, απόμακρος. Εδειχνε απομονωμένος από τους άλλους ηγέτες, αφηρημένος, με τα χέρια στις τσέπες και η στάση του αυτή σχολιάστηκε.

Ηταν μια από τις ασυνήθιστες πόζες του πρωθυπουργού για «οικογενειακή» φωτογραφία στις Βρυξέλλες, αφού συνήθως εμφανίζεται χαμογελαστός, παρέα με τους ομολόγους του.

Αυτή τη φορά η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα ήταν εντελώς διαφορετική και σχολιάστηκε στα social media. Κάποιοι σχολίασαν ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο περιθώριο των συζητήσεων, άλλοι αναφέρθηκαν στην εμφάνιση του πρωθυπουργού, που έδειχνε έντονα προβληματισμένος και κουρασμένος.

Τι έγινε στη Σύνοδο για τα Βαλκάνια

Ηταν μία από τις κρισιμότερες μίνι Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες, που συγκάλεσε η Κομισιόν και στην οποία συμμετείχαν 10 χώρες. Οι ηγέτες της Σερβίας και των Σκοπίων, παρότι δεν είναι μέλη της ΕΕ, εκλήθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία πήραν μέρος επίσης η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Αγωνία για τα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες

Το θέμα συζήτησης ήταν «ο δρόμος των Βαλκανίων», τον οποίο παίρνουν οι πρόσφυγες προκειμένου να φτάσουν κυρίως στη Γερμανία. Εδώ αρχίζει το χάος. Στον Νότο, η Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα αφίξεων από την Τουρκία, με 8.000 να φθάνουν καθημερινά. Στον Βορρά, η Σλοβενία δηλώνει ότι έχει «ξεπεραστεί» από τα γεγονότα, αφού οι πρόσφυγες έρχονται εκεί επειδή τα σύνορα με την Ουγγαρία είναι κλειστά.

Εως σήμερα, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μοιράζονται μόνο διαφωνίες γύρω από το ποιος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορα, αντί να αντιμετωπίσουν από κοινού μια κατάσταση που ξεπερνάει την ευρωπαϊκή ήπειρο, ειδικά εν όψει του χειμώνα και των βομβραδισμών της Ρωσίας στη Συρία που θα μεγαλώσουν το προσφυγικό κύμα.

Η Ελλάδα δέχτηκε τη λύση της Μέρκελ

Η Ελλάδα, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της, αναγκάστηκε να δεχθεί την απόφαση που επέβαλε η Ανγκελα Μέρκελ και θα δημιουργήσει επιπλέον κέντρα υποδοχής για 50.000 πρόσφυγες. Αρχικά, η πρόταση των Ευρωπαίων ήταν η δημιουργία μιας «πόλης» 50.000 προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

«Οχι» σε κωμόπολη προσφύγων στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως τελικά, αντί για τη δημιουργία μιας «κωμόπολης» 50.000 προσφύγων, έγινε αποδεκτή η ελληνική πρόταση για την προώθηση μιας διαδικασίας επιδότησης του ενοικίου 20.000 προσφύγων για το διάστημα που θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το πηγαδάκι με τη Μέρκελ

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ότι το προσφυγικό και η θέση της Ελλάδας συζητήθηκαν σε ένα εύγλωττο πηγαδάκι ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την Ανγκελα Μέρκελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left Χτες
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα Χτες
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό