E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βουλή: Απίστευτες καταγγελίες Καμμένου κατά Δ. Γιαννακόπουλου

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ

Δημοσίευση 25/10/2015 | 00:07

Βουλή: Απίστευτες καταγγελίες Καμμένου κατά Δ. Γιαννακόπουλου

Απίστευτες καταγγελίες έκανε από το βήμα της Βουλής το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Πάνος Καμμένος.

Αφού κατηγόρησε δημοσιογράφους για συμμετοχή σε συμμορίες και εκτελέσεις συμβολαίων, όπως είπε χαρακτηριστικά, προχώρησε σε ανάγνωση μηνυμάτων sms που του έστελνε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τον οποίο μάλιστα είπε πως «από το γλείψιμο πέρασε στην επίθεση επειδή δεν του έκαναν τα χατίρια».

Είπε ο κύριος Καμμένος χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος είναι από τους καλύτερους επιχειρηματίες της χώρας. Ο γιος του αποφάσισε να γίνει καναλάρχης. ¶ρχισε με το newsbomb. Μου έστελνε sms: "Ο Γιώργος θα μπει εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός; Δεν πιστεύω να ξαναμπει ο Κοντονής".

Μόλις έγιναν οι εκλογές μου έστειλε άλλο sms. "Αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην με λένε Γιαννακόπουλο".

Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι ότι οι εποχές που ο μπαμπάς τους έπαιρνε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτυ της Μυκόνου τελείωσαν. Το νταβατζηλίκι τελείωσε.

Κύριε Υπουργέ βάλτε μια διάταξη ακόμα. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι αγοραστές άτομα καταδικασμένοι ή που να διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση».

Όπως είπε ο κύριος Καμμένος, τα sms αποστέλλονταν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε εκείνον και την γυνάικα του, και μερικά από αυτά έλεγαν:
-«Συγχαρητήρια ελπίζω να κλείσετε αυτή την φορά τετραετία. Το newsbomb βγαζει κυβέρνηση».
-«Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;»
-«Ο Κοντονής όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά ούτε ραντεβού δεν μας έκανε»
-«Εάν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην με λένε Γιαννακόπουλο».

Ολόκληρο το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας Καμμένου από τα πρακτικά της Βουλής:

«Προχωράω παρακάτω, κλείνοντας με αυτό. Ζητώ συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε. Τετελεσμένο αδίκημα κακουργηματικής εκβίασης. Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ένας έντιμος επιχειρηματίας από τους καλύτερους φαρμακοβιομήχανους της χώρας -δεν μπορεί κανείς να του προσάψει τίποτα- με προσφορά στην Ελλάδα. Ο γιος του αποφάσισε να γίνει καναλάρχης. ¶ρχισε λοιπόν με το μπλογκ NewsBomb. Τι γράφει το News Bomb, λοιπόν στις 16 Σεπτεμβρίου; «ΓιΆ αυτό πρέπει να μπουν ξανά στη Βουλή Καμμένος και ΑΝΕΛ». Ύμνους!
Προχωρούν παρακάτω στις 20/9/2015: «Θρίαμβος Τσίπρα-Καμμένου και το Βατερλό των δημοσκόπων». Στις 17 Σεπτεμβρίου: «Καμμένος: Έχουμε πρώτο το καραβάκι που λέγεται Ελλάδα». Προχωρώ παρακάτω, με διθυραμβικά δημοσιεύματα: «Καμμένος: Να μάθει ο λαός ποιοι πολιτικοί είναι πίσω από τη Λίστα Λαγκάρντ», γιατί πρέπει να είναι στη Βουλή κ.λπ. κ.λπ. Τα καταθέτω στη Βουλή.
(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής ¶μυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Τι ήθελε ο κ. Γιαννακόπουλος; Ο κ. Γιαννακόπουλος ήθελε από εμένα, ως κυβερνητικό εταίρο και Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στέλνοντας SMS στο τηλέφωνο το δικό μου και της γυναίκας μου, να απαιτήσει αυτά που είχε να απαιτήσει. Πρώτη απαίτηση: «Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος, υποψήφιός μας, στο Υγείας ως εξωκοινοβουλευτικός; Παρακαλώ, πρόσεξε μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή»!
(Γέλωτες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Δεύτερο SMS, 14.51΄ μετά μεσημβρίας, 21 Σεπτεμβρίου: «Συγχαρητήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να κλείσετε ολόκληρη τετραετία και χωρίς εμπόδια να μπορέσετε να διορθώσετε τα αίσχη των προηγούμενων σαράντα ετών. Καλή δύναμη. Το NewsBomb βγάζει κυβέρνηση».
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Πρόεδρε, αν έχετε την καλοσύνη, ολοκληρώστε.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής ¶μυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Είναι σοβαρό το θέμα. Τελειώνω αμέσως.
Στις 21 του μηνός άλλο SMS: «Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος πάλι ως εξωκοινοβουλευτικός;» Και λέει πάλι το ίδιο: «να μην μπει ο Κοντονής». Και προχωράει, 24 Σεπτεμβρίου: «Ο Κοντονής όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ούτε ραντεβού δεν δέχεται να κάνει». Και 24 Σεπτεμβρίου, 20.57΄ μετά μεσημβρίας, στέλνει το εξής SMS: «Εάν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα, να μην με λένε Γιαννακόπουλο».
Το ίδιο σάιτ, το οποίο μας εξυμνούσε, λοιπόν, από τις 24 του μηνός γράφει: «Η ιστορία γράφτηκε από λακέδες», με φωτογραφία δική μου και του Πρωθυπουργού. «Βόμβα Ζωής κατά Καμμένου: Δεν μου έδωσε τα στοιχεία για το εξοπλιστικά», «Ακατάλληλος και επικίνδυνος», το σπίτι της πεθεράς μου, «Ο Καμμένος με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος χλεύασαν την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος», «Αποκάλυψη: Γιατί ο Μεϊμαράκης έλεγε τον Καμμένο καταδικασμένο», μια απόφαση ελβετικού δικαστηρίου με την οποία έχω δικαιωθεί γιατί ήταν ερήμην, «Πλειστηριασμοί σπιτιών: Εν ψυχρώ αριστερή εκτέλεση από τον Τσίπρα και τον κόκκινο Πάνο», «Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία-Υπουργός απείλησε το NewsBomb»
(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής ¶μυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Αυτός ο κύριος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διεκδικεί να πάρει κανάλι, για να κάνει τι; Για να πάρει 223 εκατομμύρια δάνειο, κόβοντας τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως έγινε μέχρι σήμερα, και να απειλεί την πολιτική ζωή του τόπου; Όχι, λοιπόν!
Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι ότι οι εποχές τελείωσαν που ο μπαμπάς τους έπαιρνε το αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν ελεύθερους, όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτι της Μυκόνου.
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το νταβατζηλίκι δεν περνά από τη Βουλή των Ελλήνων! Τελείωσε το νταβατζηλίκι! Πέφτει κάτω είτε ήταν μέχρι τώρα νταβατζήδες με παρελθόν είτε είναι νταβατζήδες που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τον τόπο!
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Κύριε Υπουργέ, οφείλετε να βάλετε, αν θέλετε, μία διάταξη ακόμα. Να πείτε, δηλαδή, ότι άτομα που θέλουν να εμπλακούν στη μετοχική σύνθεση, δεν μπορεί να είναι καταδικασμένοι ή να διώκονται για αδικήματα όπως αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εκβίασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δόκιμοι της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ιταλίας απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή οδηγό αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τεργέστη

Ρωσία: Δείτε τι συνέβη όταν βγήκε εκτός ελέγχου πολυβόλο σε στρατιωτική άσκηση

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ένας στρατιώτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ένα πολυβόλο ξέφυγε από τον έλεγχο κατά τη διάρκεια δοκιμής νέου οπλικού συστήματος στη Ρωσία.

Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

Πολιτική 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση στις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.

Το Ψηφιακό Ευρώ έρχεται και η Ελλάδα έχει λόγο ‑ μάθε τι ετοιμάζουν για τα λεφτά μας!

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Task Force για το Ψηφιακό Ευρώ αποκτά ελληνική παρουσία, καθώς αναδεικνύεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας του νέου ψηφιακού νομίσματος.