E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκέψεις στο Πεντάγωνο για μικρή αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Η κρίση έχει χτυπήσει και το στρατό

Δημοσίευση 22/10/2015 | 13:37

Σκέψεις στο Πεντάγωνο για μικρή αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός Στρατός, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, και για την πιθανότητα να αυξηθεί ελάχιστα η στρατιωτική θητεία κάνει λόγο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Βασίλης Τελλίδης.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», πολλοί κληρωτοί, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιθυμούν να κόψουν τις αναβολές τους, αλλά ο Στρατός αδυνατεί να τους δεχθεί. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τελλίδης, το Σώμα οφείλει τη μαχητική ικανότητά του στα μέλη και στελέχη του που «έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες». Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δυσκολίες στις Ενοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν ούτε καν στολές για να δοθούν στους νεοσυλλέκτους.

Ο κ. Τελλίδης είπε ακόμα ότι και μεγάλος αριθμός αποστράτων (για παράδειγμα, σε βαθμό λοχαγού κ.ο.κ.), που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στο Στρατό. Παρά τα προβλήματα πάντως, εμφανίστηκε κάπως καθησυχαστικός, λέγοντας ότι χάρη στα αποθέματα που διαθέτει ο Στρατός, αλλά και στον «πατριωτισμό» μελών και στελεχών του, διαθέτει υψηλή διαθεσιμότητα σε μέσα και σε οπλικά συστήματα, με εξαίρεση κάποιους τομείς. «Φτιάχνουν πράγματα που κάνουν σαράντα χιλιάδες, ενώ, για να τα αγοράσουμε, θα έπρεπε να πληρώσουμε εξακόσιες χιλιάδες», είπε για τη δουλειά που κάνουν τεχνικοί και εργαστήρια του Στρατού για να συντηρήσουν τα οπλικά συστήματά του.

Ωστόσο, επέμεινε ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ξεκινήσει η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε πως «ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγών» στις Ε.Δ. και είπε ότι κάποια πρώτα βήματα, όπως σύμπτυξη στρατιωτικών μονάδων, θα γίνουν έως το επόμενο καλοκαίρι. Στο ίδιο πλαίσιο, παρατήρησε, υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των ηγεσιών των τριών Οπλων για μικρή αύξηση της θητείας. Επιπλέον, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι στο υπουργείο Αμυνας γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών, περιορίστηκε να πει ότι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να καλύψουν κάποιες θέσεις. Επισήμανε, ακόμα, το μεγάλο κόστος των αεροδιακομιδών ασθενών, που φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Η φράση για την Κύπρο που ανάβει φωτιές και η σύγκριση του Νετανιάχου με τον Χίτλερ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η προκλητική αναδρομή στο 1974 και η παραποίηση του Διεθνούς Δικαίου

Ο γιατρός του «τελευταίου Νονού» που είχε γεμίσει ένα νεκροταφείο «σπάει» τη σιωπή του – Οι δολοφονίες και το παιδί που διαλύθηκε σε οξύ

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Αντιμέτωπος με έναν κόσμο γεμάτο απειλές θανάτου και σκοτεινές εξομολογήσεις από τον πυρήνα της Κόζα Νόστρα

Από τα 3 στα 220 δισ. δολάρια: Πώς το Μουντιάλ μετατράπηκε σε οικονομικό γίγαντα

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αποτελεί πια μόνο μια γιορτή του ποδοσφαίρου

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζον Χίλι

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλι, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, Πέμπτη, επικαλούμενος διαφωνία σχετικά με το ύψος των αμυντικών δαπανών

Οι χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν πιο έντονα από καταιγίδες – Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Προειδοποίηση της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού

IRIS: Νέες αλλαγές στις μεταφορές ‑ Τι ισχύει από 30 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η υπηρεσία IRIS payments αποτελείται από τρία καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα άμεσης πληρωμής

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η αντισυνταγματάρχης Μαρία Κιοϊλιού έγραψε ιστορία

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

Ελλάδα 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

Κόσμος 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ