E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική

Πλημμύρισαν δρόμοι

Δημοσίευση 22/10/2015 | 12:09

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική

Προβλήματα προκάλεσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής η δυνατή βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα ξημερώματα δυο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους στην περιοχή της Ελευσίνας. Οι δυο επιβάτες είδαν το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών και να γεμίζει νερό! Μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε στη διάρκεια της νύχτας δέκα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.

Μεγάλα προβλήματα στην Ηλεία

Σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ηλείας έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.
Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

Εκτακτα μέτρα προστασίας

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Ηλικιωμένος εισέβαλε σε κυβερνητικό κτίριο με μπαλτά και επιτέθηκε σε υπάλληλο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης

Τρόμος για μητέρα και παιδί στη Ρόδο: Ο εν διαστάσει σύζυγος προσπάθησε να ρίξει το αυτοκίνητό τους στον γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Όλα συνέβησαν καθώς ο 45χρονος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού - Λίγη ώρα αργότερα έπεσε με το δικό του ΙΧ σε χαράδρα βάθους περίπου 60 μέτρων

Επιβάτιδα της Delta Air Lines γέννησε μέσα στο αεροπλάνο πριν την προσγείωση στο Πόρτλαντ

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Tο βρέφος, κοριτσάκι βάρους 2,5 κιλών, γεννήθηκε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν – Αμεση κινητοποίηση πληρώματος και επιβατών

Γιατί ο «Ανθρωπος με τη Σαλάτα» έμεινε ανέμελος κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο γκαλά Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Glantz εξήγησε γιατί δεν αντέδρασε όπως οι υπόλοιποι, παρότι άκουσε τους πυροβολισμούς εκτός της αίθουσας.

Βίντεο ντοκουμέντο: Νεκρή επιστήμονας της NASA πριν χάσει τη ζωή της ‑ «Μου έριξαν κάτι στο ποτό...»

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τουλάχιστον 13 περιπτώσεις επιστημόνων που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί ή να έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετάζονται, με τον Λευκό Οίκο

Bόρεια Κορέα: Αυξήθηκαν οι εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η Πιονγιάνγκ εκτέλεσε συνολικά 358 άτομα από το 2011 έως το 2024, σύμφωνα με έκθεση ΜΚΟ.

Νεκρή 74χρονη σε Πολιτιστικό Κέντρο στο Αργος Ορεστικό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Βρέθηκε ώρες μετά σε τουαλέτα του κτιρίου όπου είχε εγκλωβιστεί – Ερωτήματα για τον έλεγχο πριν το κλείδωμα

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 81 τραυματίες, αγωνία για τους εγκλωβισμένους

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Δύο επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στις παραμορφωμένες λαμαρίνες βαγονιού μετά τη σύγκρουση συρμών σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα - Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα

Τα διλήμματα του Τραμπ μετά το ιρανικό «παράθυρο» της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η Τεχεράνη προτείνει άνοιγμα των Στενών και τέλος του πολέμου, αφήνοντας το πυρηνικό ζήτημα για αργότερα - Γιατί η Ουάσιγκτον βλέπει στο σχέδιο μια παγίδα απώλειας πίεσης

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

Κόσμος Χτες
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»