E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γνωστός εφοπλιστής έσωσε την ΕΛ.ΑΣ.: 360 οχήματα επισκευάστηκαν με δωρεά

Με 80.000 ευρώ επανήλθαν στο στόλο παροπλισμένα περιπολικά και μηχανές

Δημοσίευση 21/10/2015 | 13:46

Γνωστός εφοπλιστής έσωσε την ΕΛ.ΑΣ.: 360 οχήματα επισκευάστηκαν με δωρεά

Γνωστός εφοπλιστής που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει βοηθήσει οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ. έκανε το… θαύμα του.

Βλέποντας ότι οι εκατοντάδες οχήματα της Αστυνομίας παραμένουν «παροπλισμένα» σε συνεργεία ή παρκινγκ λόγω έλλειψης κονδυλίων αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη σε μία περίοδο που η αστυνόμευση εξαρτάται άμεσα από το μηχανοκίνητο στόλο.

Έτσι, ο εφοπλιστής έκανε «δώρο» 80.000 ευρώ, με τα οποία επισκευάστηκαν περίπου 300 μοτοσυκλέτες και 60 περιπολικά της ¶μεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το πρόβλημα του γερασμένου στόλου οχημάτων και μοτοσυκλετών εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για την Αστυνομία με τις περισσότερες υπηρεσίες να έχουν χάσει κατά μέσο όρο πάνω από το 55% των οχημάτων τους, και να εμφανίζουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες αστυνόμευσης και ασφάλειας.

Μετά το εφοπλιστικό «τσοντάρισμα» η Διεύθυνση ¶μεσης Δράσης έχει πάνω από 800 μοτοσυκλέτες «ετοιμοπόλεμες» και περισσότερα από 120 περιπολικά αυτοκίνητα. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει περίπου 1.300 μοτοσυκλέτες και 180 περιπολικά, δηλαδή παροπλισμένα βρίσκονται ακόμη, περίπου 400 δίκυκλα και 50 περιπολικά.

Το περασμένο καλοκαίρι «κινούνταν» μόλις 480 μοτοσυκλέτες και 75 περιπολικά εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την συντήρησή τους. Τα περιπολικά είναι ηλικίας άνω των 15 χρόνων και έχουν καταγράψει 200.000-400.000 χιλιόμετρα. Το μηνιαίο κόστος συντήρησης των παραπάνω οχημάτων κυμαίνεται στα 100.000 ευρώ. Η «ηλικία» και η καθυστέρηση των σέρβις και επισκευών, έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες, όπως «κάψιμο» κινητήρων και «σπάσιμο» σασμάν. Ο αριθμός των περιπολιών φυσικά δεν έχει αλλάξει ή μειωθεί, ωστόσο γίνεται με τις ίδιες μοτοσυκλέτες και περιπολικά, τα οποία δεν «ξεκουράζονται» και σύντομα θα παρουσιάσουν και αυτά, σοβαρά προβλήματα.

Η δωρεά του εφοπλιστή είχε γίνει επίσημα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και πριν τις βουλευτικές εκλογές. Δημιουργήθηκαν επιτροπές, οι οποίες έλαβαν προσφορές από πέντε συνεργεία, και την επισκευή ανέλαβε ο «μειοδότης» με την πιο συμφέρουσα προσφορά. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ δεν έχει καταργηθεί ακόμη, και αυτό θα γίνει με διαταγή της ΓΑΔΑ, όταν οι 245 αστυνομικοί που την στελέχωναν πάρουν φύλλο πορείας για την υπηρεσία που επέλεξαν να «μετακομίσουν». Από τις 190 μοτοσυκλέτες τις ΔΕΛΤΑ, οι λίγες μεγάλου κυβισμού θα χρησιμοποιηθούν από τη ΔΙ.ΑΣ. ενώ τα περισσότερα «παπάκια» θα πάνε σε αστυνομικά τμήματα για την επίδοση δικογράφων.

Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα Τμήματα Ασφαλείας έχουν περίπου 1.200 οχήματα, εκ των οποίων 410 επιβατικά, 350 μοτοσυκλέτες και 460 ειδικών δράσεων. Από αυτά σχεδόν το 50% είναι ακινητοποιημένα, επισκευάζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα το 20%, αλλά ήδη έχει προβλήματα το ίδιο ποσοστό από τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνταν στο μεσοδιάστημα για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών. Σχεδόν το 70% αυτών των οχημάτων είναι πάνω από δεκαετία με 300.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ και το 30% γύρω στην 5ετία με λιγότερες βλάβες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος 20.11.2025
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος 20.11.2025
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος 20.11.2025
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων