E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γνωστός εφοπλιστής έσωσε την ΕΛ.ΑΣ.: 360 οχήματα επισκευάστηκαν με δωρεά

Με 80.000 ευρώ επανήλθαν στο στόλο παροπλισμένα περιπολικά και μηχανές

Δημοσίευση 21/10/2015 | 13:46

Γνωστός εφοπλιστής έσωσε την ΕΛ.ΑΣ.: 360 οχήματα επισκευάστηκαν με δωρεά

Γνωστός εφοπλιστής που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει βοηθήσει οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ. έκανε το… θαύμα του.

Βλέποντας ότι οι εκατοντάδες οχήματα της Αστυνομίας παραμένουν «παροπλισμένα» σε συνεργεία ή παρκινγκ λόγω έλλειψης κονδυλίων αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη σε μία περίοδο που η αστυνόμευση εξαρτάται άμεσα από το μηχανοκίνητο στόλο.

Έτσι, ο εφοπλιστής έκανε «δώρο» 80.000 ευρώ, με τα οποία επισκευάστηκαν περίπου 300 μοτοσυκλέτες και 60 περιπολικά της ¶μεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το πρόβλημα του γερασμένου στόλου οχημάτων και μοτοσυκλετών εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για την Αστυνομία με τις περισσότερες υπηρεσίες να έχουν χάσει κατά μέσο όρο πάνω από το 55% των οχημάτων τους, και να εμφανίζουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες αστυνόμευσης και ασφάλειας.

Μετά το εφοπλιστικό «τσοντάρισμα» η Διεύθυνση ¶μεσης Δράσης έχει πάνω από 800 μοτοσυκλέτες «ετοιμοπόλεμες» και περισσότερα από 120 περιπολικά αυτοκίνητα. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει περίπου 1.300 μοτοσυκλέτες και 180 περιπολικά, δηλαδή παροπλισμένα βρίσκονται ακόμη, περίπου 400 δίκυκλα και 50 περιπολικά.

Το περασμένο καλοκαίρι «κινούνταν» μόλις 480 μοτοσυκλέτες και 75 περιπολικά εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την συντήρησή τους. Τα περιπολικά είναι ηλικίας άνω των 15 χρόνων και έχουν καταγράψει 200.000-400.000 χιλιόμετρα. Το μηνιαίο κόστος συντήρησης των παραπάνω οχημάτων κυμαίνεται στα 100.000 ευρώ. Η «ηλικία» και η καθυστέρηση των σέρβις και επισκευών, έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες, όπως «κάψιμο» κινητήρων και «σπάσιμο» σασμάν. Ο αριθμός των περιπολιών φυσικά δεν έχει αλλάξει ή μειωθεί, ωστόσο γίνεται με τις ίδιες μοτοσυκλέτες και περιπολικά, τα οποία δεν «ξεκουράζονται» και σύντομα θα παρουσιάσουν και αυτά, σοβαρά προβλήματα.

Η δωρεά του εφοπλιστή είχε γίνει επίσημα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και πριν τις βουλευτικές εκλογές. Δημιουργήθηκαν επιτροπές, οι οποίες έλαβαν προσφορές από πέντε συνεργεία, και την επισκευή ανέλαβε ο «μειοδότης» με την πιο συμφέρουσα προσφορά. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ δεν έχει καταργηθεί ακόμη, και αυτό θα γίνει με διαταγή της ΓΑΔΑ, όταν οι 245 αστυνομικοί που την στελέχωναν πάρουν φύλλο πορείας για την υπηρεσία που επέλεξαν να «μετακομίσουν». Από τις 190 μοτοσυκλέτες τις ΔΕΛΤΑ, οι λίγες μεγάλου κυβισμού θα χρησιμοποιηθούν από τη ΔΙ.ΑΣ. ενώ τα περισσότερα «παπάκια» θα πάνε σε αστυνομικά τμήματα για την επίδοση δικογράφων.

Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα Τμήματα Ασφαλείας έχουν περίπου 1.200 οχήματα, εκ των οποίων 410 επιβατικά, 350 μοτοσυκλέτες και 460 ειδικών δράσεων. Από αυτά σχεδόν το 50% είναι ακινητοποιημένα, επισκευάζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα το 20%, αλλά ήδη έχει προβλήματα το ίδιο ποσοστό από τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνταν στο μεσοδιάστημα για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών. Σχεδόν το 70% αυτών των οχημάτων είναι πάνω από δεκαετία με 300.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ και το 30% γύρω στην 5ετία με λιγότερες βλάβες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους

11 απεγκλωβισμοί πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική

Ελλάδα 22.01.2026
Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμύρες στην Αμεση Δράση

Έλον Μασκ: «Σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα άχρηστα»

Tech + Science 22.01.2026
Ο Έλον Μασκ λέει ότι σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα θα είναι άχρηστα χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη ρομποτική

Η Δανία ανοιχτή σε διάλογο για τον «Χρυσό Θόλο» μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

Κόσμος 22.01.2026
«Είναι καλό και φυσικό η ασφάλεια στην Αρκτική να αποτελεί αντικείμενο συνομιλιών μεταξύ του γγ του ΝΑΤΟ και του προέδρου των ΗΠΑ» δήλωσε σήμερα Μέτε Φρεντέρικσεν - «Κόκκινη γραμμή» η εδαφική κυριαρχία της Δανίας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε θέρετρο ιαματικών πηγών και φωτογραφήθηκε μιλώντας με λουόμενες

Κόσμος 22.01.2026
Το συγκρότημα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο ιαματικών πηγών στη χώρα και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του

Γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο στην Ανω Γλυφάδα, δείτε βίντεο

Ελλάδα 22.01.2026
Σκηνές αγωνίας στους πλημμυρισμένους δρόμους – Μία γυναίκα διασώθηκε, ενώ άλλη έχασε τη ζωή της από τα ορμητικά νερά

Λέκκας για Ανω Γλυφάδα: «Η ανάπτυξη των `ακριβών` περιοχών έγινε χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες»

Ελλάδα 22.01.2026
«Δεν γίνεται τίποτα τώρα πια - Είναι μια κληρονομημένη αμαρτία» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας