E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γνωστός εφοπλιστής έσωσε την ΕΛ.ΑΣ.: 360 οχήματα επισκευάστηκαν με δωρεά

Με 80.000 ευρώ επανήλθαν στο στόλο παροπλισμένα περιπολικά και μηχανές

Δημοσίευση 21/10/2015 | 13:46

Γνωστός εφοπλιστής έσωσε την ΕΛ.ΑΣ.: 360 οχήματα επισκευάστηκαν με δωρεά

Γνωστός εφοπλιστής που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει βοηθήσει οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ. έκανε το… θαύμα του.

Βλέποντας ότι οι εκατοντάδες οχήματα της Αστυνομίας παραμένουν «παροπλισμένα» σε συνεργεία ή παρκινγκ λόγω έλλειψης κονδυλίων αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη σε μία περίοδο που η αστυνόμευση εξαρτάται άμεσα από το μηχανοκίνητο στόλο.

Έτσι, ο εφοπλιστής έκανε «δώρο» 80.000 ευρώ, με τα οποία επισκευάστηκαν περίπου 300 μοτοσυκλέτες και 60 περιπολικά της ¶μεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το πρόβλημα του γερασμένου στόλου οχημάτων και μοτοσυκλετών εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για την Αστυνομία με τις περισσότερες υπηρεσίες να έχουν χάσει κατά μέσο όρο πάνω από το 55% των οχημάτων τους, και να εμφανίζουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες αστυνόμευσης και ασφάλειας.

Μετά το εφοπλιστικό «τσοντάρισμα» η Διεύθυνση ¶μεσης Δράσης έχει πάνω από 800 μοτοσυκλέτες «ετοιμοπόλεμες» και περισσότερα από 120 περιπολικά αυτοκίνητα. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει περίπου 1.300 μοτοσυκλέτες και 180 περιπολικά, δηλαδή παροπλισμένα βρίσκονται ακόμη, περίπου 400 δίκυκλα και 50 περιπολικά.

Το περασμένο καλοκαίρι «κινούνταν» μόλις 480 μοτοσυκλέτες και 75 περιπολικά εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την συντήρησή τους. Τα περιπολικά είναι ηλικίας άνω των 15 χρόνων και έχουν καταγράψει 200.000-400.000 χιλιόμετρα. Το μηνιαίο κόστος συντήρησης των παραπάνω οχημάτων κυμαίνεται στα 100.000 ευρώ. Η «ηλικία» και η καθυστέρηση των σέρβις και επισκευών, έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες, όπως «κάψιμο» κινητήρων και «σπάσιμο» σασμάν. Ο αριθμός των περιπολιών φυσικά δεν έχει αλλάξει ή μειωθεί, ωστόσο γίνεται με τις ίδιες μοτοσυκλέτες και περιπολικά, τα οποία δεν «ξεκουράζονται» και σύντομα θα παρουσιάσουν και αυτά, σοβαρά προβλήματα.

Η δωρεά του εφοπλιστή είχε γίνει επίσημα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και πριν τις βουλευτικές εκλογές. Δημιουργήθηκαν επιτροπές, οι οποίες έλαβαν προσφορές από πέντε συνεργεία, και την επισκευή ανέλαβε ο «μειοδότης» με την πιο συμφέρουσα προσφορά. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ δεν έχει καταργηθεί ακόμη, και αυτό θα γίνει με διαταγή της ΓΑΔΑ, όταν οι 245 αστυνομικοί που την στελέχωναν πάρουν φύλλο πορείας για την υπηρεσία που επέλεξαν να «μετακομίσουν». Από τις 190 μοτοσυκλέτες τις ΔΕΛΤΑ, οι λίγες μεγάλου κυβισμού θα χρησιμοποιηθούν από τη ΔΙ.ΑΣ. ενώ τα περισσότερα «παπάκια» θα πάνε σε αστυνομικά τμήματα για την επίδοση δικογράφων.

Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα Τμήματα Ασφαλείας έχουν περίπου 1.200 οχήματα, εκ των οποίων 410 επιβατικά, 350 μοτοσυκλέτες και 460 ειδικών δράσεων. Από αυτά σχεδόν το 50% είναι ακινητοποιημένα, επισκευάζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα το 20%, αλλά ήδη έχει προβλήματα το ίδιο ποσοστό από τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνταν στο μεσοδιάστημα για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών. Σχεδόν το 70% αυτών των οχημάτων είναι πάνω από δεκαετία με 300.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ και το 30% γύρω στην 5ετία με λιγότερες βλάβες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρτα: 35χρονη πέθαvε την ώρα που θήλαζε ‑ Είχε γεννήσει πριν 15 ημέρες

Ελλάδα 09.02.2026
Οι γιατροί εικάζουν ότι πρόκειται για ανακοπή, ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα αποσαφηνίσει τι ακριβώς συνέβη στη γυναίκα.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Ο «χρυσός» Μαλίνιν έκανε backflip στο ένα πόδι και «τρέλανε» τον Τζόκοβιτς

Αθλητικά Νέα 09.02.2026
Ο 21χρονος «Θεός των τετραπλών αλμάτων» ξεσήκωσε το κοινό και τον θρύλο του τένις

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού από πλημμύρες στη Βουλγαρία: Υπερχείλισαν ποτάμια, φόβοι μην σπάσουν τα αναχώματα

Ελλάδα 09.02.2026
Ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε σε τεχνητή εκτόνωση των πιέσεων, ανοίγοντας τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου, για να μην σπάσουν τα αναχώματα

Καρυστιανού: Να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση

Ελλάδα 09.02.2026
Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ο αστερίσκος για να λάβετε την έκπτωση

Οικονομία 09.02.2026
Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ (και) εφέτος;

Θεσσαλονίκη: Εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Παιδείας προς το ΑΠΘ για τα σοβαρά επεισόδια

Ελλάδα 09.02.2026
`Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρέπει εντός 48 ωρών να αποτυπώσουν τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά τους, αλλά και τις ενέργειες που έπονται σύμφωνα με το νόμο 5224/25`

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 2 ετών κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

Ελλάδα 09.02.2026
Έμεινε επί ώρα χωρίς τις αισθήσεις του, όμως οι γιατροί κατόρθωσαν να το επαναφέρουν

Η γυναίκα – «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο κατάσκοπο των Κινέζων ‑ Το δεύτερο κινητό με το κρυπτογραφημένο λογισμικό

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η στρατολόγος του Έλληνα σμήναρχου κατασκόπου, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης την Τρίτη

Ιράν: Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος Χτες
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες αφού η Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Ελλάδα Χτες
Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη