E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γυναίκα που βγάζει 4.000 δολάρια την εβδομάδα… τρώγοντας

Σημεία των καιρών και της μοναξιάς στη Νότια Κορέα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δημοσίευση 21/10/2015 | 00:10

Η γυναίκα που βγάζει 4.000 δολάρια την εβδομάδα… τρώγοντας

Η πρώην body builder BJ Fitness Fairy μπορεί να βγάλει έως και 4.000 δολάρια την εβδομάδα κάνοντας κάτι που όλοι κάνουμε καθημερινά στο σπίτι μας: να τρώει.

Μόνο που η νεαρή γυναίκα από τη Νότια Κορέα τρώει μπροστά από την κάμερα του ηλεκτρονικού υπολογιστή της και τα λεφτά που βγάζει είναι αυτά που πληρώνουν άλλοι χρήστες απλώς και μόνο για να τη βλέπουν να τρώει!

Η BJ Fitness Fairy είναι ένας από τους 5.000 συνδρομητές του website Afreeca TV, υπηρεσίας streaming που τους επιτρέπει να συνδέονται με μια online κοινότητα η οποία επικεντρώνεται στη νυχτερινή κατανάλωση φαγητού.

Η γυναίκα περνά πολλές ώρες μπροστά από την κάμερα και καταναλώνει τόσο φαγητό που θα μπορούσε να χορτάσει τρεις ανθρώπους.

«Οι χρήστες με παρακολουθούν και τρώνε διΆ εμού», ανέφερε σε συνέντευξή της. «Μια φορά έφαγα τρεις μεγάλες πίτσες και τρία τηγανητά κοτόπουλα μέσα σε μόνο μία μέρα».

Παρότι η αλλόκοτη αυτή δραστηριότητα αποφέρει στη BJ Fitness Fairy 4.000 δολάρια την εβδομάδα, έρευνα αποκάλυψε πως η τάση αυτή- γνωστή ως mukbang – δεν είναι μόνο μια «επιχείρηση» κερδοφόρα αλλά και ένα σύμπτωμα της εκτεταμένης μοναξιάς που βιώνουν οι πολίτες.

Ο Champ Yang, που επίσης συμμετέχει στο mukbang, εξηγεί πως η οικονομική ύφεση και η αύξηση της ανεργίας είχε ως αποτέλεσμα πολλοί νεαροί Νοτιοκορεάτες να ζουν, να μαγειρεύουν και να τρώνε μόνοι. Το φαγητό online είναι ένας τρόπος οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι να έχουν μια κοινωνική επαφή.

«Στα σπίτια τους είναι μόνοι, τρώνε μόνοι, νιώθουν μοναξιά», προσθέτει ο Champ. «Όταν βλέπουν cookbang και mukbang νιώθουν παρηγοριά. Το φαγητό είναι ένας τρόπος απόδρασης από την πραγματική ζωή. Αυτό το φαγητό είναι θεραπευτικό».

Η BJ Fitness ασκείται περίπου πέντε ώρες την ημέρα για να μπορέσει να διατηρήσει το βάρος της μετά την κατανάλωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων φαγητού. Ωστόσο ειδικοί της υγείας επισημαίνουν τις ιατρικές συνέπειες που μπορεί να έχει η κατανάλωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων φαγητού.

Η Gabie Kook, φιναλίστ στο σόου μαγειρικής MasterChef Korea εξηγεί πως το mukbang είναι πολύ ανθυγιεινό για αυτόν που τρώει αλλά μπορεί αν είναι ωφέλιμο γιΆ αυτούς που βλέπουν.

«Για τους θεατές, είναι πνευματική ικανοποίηση αυτό το θέαμα. Ορισμένοι λένε πως τους βοηθά να τηρήσουν τη δική τους δίαιτα», είπε χαρακτηριστικά.

Λόγω των πολλών θερμίδων που καταναλώνει η BJ Fitness Fairy στο δείπνο, περιορίζει πάρα πολύ την κατανάλωση φαγητού στην υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας. Τρώει μόνο ένα γεύμα ακόμα, το οποίο αποτελείται από φρούτα και ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα 64 της έκανε το αδύνατο και σήμερα είναι πιο δυνατή από ποτέ

Πρόσωπα 02.04.2026
Η ιστορία που αλλάζει όσα πιστεύεις για την ηλικία

Ηταν τρανς η βασίλισσα Ελισάβετ Α’;

Πρόσωπα 02.04.2026
To ITV ετοιμάζει σειρά-βόμβα για τη βασίλισσα

Η χώρα που ψάχνει εργαζομένους και πληρώνει μέχρι 6.500 ευρώ

Stories 02.04.2026
Πού υπάρχουν οι περισσότερες ευκαιρίες

Διαζύγια με AI: H νέα τάση που αλλάζει τους κανόνες

Stories 02.04.2026
Το διαζύγιο δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση, και για τη Gen Z φαίνεται πως γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο

Iωάννα Τούνη: Αυτό που μας έμεινε από τη δίκη για το revenge ρorn ήταν αυτή η εικόνα

Stories Χτες
Η Ιωάννα Τούνη δεν ήταν μόνη – και αυτό φάνηκε

Επιστροφή στον Μεσαίωνα ή απλή πραγματικότητα; Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει «δαίμονες» στα UFO

Stories Χτες
Η δήλωση του Τζέι Ντι Βανς που δεν μπορέσαμε να καταπιούμε

Όταν το 2008 κάποιοι έκλεψαν μια ολόκληρη... παραλία στην Τζαμάικα

Stories Χτες
Μια επιχείρηση «μαμούθ» κάτω από τη μύτη των αρχών

Οι άνθρωποι που μπήκαν στον πόλεμο για να τον δείξουν σε εμάς

Ιστορικά Χτες
Οι φωτορεπόρτερ που είδαν όσα δεν θέλουμε να δούμε

Γιατί το χειροφίλημα μπορεί να θεωρηθεί σeξουαλική επίθεση στην Ισπανία;

Stories Προχτές
Τι σημαίνει «χωρίς συναίνεση» στην πράξη