E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια περιοχή στην Ελλάδα από 1η Δεκεμβρίου καταργεί τις πλαστικές σακούλες

Είναι όλοι υπέρ!

Δημοσίευση 20/10/2015 | 00:00

Ποια περιοχή στην Ελλάδα από 1η Δεκεμβρίου καταργεί τις πλαστικές σακούλες

Την 1η Δεκεμβρίου, η Αλόννησος πρόκειται να καταργήσει την πλαστική σακούλα, και θα γίνει η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα κάνει μια τέτοια αλλαγή. 

Σε αυτήν την αλλαγή είναι σύμφωνοι όλοι, και μεγάλοι και μικροί, μιας και έχουν όλοι οικολογική συνείδηση, όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης: «Υπάρχει μια οικολογική συνείδηση, που μπορεί οι παλιότεροι να την ονόμαζαν αλλιώς, αλλά στην ουσία της υπήρχε».

«Όταν ξεκινήσαμε την ανακύκλωση το 2012, δεν περίμενα ότι ο κόσμος, και ειδικά οι μεγαλύτεροι, θα συμμετείχαν. Τώρα όμως βλέπεις τις γιαγιάδες να είναι πρώτες στην ανακύκλωση. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα βήματα που κάνουμε», συνεχίζει ο δήμαρχος. Όπως αναφέρει, η πλαστική σακούλα καταργείται, οι επαγγελματίες έκαναν παραγγελία για πάνινες, χάρτινες σακούλες και με εναλλακτική τις πλαστικές πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες θα χρεώνουν. 

«Η Μεσόγειος SOS και το Ιδρυμα «Θάλασσα» θα προσφέρουν 2.000 πάνινες σακούλες και έντυπο υλικό, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε καμπάνια για τους επισκέπτες».

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε οδηγία για τη μείωση της χρήσης της ελαφριάς πλαστικής σακούλας (τύπου σούπερ μάρκετ), με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα. Τα κράτη-μέλη καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση στις 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως μέχρι το τέλος του 2019 και στις 40 μέχρι το 2025 (ενδεικτικά, σήμερα στη χώρα μας καταναλώνονται 242 σακούλες/άτομο ετησίως), ή να διασφαλίσουν ότι μέχρι το τέλος του 2018 οι πλαστικές σακούλες θα χρεώνονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

E-Daily 1.Hero 17.06.2026
Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 6 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 6 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Γιατί η Starbucks θα κλείσει προσωρινά 2.000 καταστήματα στην Κορέα;

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Το χρονικό της μοιραίας «σύμπτωσης»

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

E-Daily 3.Left Χτες
Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά

Η Keke Palmer έχει το τέλειο σπίτι που θα πρωταγωνιστούσε σε δική του σειρά

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια ξεναγεί το κοινό σε έναν χώρο όπου κάθε αντικείμενο κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία

Οι πιο στιλάτοι ποδοσφαιριστές του κόσμου έρχονται από το Κονγκό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι «Λεοπαρδάλεις» του Κονγκό τίμησαν την ιστορία τους

Η ποιήτρια που σόκαρε την Ιαπωνία: Η γυναίκα που τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα όταν όλες έπρεπε να σιωπούν

E-Daily 3.Left Προχτές
Την αποκάλεσαν ανήθικη, την κατηγόρησαν ότι «διαφθείρει τα ήθη», όμως η Yosano Akiko άλλαξε για πάντα τον τρόπο που οι γυναίκες μιλούν για τον εαυτό τους, τον έρωτα και την ελευθερία.