E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Έπειτα από αρκετά αιτήματα της ΣΤΑΣΥ

Δημοσίευση 19/10/2015 | 00:00

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έπειτα από αρκετά αιτήματα της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Οι πρώτες κάμερες αναμένεται να τοποθετηθούν στα βαγόνια του Μετρό έως το τέλος Οκτωβρίου. Αρχικά, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προγραμματίζει τη λειτουργία καμερών σε 17 συρμούς νέας γενιάς, οι οποίοι διαθέτουν ήδη την κατάλληλη υποδομή. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ανά ζεύγη στην οροφή των βαγονιών, προκειμένου να επιτυγχάνεται η επίβλεψη όλου του εσωτερικού χώρου τους. Συνολικά, κάθε τρένο θα διαθέτει 24 εσωτερικές κάμερες, των οποίων τη διαχείριση θα έχει ο μηχανοδηγός, ενώ θα υπάρχει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη δοθεί άδεια για την εγκατάσταση καμερών στο εξωτερικό των συρμών, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με συνεχή αιτήματά της ζητούσε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να της επιτραπεί η τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό τους. Ήδη, στα αμαξοστάσια και σε όλους τους χώρους των σταθμών του Μετρό (αποβάθρες, εκδοτήρια κλπ) λειτουργούν 670 κάμερες.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απέρριπτε το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε την τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό των συρμών, επισημαίνοντας ότι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών, μπορούσαν να εφαρμοστούν άλλα, ηπιότερα μέτρα, όπως είναι π.χ. η περιφρούρηση από προσωπικό.

Ωστόσο, η Αρχή τελικά άλλαξε στάση, καθώς πείστηκε από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του συγκοινωνιακού μέσου (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και απομακρυσμένων σημείων, συνωστισμός) δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κλπ), αλλά και εγκληματικών ενεργειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Αποσύρει ο Τραμπ 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ποιο το κόστος για τις ΗΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο πιστολέρο: «Πίστευε ότι του έχουν κάνει μάγια»

Ελλάδα 02.05.2026
Αίτηση αποφυλάκισης από τον δικηγόρο του

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Ο Τραμπ πυροδοτεί ξανά εμπορική κρίση με δασμούς 25%

Οικονομία 02.05.2026
«Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ», απαντά η Κομισιόν