E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Έπειτα από αρκετά αιτήματα της ΣΤΑΣΥ

Δημοσίευση 19/10/2015 | 00:00

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έπειτα από αρκετά αιτήματα της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Οι πρώτες κάμερες αναμένεται να τοποθετηθούν στα βαγόνια του Μετρό έως το τέλος Οκτωβρίου. Αρχικά, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προγραμματίζει τη λειτουργία καμερών σε 17 συρμούς νέας γενιάς, οι οποίοι διαθέτουν ήδη την κατάλληλη υποδομή. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ανά ζεύγη στην οροφή των βαγονιών, προκειμένου να επιτυγχάνεται η επίβλεψη όλου του εσωτερικού χώρου τους. Συνολικά, κάθε τρένο θα διαθέτει 24 εσωτερικές κάμερες, των οποίων τη διαχείριση θα έχει ο μηχανοδηγός, ενώ θα υπάρχει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη δοθεί άδεια για την εγκατάσταση καμερών στο εξωτερικό των συρμών, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με συνεχή αιτήματά της ζητούσε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να της επιτραπεί η τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό τους. Ήδη, στα αμαξοστάσια και σε όλους τους χώρους των σταθμών του Μετρό (αποβάθρες, εκδοτήρια κλπ) λειτουργούν 670 κάμερες.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απέρριπτε το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε την τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό των συρμών, επισημαίνοντας ότι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών, μπορούσαν να εφαρμοστούν άλλα, ηπιότερα μέτρα, όπως είναι π.χ. η περιφρούρηση από προσωπικό.

Ωστόσο, η Αρχή τελικά άλλαξε στάση, καθώς πείστηκε από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του συγκοινωνιακού μέσου (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και απομακρυσμένων σημείων, συνωστισμός) δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κλπ), αλλά και εγκληματικών ενεργειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μουντιάλ 2026: Η Ακτή Ελεφαντοστού «πάγωσε» το Εκουαδόρ στο 90ό λεπτό

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Νίκη με 1-0 για την Ακτή Ελεφαντοστού επί του Εκουαδόρ, με γκολ του Ντιαλό στο τελευταίο λεπτό

Ολλανδία – Ιαπωνία: Σοκ στους «οράνιε» και ισοπαλία στο ντέρμπι του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα 15.06.2026
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν χρειάστηκε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να σκοράρει δύο φορές

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

Οικονομία 15.06.2026
Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.

Αίγιο: Ο Ιταλός θα ζητήσει να αποφυλακιστεί ‑ Ισχυρίστηκε ότι η 54χρονη σκότωσε τον γιο της

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο 16σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο 65χρονος υποστήριξε ότι η 54χρονη ήταν εκείνη που σκότωσε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε

ΗΠΑ‑Ιράν: Στη Γενεύη οι υπογραφές για τη συμφωνία – Τα 14 σημεία του deal

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το άνοιγμα του Ορμούζ, η παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

Οικονομία 15.06.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.