E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Έπειτα από αρκετά αιτήματα της ΣΤΑΣΥ

Δημοσίευση 19/10/2015 | 00:00

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έπειτα από αρκετά αιτήματα της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Οι πρώτες κάμερες αναμένεται να τοποθετηθούν στα βαγόνια του Μετρό έως το τέλος Οκτωβρίου. Αρχικά, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προγραμματίζει τη λειτουργία καμερών σε 17 συρμούς νέας γενιάς, οι οποίοι διαθέτουν ήδη την κατάλληλη υποδομή. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ανά ζεύγη στην οροφή των βαγονιών, προκειμένου να επιτυγχάνεται η επίβλεψη όλου του εσωτερικού χώρου τους. Συνολικά, κάθε τρένο θα διαθέτει 24 εσωτερικές κάμερες, των οποίων τη διαχείριση θα έχει ο μηχανοδηγός, ενώ θα υπάρχει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη δοθεί άδεια για την εγκατάσταση καμερών στο εξωτερικό των συρμών, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με συνεχή αιτήματά της ζητούσε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να της επιτραπεί η τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό τους. Ήδη, στα αμαξοστάσια και σε όλους τους χώρους των σταθμών του Μετρό (αποβάθρες, εκδοτήρια κλπ) λειτουργούν 670 κάμερες.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απέρριπτε το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε την τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό των συρμών, επισημαίνοντας ότι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών, μπορούσαν να εφαρμοστούν άλλα, ηπιότερα μέτρα, όπως είναι π.χ. η περιφρούρηση από προσωπικό.

Ωστόσο, η Αρχή τελικά άλλαξε στάση, καθώς πείστηκε από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του συγκοινωνιακού μέσου (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και απομακρυσμένων σημείων, συνωστισμός) δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κλπ), αλλά και εγκληματικών ενεργειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε πλοία του Global Sumud Flotilla με προορισμό τη Γάζα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Τέσσερα ισραηλινά πολεμικά πλοία έδωσαν εντολή στους ακτιβιστές να σβήσουν τις μηχανές - 100 συλλήψεις σύμφωνα με το Al Jazeera

Βενζίνη: Πάνω από τα 2,10 ‑ Πού οδεύουν οι τιμές και τι ζητά τώρα η αγορά

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Η αμόλυβδη έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ και παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για περαιτέρω ανατιμήσεις έως και τα 2,5 ευρώ, ζητώντας παράταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

Κύκλωμα με πλαστά φάρμακα: Οι δύο παραπλανητικές πρακτικές που απαιτούν προσοχή

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα, μπορεί να είναι από αδρανή μέχρι και επικίνδυνα

Δακρυγόνα, ξύλο και ουρές για ένα ρολόι 400 ευρώ: Χάος σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ελλάδα 18.05.2026
Επεισόδια, σπρωξίματα και χημικά για τη νέα συλλεκτική έκδοση ρολογιού της Swatch

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει

Ελλάδα 18.05.2026
Η οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 22χρονο και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους

Ελλάδα 18.05.2026
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

«Ιπτάμενος» στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης – Έτρεχε με 209 χιλιόμετρα

Ελλάδα 18.05.2026
Το ραντάρ της Τροχαίας τον κατέγραψε στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στην ακτή – Το πέταξαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

Ελλάδα 18.05.2026
Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

«Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026»: Σήμερα λήγουν οι αιτήσεις – Πώς να εξασφαλίσετε το voucher διακοπών

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει σήμερα, 18 Μαΐου

Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό ‑ Πού θα σημειωθούν βροχές ‑ Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς