E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Έπειτα από αρκετά αιτήματα της ΣΤΑΣΥ

Δημοσίευση 19/10/2015 | 00:00

Κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό

Τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έπειτα από αρκετά αιτήματα της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Οι πρώτες κάμερες αναμένεται να τοποθετηθούν στα βαγόνια του Μετρό έως το τέλος Οκτωβρίου. Αρχικά, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προγραμματίζει τη λειτουργία καμερών σε 17 συρμούς νέας γενιάς, οι οποίοι διαθέτουν ήδη την κατάλληλη υποδομή. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ανά ζεύγη στην οροφή των βαγονιών, προκειμένου να επιτυγχάνεται η επίβλεψη όλου του εσωτερικού χώρου τους. Συνολικά, κάθε τρένο θα διαθέτει 24 εσωτερικές κάμερες, των οποίων τη διαχείριση θα έχει ο μηχανοδηγός, ενώ θα υπάρχει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη δοθεί άδεια για την εγκατάσταση καμερών στο εξωτερικό των συρμών, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με συνεχή αιτήματά της ζητούσε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να της επιτραπεί η τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό τους. Ήδη, στα αμαξοστάσια και σε όλους τους χώρους των σταθμών του Μετρό (αποβάθρες, εκδοτήρια κλπ) λειτουργούν 670 κάμερες.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απέρριπτε το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε την τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό των συρμών, επισημαίνοντας ότι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών, μπορούσαν να εφαρμοστούν άλλα, ηπιότερα μέτρα, όπως είναι π.χ. η περιφρούρηση από προσωπικό.

Ωστόσο, η Αρχή τελικά άλλαξε στάση, καθώς πείστηκε από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του συγκοινωνιακού μέσου (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και απομακρυσμένων σημείων, συνωστισμός) δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κλπ), αλλά και εγκληματικών ενεργειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram: Παγκόσμιο κρασάρισμα στις πλατφόρμες της Meta

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Προβλήματα μεγάλης κλίμακας για το Facebook

Οργισμένος ξανά ο Τραμπ με τους Ιρανούς: Είναι ανέντιμοι, οι όροι που διέρρευσαν δεν έχουν καμία σχέση με όσα συμφωνήθηκαν γραπτώς

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
«Όσα είπαν, συμπεριλαμβανομένης της αδύναμης και αξιολύπητης δήλωσής τους σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις

«Έπεσαν» Facebook και Messenger ‑ Προβλήματα και στο Instagram

Κόσμος 12.06.2026
Δεν «φορτώνουν» οι σελίδες

Αίγιο: «Να ανοίξουν τηλέφωνα και υπολογιστές» ζητά η πλευρά του Ιταλού – Επιμένει στην αθωότητα του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός θα απολογηθεί το Σάββατο για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της

Κίνα: Συναγερμός για θαλάσσιες χελώνες και ψάρια κατασκόπους

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ζώα εξοπλισμένα με αισθητήρες «από ξένες υπηρεσίες συλλέγουν ευαίσθητα θαλάσσια δεδομένα»

Οι Βρυξέλλες απαγορεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια από το 2027

Κόσμος 12.06.2026
Η πρωτεύουσα του Βελγίου τους κάνει «έξωση» ύστερα από τα εκατοντάδες ατυχήματα

Χίος: Καυγάς με μαχαίρι στοίχισε τη ζωή σε 31χρονο – Ρήξη σπλήνας από τα τραύματα

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο τραυματίας χειρουργήθηκε αμέσως, ωστόσο δεν κατάφερε να επιζήσει από τα τραύματά του

Ο Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων ‑ Το έργο και η πορεία του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, μια από τις πλέον επιδραστικές φιγούρες της σύγχρονης τέχνης και σημαντικός Βρετανός καλλιτέχνης, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών

Θεσσαλονίκη: Δήμος μήνυσε νεκρή οδηγό για απείθεια 8 χρόνια μετά τον θάνατό της

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Η άνευ προηγουμένου υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Γ` Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου η νεκρή… αθωώθηκε

Ιράν – ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι 14 όροι που προβλέπει η μυστική συμφωνία ειρήνευσης

Πολιτική 12.06.2026
Κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν δημοσιοποίησαν το κείμενο του μνημονίου συνεννόησης 14 σημείων με τις ΗΠΑ, που προβλέπει παύση εχθροπραξιών, άρση κυρώσεων και αποδέσμευση δισεκατομμυρίων.

Θεσσαλονίκη: Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Παπανικολάου – Τι ερευνούν οι αρχές

Ελλάδα 12.06.2026
Ο 79χρονος έπεσε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και υπέκυψε στα τραύματά του.