E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταθάκης για το ένα εκατομμύριο: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

Όλα είναι δηλωμένα

Δημοσίευση 18/10/2015 | 00:00

Σταθάκης για το ένα εκατομμύριο: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης για το γεγονός ότι έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, από το 2013 και το 2014.

Ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας στο επίμαχο ζήτημα για το ένα εκατομμύριο ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2012, τόνισε ακόμη «Οι ατέλειες του 2012 έχουν πρακτικά πλήρως καλυφθεί. Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».

Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε και για το αν θα δοθούν σε ξένα funds τα μεγάλα επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ο υπουργός απάντησε πως το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και σημείωσε ότι συνδέεται με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξουν και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα εταιρικά δάνεια, θα βελτιωθεί τόσο σε επίπεδο δικαστικής διευθέτησης όσο και σε επίπεδο εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων «με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων». «Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά» συμπληρώνει.

Τέλος, μιλώντας για τις επενδύσεις, ανέφερε ότι το βασικό «εργαλείο» είναι ένας νέος αναπτυξιακός νόμος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και εκτίμησε ότι θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου. Βάσει αυτού, εξηγεί ο ίδιος, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται, στηρίζεται στα μικρά και μεσαία χρήσιμα έργα, στις παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό και οικολογικό αποτύπωμα, σε μια νέα επιχειρηματικότητα. Σταθερός στόχος παραμένει η κινητοποίηση ξένων και ελληνικών επενδύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαλάνδρι: 17χρονος έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τα αίτια της πτώσης του εξετάζονται

Μεσσηνία: Πώς έγινε η τραγωδία με τον πνιγμό του 6χρονου στην πισίνα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Δραματικές στιγμές ζει η μητέρα του 6χρονου παιδιού που πνίγηκε σε πισίνα στη Μεσσηνία με την 32χρονη να μην μπορεί να πιστέψει ότι το μικρό της αγγελούδι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Γνωστός τράπερ, διάσημο μοντέλο‑επιχειρηματίας και influencer κατηγορούνται για παράνομη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορική επικοινωνία τυχερών παιγνίων που διοργανώνονται ή διεξάγονται χωρίς άδεια, ως διαφημιστές, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Εθνικιστικό ντελίριο στον τουρκικό Τύπο για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να καλλιεργήσουν κλίμα ανησυχίας και να προλάβουν τυχόν εξελίξεις στο Κυπριακό επιδίδονται κορυφαίοι αρθρογράφοι του τουρκικού

Πάνω από τρεις οι δράστες του φονικού χτυπήματος σε βάρος στελεχών της ΝΔ: Tα στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα ευρήματα από τα σημεία των επιθέσεων, αλλά και το υλικό που έχει συλλεχθεί, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων

«Πού είναι οι γονείς σου;»: 8χρονος έκανε μόνος του τζετ σκι στον ωκεανό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας του παιδιού παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως η οδήγηση ήταν πιθανώς παράνομη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμέλημα.

Τι αλλάζει στις πολυκατοικίες: Ποιος νόμος καταργείται μετά από 97 χρόνια και τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Κατάτμηση και ένωση διαμερισμάτων, είσπραξη κοινοχρήστων και υπερεξουσίες διαχειριστών στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως το φθινόπωρο.

Νέα Υόρκη: Καύσωνας 46°C και ο δήμαρχος θέλει οικονομία στα κλιματιστικά

Κόσμος 03.07.2026
Η αίσθηση της θερμοκρασίας στην πόλη αναμένεται να φτάσει τους 43°C, ενώ στα προάστια μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 46°C

Χρήματα από την κόρη στον πατέρα, φόρος στον... γαμπρό: Το λάθος που μπορεί να κοστίσει ακριβά στις οικογενειακές δωρεές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η ΑΑΔΕ έκρινε ότι τη δωρεά ήταν του γαμπρού και όχι της κόρης - Χάθηκε το αφορολόγητο και επιβλήθηκαν φόρος και πρόστιμο

Σοβαρό επεισόδιο με αρπαγή και ξυλοδαρμό ανήλικου στη Στυλίδα, συλλήψεις και προσαγωγές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το βράδυ στην Αγία Μαρίνα. Ένας 25χρονος κάτοικος Λαμίας, παρεξηγήθηκε με τον 19χρονο Στυλιδιώτη και τον χτύπησε με μπουνιά

Κεραυνός χτύπησε γυναίκα έξω από εκκλησία – Τι έπαθε και πώς κατάφερε να επιβιώσει

Κόσμος 03.07.2026
Η 54χρονη Τζίνα Μένα έπαθε καρδιακή ανακοπή στο πάρκινγκ εκκλησίας στη Τζόρτζια όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο δίπλα της, και σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση διασωστών.

Φονική φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο αποτυπώνει την έναρξη της πυρκαγιάς – Δύο νεκροί

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν τρία οχήματα και μαρτυρίες για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε πατέρα και γιο