E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O απίστευτος τρόπος που γιορτάζουν σε αυτό το χωριό τη γέννηση ενός κοριτσιού

Αξέχαστα γεγονότα που συμβαίνουν με τον ερχομό ενός μωρού

Δημοσίευση 27/10/2015 | 00:03

O απίστευτος τρόπος που γιορτάζουν σε αυτό το χωριό τη γέννηση ενός κοριτσιού

Υπάρχουν πολλοί ξεχωριστοί τρόποι για να γιορτάσει κανείς τον ερχομό μιας νέας ύπαρξης στη ζωή, και το μικρό χωριό Piplantri, στην Ινδία, έχει τον δικό του.

Kάθε φορά που γεννιέται ένα κοριτσάκι, τα μέλη της κοινότητας φυτεύουν 111 δέντρα, ώστε να το τιμήσουν και να πορευτεί με υγεία και τύχη. Όπως καταγράφηκε στη The Hindu, το 2013 περισσότερα από 250.000 δέντρα φυτεύτηκαν γύρω από το εν λόγω χωριό, ενώ η παράδοση φαίνεται να συνεχίζεται δυναμικά.

Για να σιγουρευτούν ότι τα δέντρα μένουν υγιή και δυνατά, όπως ακριβώς και τα κορίτσια, οι χωρικοί φυτεύουν επίσης τριγύρω τους φυτά αλόης, κάτι που δεν είναι μόνο μια έξυπνη τακτική για να κρατήσουν μακριά τους τερμίτες, αλλά επίσης τους αποφέρει και έσοδα, μιας και παράγουν προϊόντα αλόης, τα οποία πουλούν.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αυτό το χωριό έχει ψηλά το γυναικείο φύλο, αφού όπως και σε πολλές άλλες χώρες, έτσι και στην Ινδία κυριαρχεί η τάση να είναι υποβαθμισμένες οι γυναίκες. Και όταν δεν θεωρούνται σημαντικές, δυστυχώς ακολουθούν έναν άλλον τρόπο ζωής, κατά τον οποίο συχνά δεν έχουν καν την ευκαιρία να φοιτήσουν στο σχολείο, ενώ εξαναγκάζονται να παντρευτούν σε πολύ μικρή ηλικία και δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν τον 100% των δυνατοτήτων τους.

Προφανώς, το Piplantri προσπαθεί να αλλάξει αυτό το στερεότυπο, γιατί και τα κορίτσια είναι εξίσου εκπληκτικά με τα αγόρια και φυσικά έχουν τους δικούς τους τρόπους για να το αναδεικνύουν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού, Shyam Sundar Paliwal, η κοινότητά του προσπαθεί να κάνει τους γονείς των κοριτσιών να μην τα οδηγήσουν σε γάμο πριν φτάσουν τη νόμιμη ηλικία, να τα στείλουν στο σχολείο, αλλά και να φροντίζουν τα δέντρα που έχουν φυτέψει στο όνομά τους.

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, αφού οι χωρικοί επίσης συγκεντρώνουν γύρω στα 500 δολάρια, τα οποία αφήνουν στην άκρη, μέχρι το κάθε κορίτσι να γίνει 20 ετών. Οι γονείς του μπορούν τότε να πάρουν τα χρήματα, τα οποία θα τους βοηθήσουν για να σπουδάσουν και να φροντίσουν την κόρη τους τα ενήλικά της χρόνια.

Ένας μικρός και ενδιαφέρων τρόπος να γιορτάσει κανείς τη νέα ζωή, να καταπολεμήσει την ανισότητα των φύλων και να οδηγήσει ένα χωριό στην επιτυχία. Στο Piplantri γνωρίζουν πως η κοινότητά τους είναι πιο δυνατή όταν και τα κορίτσια έχουν ίσα δικαιώματα με τα αγόρια – και φυσικά, όταν αυξάνουν το πράσινο! Σκεφτείτε να συνέβαινε το ίδιο και σε άλλα μέρη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η λέξη γυναικοκτονία προκαλεί τόσες αντιδράσεις;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τι σημαίνει πραγματικά και γιατί είναι σημαντικό να τη διαχωρίσεις από τη δολοφονία

Έβαλαν όλους τους εργαζόμενους στον ίδιο χώρο και συνέβη κάτι που κανείς δεν περίμενε

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τι συνέβη όταν οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλεύουν όλοι μαζί στα λεγόμενα open offices

Γιατί τα κουνούπια μοιάζουν να μην φοβούνται πια τα αντικουνουπικά;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Η αλήθεια πίσω από το καλοκαιρινό παράπονο

Ποια πόλη ανακηρύχθηκε πρώτη σε κοριούς; Ποιες ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη πρώτη τριάδα

E-Daily 1.Hero 18.06.2026
Νέα έρευνα φέρνει στο προσκήνιο τους ευρωπαϊκούς προορισμούς με τα πολλά παράπονα

Πώς είναι η ζωή στις 5 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου το 2026

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης (Global Peace Index), η παγκόσμια σταθερότητα παρουσιάζει κάμψη για 12η συνεχή χρονιά

Η προφητεία του Στίβεν Χόκινγκ για το τέλος του κόσμου, φαίνεται να επαληθεύεται

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Στην ομιλία του στη σύνοδο WE της Tencent το 2017

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

E-Daily 3.Left Χτες
Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 7 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

E-Daily 3.Left Χτες
Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 7 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left Χτες
Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά