E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Έξαλλοι οι φοιτητές, κάνουν διαμαρτυρία

Δημοσίευση 16/10/2015 | 00:00

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία, με τίτλο «Φέρτε τον δοvnτή σας στο πανεπιστήμιο», μπήκε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Τέξας, καθώς θεσπίστηκε νέα νομοθεσία, η οποία επεκτείνει το δικαίωμα οπλοφορίας μέσα στους χώρους του ιδρύματος – κάτι με το οποίο οι φοιτητές είναι αντίθετοι. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν για μια μέρα να φέρουν μαζί τους σeξουαλικά βοηθήματα, θέλοντας να δείξουν την αντίδρασή τους, ενώ όπως τους διαβεβαίωσε η διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν πρόκειται να τιμωρηθούν.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου χρόνου και θέλει να τονίσει την ανοησία της επιβολής προστίμου 500 δολαρίων σε όσους κουβαλούν σeξουαλικά βοηθήματα στον χώρο του πανεπιστημίου, μιας και σύμφωνα με τους νόμους του Τέξας, αυτή η πράξη θεωρείται προσβολή της δημοσίας αιδούς, σε αντίθεση με τη νομιμότητα που έχει δοθεί στους κατόχους με άδεια οπλοφορίας να κουβαλούν τα όπλα τους ακόμα και μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή, για να δέσουν σeξουαλικά βοηθήματα στα σακίδιά τους στις 24 Αυγούστου του 2016, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, την πρώτη ημέρα έναρξης του εξαμήνου.

Την 1η Αυγούστου του επόμενου χρόνου, ο νόμος περί οπλοφορίας στα πανεπιστήμια πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, επιτρέποντας στον καθένα που έχει άδεια για όπλο και είναι άνω των 21 ετών να κουβαλά όπλο στο Πανεπιστήμιο του Όστιν – μια από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων σπουδαστών να ξεπερνά τους 214.000.

Πάντως, οι αρχές του πανεπιστημίου θεώρησαν την εν λόγω κίνηση πολιτική και δήλωσαν πως δεν θα επέμβουν, ενώ όπως φαίνεται, εκείνοι που εκφράζουν αντίθεση με τον νόμο είναι η πλειοψηφία, ανάμεσά τους και 300 μέλη του προσωπικού, οι οποίοι συγκέντρωναν υπογραφές, δηλώνοντας πως θα αρνηθούν να επιτρέψουν την οπλοφορία στις αίθουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι viral γιαγιάδες της Κρήτης επιστρέφουν – δείτε τι τις έκανε να κηρύξουν… πόλεμο στο χωριό

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Οι αγαπημένες Κρητικές γιαγιάδες μπαίνουν σε νέες περιπέτειες όταν ένα «Village Sushi Spot» απειλεί να ανατρέψει τα πάντα στο ιστορικό καφενείο τους.

Δέσποινα Καμπούρη: Τι έγραψε στο Instagram λίγο μετά το τελευταίο «Πρωινό» με τον Λιάγκα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Η δημοσιογράφος αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν με συγκινητική ανάρτηση, μιλώντας για αποχωρισμούς και αφήνοντας ανοιχτό το μέλλον.

Οικονομάκου ‑ Τσερέλα: Δείτε το πανέμορφο σπίτι τους στην Κηφισιά

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα μένουν σε μια κατοικία στην Κηφισιά που συνδυάζει minimal αισθητική, φυσικά υλικά και οικογενειακή ζεστασιά.

Το τραγικό τέλος του πιο αγαπημένου παιδιού του Χόλιγουντ: Σκοτώθηκε στα 31 του για 50 δολάρια και έναν χαμένο σκύλο

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Ήταν το πιο αγαπημένο παιδί της τηλεόρασης – Το τέλος του όμως ήταν συγκλονιστικό

Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του παιδιού της Jennifer Lopez που συζητιέται διεθνώς

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Η οικογένεια Lopez γυρίζει σελίδα καθώς τα δίδυμα ενηλικιώνονται και ακολουθούν τον δικό τους δρόμο

Kim Kardashian: Γιατί απομακρύνεται από το όνειρο της Νομικής

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Απογοητευμένη η Kim Kardashian μετά τις εξετάσεις

Σίσσυ Χρηστίδου: Viral το βίντεο με μικροσκοπικό μπικίνι από την Πάτμο – Το ζουμ στους κοιλιακούς «φέτες» που άναψε φωτιές

Tabloid Χτες
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει τις διακοπές της στο «νησί της Αποκάλυψης» παρέα με την κουμπάρα της Χριστίνα Κοντοβά, μοιράζοντας στόρι που έγιναν αμέσως viral.

Φινάλε για το Happy Day: Ποιοι αποχωρούν από την ομάδα και τι είπε η Τσιμτσιλή στο αντίο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποχαιρέτησε δύο στενούς συνεργάτες της στην τελευταία εκπομπή της σεζόν, δίνοντας ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

Αννα Βίσση: Τι έκανε για τη μητέρα της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το ΟΑΚΑ

Social Χτες
Η τραγουδίστρια βρίσκεται στο εξωτερικό για τα γυρίσματα της μεγάλης συναυλίας της στο ΟΑΚΑ και έκανε μία συγκινητική αφιέρωση στη μητέρα της.

Η Μαντόνα αφήνει αιχμές για τον Σον Πεν στο νέο της τραγούδι: Δεν ήταν γραφτό να κρατήσει, νιώθεις απειλή από εμένα αλλά δεν το παραδέχεσαι

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια δεν κατονομάζει τον πρώην σύζυγό της στο «Bizarre» ωστόσο περιγράφει έναν σταρ του Χόλιγουντ με βαθιά μπλε μάτια, με τους θαυμαστές της να υποστηρίζουν πως πρόκειται για τον ηθοποιό

Λιούις Χάμιλτον: Η σπάνια αναφορά στην Κιμ Καρντάσιαν που ξεσήκωσε το κοινό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο σταρ της Ferrari ρωτήθηκε αν η προσωπική του ζωή τον έχει κάνει πιο ευτυχισμένο