E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Έξαλλοι οι φοιτητές, κάνουν διαμαρτυρία

Δημοσίευση 16/10/2015 | 00:00

Στο Πανεπιστήμιο του Τέξας επιτρέπουν τα όπλα, αλλά όχι τα σeξουαλικά βοηθήματα

Μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία, με τίτλο «Φέρτε τον δοvnτή σας στο πανεπιστήμιο», μπήκε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Τέξας, καθώς θεσπίστηκε νέα νομοθεσία, η οποία επεκτείνει το δικαίωμα οπλοφορίας μέσα στους χώρους του ιδρύματος – κάτι με το οποίο οι φοιτητές είναι αντίθετοι. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν για μια μέρα να φέρουν μαζί τους σeξουαλικά βοηθήματα, θέλοντας να δείξουν την αντίδρασή τους, ενώ όπως τους διαβεβαίωσε η διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν πρόκειται να τιμωρηθούν.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου χρόνου και θέλει να τονίσει την ανοησία της επιβολής προστίμου 500 δολαρίων σε όσους κουβαλούν σeξουαλικά βοηθήματα στον χώρο του πανεπιστημίου, μιας και σύμφωνα με τους νόμους του Τέξας, αυτή η πράξη θεωρείται προσβολή της δημοσίας αιδούς, σε αντίθεση με τη νομιμότητα που έχει δοθεί στους κατόχους με άδεια οπλοφορίας να κουβαλούν τα όπλα τους ακόμα και μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή, για να δέσουν σeξουαλικά βοηθήματα στα σακίδιά τους στις 24 Αυγούστου του 2016, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, την πρώτη ημέρα έναρξης του εξαμήνου.

Την 1η Αυγούστου του επόμενου χρόνου, ο νόμος περί οπλοφορίας στα πανεπιστήμια πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, επιτρέποντας στον καθένα που έχει άδεια για όπλο και είναι άνω των 21 ετών να κουβαλά όπλο στο Πανεπιστήμιο του Όστιν – μια από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων σπουδαστών να ξεπερνά τους 214.000.

Πάντως, οι αρχές του πανεπιστημίου θεώρησαν την εν λόγω κίνηση πολιτική και δήλωσαν πως δεν θα επέμβουν, ενώ όπως φαίνεται, εκείνοι που εκφράζουν αντίθεση με τον νόμο είναι η πλειοψηφία, ανάμεσά τους και 300 μέλη του προσωπικού, οι οποίοι συγκέντρωναν υπογραφές, δηλώνοντας πως θα αρνηθούν να επιτρέψουν την οπλοφορία στις αίθουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εξομολόγηση του Νίκου Οικονομόπουλου: «Φτάνω στο μικρόφωνο, τρέμω και δεν βλέπω, έχω σχεδόν τυφλωθεί»

Tabloid 01.12.2025
«Ένιωθα ότι έπρεπε να σταματήσω αλλά το πάλεψα και τελικά το νίκησα»

Συγκλονίζει ο Γιώργος Παράσχος: «Με την σύντροφό μου διαγνωστήκαμε την ίδια περίοδο με καρκίνο»

Tabloid 01.12.2025
Η εξομολόγηση του ηθοποιού για την μάχη του με τον καρκίνο και την επιστροφή του θεατρικό σανίδι

Μικρούτσικος: «Αν είσαι αγρότης και δεν σε λένε Φραπέ ή Χασάπη, τρως ξύλο και δακρυγόνα»

TV Buzz 01.12.2025
Καυστικός ήταν για ακόμα μια φορά ο Ανδρέας Μικρούτσικος

«Δεχόμαστε με την Ιωάννα Τούνη απειλητικά μηνύματα ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάνουν κομματάκια»

Tabloid 01.12.2025
Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξήγησε γιατί μετανιώνει που ζήτησε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών

Η Λατινoπούλου έκανε τον σταυρό της όταν τη συνέκριναν με την Κωνσταντοπούλου

TV Buzz 01.12.2025
Την έντονη αντίδραση της Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσε η σύγκρισή της

Διάσημη ηθοποιός γέννησε το δεύτερο παιδί της ‑ «Λοιπόν έκανα κι άλλο μωρό!»

Tabloid 01.12.2025
Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια με ανάρτησή της στο Instagram

Μακόλεϊ Κάλκιν: Τα παιδιά μου βλέπουν το Μόνος στο Σπίτι αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι είμαι εγώ

Tabloid 01.12.2025
Περιοδεύει με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ταινία

H Μπρίτνεϊ Σπίαρς χορεύει με λεοπάρ κορμάκι, γράφει για «πόνο» και «σκοτάδι»

Social 01.12.2025
Δείτε τις αλλαγές που έκανε στη λεζάντα της ανάρτησης η διάσημη τραγουδίστρια