E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To Spiegel αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα

Από πρωθυπουργός, έγινε ηγέτης!

Δημοσίευση 13/10/2015 | 10:36

To Spiegel αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα

Το παράδοξο της Ελλάδας: στις τράπεζες τα χρήματα τελειώνουν, όμως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του. Με μια νέα στρατηγική θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους του, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός, ο Τσίπρας αποφάσισε να γίνει ηγέτης και όχι απλώς ο πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος, τονίζει το περιοδικό.

Πρόκειται για μια περίεργη κατάσταση: τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες τελειώνουν και παρ' όλα αυτά, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στο οποίο το 61,3% των Ελλήνων συμφώνησε με την πορεία που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, τον ενίσχυσε, εκτιμά το Spiegel.

Μεγάλο βήμα του Έλληνα πρωθυπουργού χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό και την απόφασή του να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και να επιλέξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο διορισμός του, σημειώνει το Spiegel, είναι ένα σημάδι ότι ο Τσίπρας επιθυμούσε στη θέση αυτή έναν άνθρωπο που τα πάει καλά με την Ευρώπη.

Παράλληλα, εκτιμά το περιοδικό, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και με την αντιπολίτευση. Και οι υπόλοιποι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίζονται έτοιμοι να συνεργαστούν, όπως απέδειξε η χθεσινή τους συνάντηση υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Παρ' όλα αυτά, προειδοποιεί το Spiegel, ότι η χαρά του Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να μη διαρκέσει πολύ, καθώς εκτιμά ότι η τύχη του εξαρτάται από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι πιστωτές της την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος Χτες
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science Χτες
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα Χτες
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος Χτες
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα Χτες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος Χτες
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν