E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα

Ένα 9χρονο αγοράκι, μια γιαγιά, μια 19χρονη φοιτήτρια αλλά και υποψήφιοι βουλευτές

Δημοσίευση 12/10/2015 | 00:00

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα

Προέρχονταν από κάθε γωνιά της χώρας, όμως πέθαναν μαζί. Η διπλή βομβιστική επίθεση στην ¶γκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι 9 ετών, μια γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές.

Το Σάββατο στις 10.04 ακριβώς τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) οι ζωές αυτών των υποστηρικτών του κουρδικού αγώνα χάθηκαν για πάντα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, στις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή. Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και αριστερών κομμάτων.

Πολυάριθμες φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια κατακλύζουν τις τελευταίες 24 ώρες τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τα θύματα αυτής της τραγωδίας και τις προσωπικές τους ιστορίες.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν η Μεριέμ Μπουλούτ, ηλικίας 70 ετών, μέλος της οργάνωσης «Μητέρες του Σαββάτου», που διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα στη μνήμη των γιων τους οι οποίοι εξακολουθούν και αγνοούνται από τότε που τους συνέλαβαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κατά την εκστρατεία καταστολής των Κούρδων ανταρτών τη δεκαετία του 1990 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο εγγονός της Μπουλούτ είχε χάσει την ζωή του τον περασμένο χρόνο ενώ πολεμούσε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο όρος Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ.

Η 19χρονη Ελίφ Κανλίογλου, 19 ετών, σπούδαζε ξένες γλώσσες στο πανεπιστήμιο της Μερσίνας (νότια). Η νεαρή κοπέλα, κόρη ενός στελέχους του Κόμματος Εργασίας (Emep) είχε πάρει το λεωφορείο για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση της ¶γκυρας.

Σε μια φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο Twitter, μια άλλη φοιτήτρια, η Ντιζλέ Ντελί, τραβάει μια φωτογραφία σέλφι στο εσωτερικό ενός λεωφορείου με το οποίο ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην ¶γκυρα, ενώ οι φίλοι της σχηματίζουν το σήμα της νίκης με τα χέρια τους.

«Πηγαίνουμε στην ¶γκυρα για να φέρουμε την ειρήνη» γράφει με ενθουσιασμό η ίδια σε ένα από τα τελευταία μηνύματα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχασε χθες πολλά από τα στελέχη του που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Όπως την Κουμπρά Μελτέμ Μολάογλου, 45 ετών, που έθεσε υποψηφιότητα στην Κωνσταντινούπολη, ή τον Αμπντουλάχ Ερόλ, υποψήφιος στην Κερασούντα, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Την Παρασκευή η Μολάογλου είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Twitter μια φωτογραφία σέλφι όπου απεικονιζόταν στο πλευρό του επικεφαλής του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς με την ετικέτα #ειρήνη.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θρηνεί επίσης για τα στελέχη που έχασε στις διπλή βομβιστική επίθεση. Ένδεκα στελέχη της νεολαίας του κόμματος της Μαλάτειας (Μελιτηνή) σκοτώθηκαν.

Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο Βεϊσέλ Ντενίζ Ατιλγκάν σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του, τον Ιμπραήμ Ατιλγκάν, που εργαζόταν στην κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων TCDD. Όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet, o Βεϊσέλ ήταν εκείνος που ζήτησε επίμονα από τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του στην πορεία υπέρ της ειρήνης.

Σε ένα βίντεο διακρίνεται η μητέρα του να καταρρέει ξεσπώντας σε λυγμούς μπροστά από το νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν πατέρας και γιος.

«Πως μπόρεσε να συμβεί αυτό; Πώς μπόρεσαν να κάνουν αυτό στο μικρό μου γιο;» φώναζε η γυναίκα.

«Ο Θεός να τους τιμωρήσει!».

Παντρεμένοι εδώ και έναν χρόνο, ο Γιλμάζ Ελμαστζάν, εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους και η σύζυγός του Γκουλχάν, έγκυος, πέθαναν ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου οι δυο τους χαμογελούν την ημέρα του γάμου τους.

Αλλά και ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Όπως ο ¶χμεντ Αλκαντί. Αυτός ο Παλαιστίνιος διέμενε στην Αντιόχεια (νότια) κοντά στη συριακή μεθόριο. Ήταν επικεφαλής ενός φιλειρηνικού κινήματος και δίδασκε αγγλικά και αραβικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδικάστηκε μητέρα στη Ρόδο που κακοποιούσε σωματικά την ανήλικη κόρη της επί 6 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο – Τα περιστατικά βίας εκτείνονται από το 2019 έως το 2025

Λάρισα: Προσαγωγή άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός παρενοχλώντας τους περαστικούς

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Στην προσαγωγή ενός άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός προχώρησαν οι Αρχές στη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής 19/6.

Παραγουάη ‑ Τουρκία 1‑0: Οι Παραγουανοί απέκλεισαν τους Τούρκους από τη διοργάνωση

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ο Γκαλάρσα άνοιξε το σκορ από το πρώτο λεπτό και η Παραγουάη κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος

Τουρκία ‑ Παραγουάη: Κόκκινη στον Αλμιρόν επειδή κάλυψε το στόμα του – Ένταση στο ημίχρονο

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Πρωτοφανές περιστατικό στο Τουρκία - Παραγουάη, με τον Αλμιρόν να αποβάλλεται βάσει των νέων κανονισμών, ενώ η ένταση κορυφώθηκε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης του Μουντιάλ 2026.

ΗΠΑ: Τρεις πεζοπόροι έχασαν τη ζωή τους λόγω θερμοπληξίας στο φαράγγι του Γκραντ Κάνιον

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
«Παρά την άμεση ανταπόκριση των διασωστών, και οι τρεις πεζοπόροι υπέκυψαν στα τραύματα τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ

Θύελλα αντιδράσεων στη Γαστούνη: Οδηγός πατά σκύλο μπροστά στα μάτια μαρτύρων

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος δεν διακρίνεται με σαφήνεια - Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

Στο στόχαστρο ο λαγοκέφαλος: Ξεκινά μεγάλη πανελλήνια δράση αλιείας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες ενώνουν δυνάμεις για τον περιορισμό του ξενικού ψαριού που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα – Σε εξέλιξη 10ήμερη δράση με πρωτοβουλία από τη Ρόδο

Αίγιο: Βρέθηκε πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι ‑ Εξετάζονται «θαμμένα» στοιχεία

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Το νέο δεδομένο εγείρει το ερώτημα για το αν θα μπορούσε εκεί να έχουν «θαφτεί» τα στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά: Εντοπίστηκε καλλιέργεια του ενοικιαστή με ναρκωτικά

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του ενοικιαστή

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.