E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα

Ένα 9χρονο αγοράκι, μια γιαγιά, μια 19χρονη φοιτήτρια αλλά και υποψήφιοι βουλευτές

Δημοσίευση 12/10/2015 | 00:00

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα

Προέρχονταν από κάθε γωνιά της χώρας, όμως πέθαναν μαζί. Η διπλή βομβιστική επίθεση στην ¶γκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι 9 ετών, μια γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές.

Το Σάββατο στις 10.04 ακριβώς τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) οι ζωές αυτών των υποστηρικτών του κουρδικού αγώνα χάθηκαν για πάντα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, στις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή. Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και αριστερών κομμάτων.

Πολυάριθμες φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια κατακλύζουν τις τελευταίες 24 ώρες τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τα θύματα αυτής της τραγωδίας και τις προσωπικές τους ιστορίες.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν η Μεριέμ Μπουλούτ, ηλικίας 70 ετών, μέλος της οργάνωσης «Μητέρες του Σαββάτου», που διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα στη μνήμη των γιων τους οι οποίοι εξακολουθούν και αγνοούνται από τότε που τους συνέλαβαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κατά την εκστρατεία καταστολής των Κούρδων ανταρτών τη δεκαετία του 1990 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο εγγονός της Μπουλούτ είχε χάσει την ζωή του τον περασμένο χρόνο ενώ πολεμούσε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο όρος Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ.

Η 19χρονη Ελίφ Κανλίογλου, 19 ετών, σπούδαζε ξένες γλώσσες στο πανεπιστήμιο της Μερσίνας (νότια). Η νεαρή κοπέλα, κόρη ενός στελέχους του Κόμματος Εργασίας (Emep) είχε πάρει το λεωφορείο για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση της ¶γκυρας.

Σε μια φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο Twitter, μια άλλη φοιτήτρια, η Ντιζλέ Ντελί, τραβάει μια φωτογραφία σέλφι στο εσωτερικό ενός λεωφορείου με το οποίο ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην ¶γκυρα, ενώ οι φίλοι της σχηματίζουν το σήμα της νίκης με τα χέρια τους.

«Πηγαίνουμε στην ¶γκυρα για να φέρουμε την ειρήνη» γράφει με ενθουσιασμό η ίδια σε ένα από τα τελευταία μηνύματα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχασε χθες πολλά από τα στελέχη του που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Όπως την Κουμπρά Μελτέμ Μολάογλου, 45 ετών, που έθεσε υποψηφιότητα στην Κωνσταντινούπολη, ή τον Αμπντουλάχ Ερόλ, υποψήφιος στην Κερασούντα, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Την Παρασκευή η Μολάογλου είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Twitter μια φωτογραφία σέλφι όπου απεικονιζόταν στο πλευρό του επικεφαλής του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς με την ετικέτα #ειρήνη.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θρηνεί επίσης για τα στελέχη που έχασε στις διπλή βομβιστική επίθεση. Ένδεκα στελέχη της νεολαίας του κόμματος της Μαλάτειας (Μελιτηνή) σκοτώθηκαν.

Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο Βεϊσέλ Ντενίζ Ατιλγκάν σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του, τον Ιμπραήμ Ατιλγκάν, που εργαζόταν στην κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων TCDD. Όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet, o Βεϊσέλ ήταν εκείνος που ζήτησε επίμονα από τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του στην πορεία υπέρ της ειρήνης.

Σε ένα βίντεο διακρίνεται η μητέρα του να καταρρέει ξεσπώντας σε λυγμούς μπροστά από το νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν πατέρας και γιος.

«Πως μπόρεσε να συμβεί αυτό; Πώς μπόρεσαν να κάνουν αυτό στο μικρό μου γιο;» φώναζε η γυναίκα.

«Ο Θεός να τους τιμωρήσει!».

Παντρεμένοι εδώ και έναν χρόνο, ο Γιλμάζ Ελμαστζάν, εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους και η σύζυγός του Γκουλχάν, έγκυος, πέθαναν ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου οι δυο τους χαμογελούν την ημέρα του γάμου τους.

Αλλά και ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Όπως ο ¶χμεντ Αλκαντί. Αυτός ο Παλαιστίνιος διέμενε στην Αντιόχεια (νότια) κοντά στη συριακή μεθόριο. Ήταν επικεφαλής ενός φιλειρηνικού κινήματος και δίδασκε αγγλικά και αραβικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έβρο και Αιγαίο

Ελλάδα 17.09.2025
Στόχος είναι να ελεγχθεί η ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον απόηχο των τουρκικών αναγγελιών για έρευνες του «Πίρι Ρέις»

Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο ‑ Σενγκιούν: «Ο αθλητισμός είναι για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας

Καιρός: Σε ποιες περιοχές περιμένουμε σήμερα βροχές

Καιρός 17.09.2025
Πόσο θα δείξουν τα θερμόμετρα σήμερα

«Επιχείρηση‑σκούπα» για τις ξεχασμένες φορολογικές δηλώσεις από την εφορία

Οικονομία 17.09.2025
Στέλνει σημειώματα με φόρους σε χιλιάδες φορολογούμενους - Στο στόχαστρο πρώτα οι υποθέσεις του 2019

Χαλκιδική: Λύκος επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 5χρονο κοριτσάκι σε παραλία

Ελλάδα 17.09.2025
Το κορίτσι έπαιζε αμέριμνο στην παραλία, όταν ο λύκος της επιτέθηκε

Διανομέας στον Κορυδαλλό δάγκωσε και έκοψε δάχτυλο οδηγού για μια θέση πάρκινγκ

Ελλάδα 17.09.2025
Κατά τη διάρκεια καβγά ο διανομέας δέχτηκε απανωτά χτυπήματα και απάντησε με δάγκωμα

Champions League: Απίθανη πρεμιέρα με θέαμα και ανατροπές ‑ Δείτε τα 23 γκολ της βραδιάς

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Η αυλαία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής άνοιξε με ιδανικό τρόπο

Εξώδικο–φωτιά για τα Τέμπη: Ρούτσι & Καρυστιανού σε μάχη για την εκταφή θυμάτων

Ελλάδα Χτες
Το παρασκήνιο πίσω από το εξώδικο Ρούτσι και Καρυστιανού για τις εκταφές

Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας– Γρονθοκόπησε τη γυναίκα και την κόρη του

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης πέρασε αυτόφωρο και στη συνέχεια εξετάστηκε και από ψυχίατρους

Τραγωδία στη Βρετανία: Λάθος σύλληψη άνδρα οδήγησε τη σύντροφό του σε αυτοκτονία ‑ Μετά πέθανε κι εκείνος

Κόσμος Χτες
Η έφοδος ενόπλων αστυνομικών και η σύλληψη του άνδρα προκάλεσε ισχυρό σοκ στη σύντροφό του - Ήταν μαζί από 13 ετών, λένε οι δικοί τους

Σουηδία: Συμμορίες στρατολογούν ανήλικα κορίτσια ως δολοφόνους ‑ «Διψούν για αίμα»

Ελλάδα Χτες
Ανήλικα κορίτσια, στην εφηβεία, από 14 έως 17 ετών στρατολογούνται στην Δουηδία ως πληρωμένες δολοφόνοι