E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα

Ένα 9χρονο αγοράκι, μια γιαγιά, μια 19χρονη φοιτήτρια αλλά και υποψήφιοι βουλευτές

Δημοσίευση 12/10/2015 | 00:00

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα

Προέρχονταν από κάθε γωνιά της χώρας, όμως πέθαναν μαζί. Η διπλή βομβιστική επίθεση στην ¶γκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι 9 ετών, μια γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές.

Το Σάββατο στις 10.04 ακριβώς τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) οι ζωές αυτών των υποστηρικτών του κουρδικού αγώνα χάθηκαν για πάντα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, στις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή. Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε μια πορεία υπέρ της ειρήνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και αριστερών κομμάτων.

Πολυάριθμες φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια κατακλύζουν τις τελευταίες 24 ώρες τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τα θύματα αυτής της τραγωδίας και τις προσωπικές τους ιστορίες.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν η Μεριέμ Μπουλούτ, ηλικίας 70 ετών, μέλος της οργάνωσης «Μητέρες του Σαββάτου», που διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα στη μνήμη των γιων τους οι οποίοι εξακολουθούν και αγνοούνται από τότε που τους συνέλαβαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κατά την εκστρατεία καταστολής των Κούρδων ανταρτών τη δεκαετία του 1990 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο εγγονός της Μπουλούτ είχε χάσει την ζωή του τον περασμένο χρόνο ενώ πολεμούσε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο όρος Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ.

Η 19χρονη Ελίφ Κανλίογλου, 19 ετών, σπούδαζε ξένες γλώσσες στο πανεπιστήμιο της Μερσίνας (νότια). Η νεαρή κοπέλα, κόρη ενός στελέχους του Κόμματος Εργασίας (Emep) είχε πάρει το λεωφορείο για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση της ¶γκυρας.

Σε μια φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο Twitter, μια άλλη φοιτήτρια, η Ντιζλέ Ντελί, τραβάει μια φωτογραφία σέλφι στο εσωτερικό ενός λεωφορείου με το οποίο ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην ¶γκυρα, ενώ οι φίλοι της σχηματίζουν το σήμα της νίκης με τα χέρια τους.

«Πηγαίνουμε στην ¶γκυρα για να φέρουμε την ειρήνη» γράφει με ενθουσιασμό η ίδια σε ένα από τα τελευταία μηνύματα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, το κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχασε χθες πολλά από τα στελέχη του που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Όπως την Κουμπρά Μελτέμ Μολάογλου, 45 ετών, που έθεσε υποψηφιότητα στην Κωνσταντινούπολη, ή τον Αμπντουλάχ Ερόλ, υποψήφιος στην Κερασούντα, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Την Παρασκευή η Μολάογλου είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Twitter μια φωτογραφία σέλφι όπου απεικονιζόταν στο πλευρό του επικεφαλής του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς με την ετικέτα #ειρήνη.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θρηνεί επίσης για τα στελέχη που έχασε στις διπλή βομβιστική επίθεση. Ένδεκα στελέχη της νεολαίας του κόμματος της Μαλάτειας (Μελιτηνή) σκοτώθηκαν.

Σε ηλικία μόλις 9 ετών, ο Βεϊσέλ Ντενίζ Ατιλγκάν σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του, τον Ιμπραήμ Ατιλγκάν, που εργαζόταν στην κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων TCDD. Όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet, o Βεϊσέλ ήταν εκείνος που ζήτησε επίμονα από τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του στην πορεία υπέρ της ειρήνης.

Σε ένα βίντεο διακρίνεται η μητέρα του να καταρρέει ξεσπώντας σε λυγμούς μπροστά από το νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν πατέρας και γιος.

«Πως μπόρεσε να συμβεί αυτό; Πώς μπόρεσαν να κάνουν αυτό στο μικρό μου γιο;» φώναζε η γυναίκα.

«Ο Θεός να τους τιμωρήσει!».

Παντρεμένοι εδώ και έναν χρόνο, ο Γιλμάζ Ελμαστζάν, εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους και η σύζυγός του Γκουλχάν, έγκυος, πέθαναν ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σε μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου οι δυο τους χαμογελούν την ημέρα του γάμου τους.

Αλλά και ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Όπως ο ¶χμεντ Αλκαντί. Αυτός ο Παλαιστίνιος διέμενε στην Αντιόχεια (νότια) κοντά στη συριακή μεθόριο. Ήταν επικεφαλής ενός φιλειρηνικού κινήματος και δίδασκε αγγλικά και αραβικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις