E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έτσι θα έμοιαζε ο κόσμος αν δεν υπήρχε το Photoshop

Σώματα και πρόσωπα δίχως καμιά παρέμβαση

Δημοσίευση 9/10/2015 | 00:00

Έτσι θα έμοιαζε ο κόσμος αν δεν υπήρχε το Photoshop

Η συζήτηση για το Photoshop, απλά δεν σταματά ποτέ. Από τη μια, υπάρχουν εκείνες οι σταρ που δεν δέχονται να φωτογραφηθούν αν δεν λάβουν διαβεβαιώσεις ότι οι φωτογραφίες τους θα δημοσιευτούν όσο το δυνατόν πιο ρετουσαρισμένες. Και από την άλλη, αυτές που ζητούν το ακριβώς αντίθετο (σπάνιο, αλλά συμβαίνει), όπως η Keira Knightley, που δέχθηκε να φωτογραφηθεί τόπλες υπό τον όρο ότι οι φωτογραφίες της δεν θα περάσουν από Ρhotoshop. 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, στη βιομηχανία της μόδας το Photoshop δεν είναι κάτι κακό ή κάτι ξένο, αφού ο χώρος αυτός, εκείνο που καταλήγει να πουλά είναι ουσιαστικά μια φαντασίωση. Και δεν θα υπήρχε τίποτα κακό σε αυτήν τη φαντασίωση, αν δεν παρουσιαζόταν ως κάτι το εφικτό. Από τη στιγμή που παρουσιάζεται ως κάτι τέτοιο, ως κάτι που θα μπορούσαν να το κάνουν όλοι, τότε ξεκινούν και τα προβλήματα. Γιατί όλες οι γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν τα αψεγάδιαστα σώματα των μεγάλων σταρ, να εξαφανιστούν οι κοιλίτσες, τα ψωμάκια και τα λοιπά παχάκια και να γίνουν όμοιες με εκείνες. Απλά τέλειες. 

Έτσι, όλο αυτό καταλήγει να έχει βαριές αρνητικές συνέπειες για εκατομμύρια κορίτσια, αλλά και γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες βλέπουν τα φαινομενικά τέλεια σώματα των σταρ, τα συγκρίνουν με τα δικά τους και καταλήγουμε σε όλα αυτά τα κρούσματα νευρικής ανορεξίας, κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών διαταραχών. 

Αν δεν υπήρχε το Photoshop, κάποιες από τις πιο γνωστές σταρ, ανάμεσά τους η Kim Kardashian και η Cate Blanchett, θα έμοιαζαν κάπως έτσι: 

Lara Stone

Διαφήμιση του American Eagle Aerie

Kim Kardashian

Monica Bellucci - Eva Herzigova

Gisele

Cate Blanchett

Marion Cotillard

Διαφήμιση για τη Melvita

Φωτογράφηση μοντέλων στο πλαίσιο της έκθεσης Untouched 

Scarlett Johansson

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέβη και Κουρδής στα δικαστήρια για την αγωγή κατά του ΣΚΑΙ

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Θα δώσουμε την ευκαιρία στο κανάλι να αλλάξει τη στάση του»

Φειδίας Παναγιώτου: Υπερήφανος που δεν μιλάω ελληνικά στο Ευρωκοινοβούλιο, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Όταν μιλάω αγγλικά με ακούν όλοι» δήλωσε ο Κύπριος ευρωβουλευτής

Ο Ματ Ντέιμον αποθεώνει τη Σαρλίζ Θερόν: Δεν ξέρω γιατί γέρασα μόνο εγώ, έχει κερδίσει το λαχείο

E-Daily 3.Left 22.05.2026
Ο ηθοποιός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά και την υποκριτική δεινότητα της συμπρωταγωνίστριάς του στην «Οδύσσεια»

Η Πενέλοπε Κρουζ ξέσπασε σε κλάματα

E-Daily 3.Left 22.05.2026
Το κοινό καταχειροκρότησε τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας «La Bola Negra»

Mindy Kaling: H σκληρή αλήθεια πίσω από το αδυνάτισμά της

E-Daily 3.Left 22.05.2026
Παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να βρίσκεται συνεχώς υπό δημόσια κριτική

Ακύλας: Ένιωσα ότι έπρεπε να απολογηθώ, περίμενα ότι θα με λιθοβολήσουν στο Σύνταγμα

E-Daily 3.Left Χτες
Πραγματικά, φοβήθηκα τι μπορεί να συμβεί γιατί είχαν ανέβει πολύ οι προσδοκίες, εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής

Κατερίνα Ζαρίφη για Eurovision και ΕΡΤ: «Δεν ξέρω αν κάνει να το πω, αλλά θα το πω, έτυχε να είμαι μπροστά»

E-Daily 3.Left Χτες
Το δικό της παρασκήνιο έδωσε σήμερα η Κατερίνα Ζαρίφη στον αέρα της εκπομπής «Buongiorno», σχετικά με τα υψηλά έσοδα που είχε η ΕΡΤ φέτος από τη Eurovision

Akylas για Eurovision 2026: «Εκείνη την στιγμή ήταν για μένα κάτι πολύ βαρύ»

E-Daily 3.Left Χτες
«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ και δεν ήξερα πραγματικά πώς θα γυρίσω, πώς θα αντικρίσω τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός καλλιτέχνης