E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έτσι θα έμοιαζε ο κόσμος αν δεν υπήρχε το Photoshop

Σώματα και πρόσωπα δίχως καμιά παρέμβαση

Δημοσίευση 9/10/2015 | 00:00

Έτσι θα έμοιαζε ο κόσμος αν δεν υπήρχε το Photoshop

Η συζήτηση για το Photoshop, απλά δεν σταματά ποτέ. Από τη μια, υπάρχουν εκείνες οι σταρ που δεν δέχονται να φωτογραφηθούν αν δεν λάβουν διαβεβαιώσεις ότι οι φωτογραφίες τους θα δημοσιευτούν όσο το δυνατόν πιο ρετουσαρισμένες. Και από την άλλη, αυτές που ζητούν το ακριβώς αντίθετο (σπάνιο, αλλά συμβαίνει), όπως η Keira Knightley, που δέχθηκε να φωτογραφηθεί τόπλες υπό τον όρο ότι οι φωτογραφίες της δεν θα περάσουν από Ρhotoshop. 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, στη βιομηχανία της μόδας το Photoshop δεν είναι κάτι κακό ή κάτι ξένο, αφού ο χώρος αυτός, εκείνο που καταλήγει να πουλά είναι ουσιαστικά μια φαντασίωση. Και δεν θα υπήρχε τίποτα κακό σε αυτήν τη φαντασίωση, αν δεν παρουσιαζόταν ως κάτι το εφικτό. Από τη στιγμή που παρουσιάζεται ως κάτι τέτοιο, ως κάτι που θα μπορούσαν να το κάνουν όλοι, τότε ξεκινούν και τα προβλήματα. Γιατί όλες οι γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν τα αψεγάδιαστα σώματα των μεγάλων σταρ, να εξαφανιστούν οι κοιλίτσες, τα ψωμάκια και τα λοιπά παχάκια και να γίνουν όμοιες με εκείνες. Απλά τέλειες. 

Έτσι, όλο αυτό καταλήγει να έχει βαριές αρνητικές συνέπειες για εκατομμύρια κορίτσια, αλλά και γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες βλέπουν τα φαινομενικά τέλεια σώματα των σταρ, τα συγκρίνουν με τα δικά τους και καταλήγουμε σε όλα αυτά τα κρούσματα νευρικής ανορεξίας, κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών διαταραχών. 

Αν δεν υπήρχε το Photoshop, κάποιες από τις πιο γνωστές σταρ, ανάμεσά τους η Kim Kardashian και η Cate Blanchett, θα έμοιαζαν κάπως έτσι: 

Lara Stone

Διαφήμιση του American Eagle Aerie

Kim Kardashian

Monica Bellucci - Eva Herzigova

Gisele

Cate Blanchett

Marion Cotillard

Διαφήμιση για τη Melvita

Φωτογράφηση μοντέλων στο πλαίσιο της έκθεσης Untouched 

Scarlett Johansson

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρραβώνας που δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο: Μάθαμε τα πάντα για τη σχέση, τίποτα για το χωρισμό

Celebrity Stories 24.01.2026
Όταν η καριέρα απογειώνεται και ο έρωτας μένει πίσω: Ο χωρισμός της Sydney Sweeney

Πριν γίνει σύζυγος δισεκατομμυριούχου, ήταν ήδη σταρ: Πώς μια Αυστραλή έφτασε στην κορυφή

Tabloid 24.01.2026
Σήμερα είναι χωρισμένη από τον δισεκατομμυριούχο συζυγό της

Συγκινεί η Μαριάννα Τουμασάτου για τον πατέρα της: «Φόρεσε παπούτσια 13 χρονών, μέχρι τότε ήταν ξυπόλητος»

Tabloid 24.01.2026
«Η αδερφή της γιαγιάς μου είχε παντρευτεί έναν εγκληματία που τη χτυπούσε. Ο μπαμπάς μου του επιτέθηκε»

Καίτη Γκρέυ: «Πλαστή η διαθήκη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω», δηλώνει η δικηγόρος του γιου της

Tabloid Χτες
Αγωγή προσβολής της διαθήκης κατέθεσε ο Φίλιππος Ηλιάδης

Eurovision 2026: «Καλπάζει» η Ελλάδα στα στοιχήματα – Η πρώτη γεύση από τη live ερμηνεία του Ακύλα

TV Buzz Χτες
11, 13 και 15 Φεβρουαρίου οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα

Λάκης Γαβαλάς: «Θα σχεδιάσω ταφόπλακες από μάρμαρο»

TV Buzz Χτες
«Κόκκαλο» ο Γιώργος Λιάγκας

«Η Αννα Λιβαθυνού έπαθε μεγάλο σοκ και έκλαιγε με λυγμούς»

Media Χτες
Η Αννα Λιβαθυνού έκανε unfollow τον Παναγιώτη Στάθη μετά την αποχώρησή της από το «Καλημέρα Ελλάδα»

Η Κιάρα Φεράνι μετά το σκάνδαλο με το Pandoro, ποζάρει τόπλeς

Tabloid Χτες
Λίγες ημέρες μετά την απαλλαγή της από τις κατηγορίες για απάτη